Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Me by se k tomu prijmeni libilo treba Anetka
a ano dala bych nejake snado vyslovitelne, aby se dite nenaucilo svoje jmeno rikat spatne kdyz to bude vyslovovat jako jeden z rodicu ![]()
Kláru bych nedávala, to se blbě vyslovuje kdekomu.
Myslím, že najdeme i spoustu pěkných jmen bez R. Pokud nechcete Adélku nebo Elišku, kterých jsou spousty, tak by malá mohla být třeba Diana, Stella, Julie, Lucie, Linda, Žofie… Myslím, že k příjmení Kubálková jdou všechna.
Držím palec na výběr ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím poraďte nám nějaké tipy, co ladí k příjmení Kubálková.
PS: Ještě mám jednu otázku. Pokud máte/měli byste partnera, který hůře vyslovuje, dali jste/byste dítěti záměrně jméno, co se dobře vyslovuje, nebo byste to neřešili a dali to, co se vám prostě líbí?Líbí se nám moc Ema, ovšem těch je hodně. Potom Nina, ale máme jí v rodině. Také jsme uvažovali nad Klárou, jenže máme takový problém, muž trochu ráčkuje (obecně o kus hůře vyslovuje), a tak jsme nakonec Klárku také vyškrtli. Stejný problém je i u Sáry… raději bychom volili jednodušší jméno a bez R. Jana, Anna, Hana ani Eva nás neoslovily. Napadá vás ještě další? Jméno nemusí být vysloveně krátké, ale zase nechceme extra dlouhé. Moc děkujeme za nápady
Lucie
Pro nás taky bylo zásadní, aby bylo jméno bez R. Nebo alespoň domácká podoba, protože můj muž také hůře vyslovuje.
Tip za mne - třeba Kamila Kubálková.
Ahoj,
prosím poraďte nám nějaké tipy, co ladí k příjmení Kubálková.
Líbí se nám moc Ema, ovšem těch je hodně. Potom Nina, ale máme jí v rodině. Také jsme uvažovali nad Klárou, jenže máme takový problém, muž trochu ráčkuje (obecně o kus hůře vyslovuje), a tak jsme nakonec Klárku také vyškrtli. Stejný problém je i u Sáry… raději bychom volili jednodušší jméno a bez R. Jana, Anna, Hana ani Eva nás neoslovily. Napadá vás ještě další? Jméno nemusí být vysloveně krátké, ale zase nechceme extra dlouhé. Moc děkujeme za nápady 
PS: Ještě mám jednu otázku. Pokud máte/měli byste partnera, který hůře vyslovuje, dali jste/byste dítěti záměrně jméno, co se dobře vyslovuje, nebo byste to neřešili a dali to, co se vám prostě líbí?