Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtela bych dat holcicce jmeno Loriana. Neni to moc prasteny? Libi se mi rikat ji Lori, Lorinka. Prijmeni by mela Nemcova nebo Nemec. Mate na to nejaky pohled, náhled?
(Prip. Dat.jen Lora)
Příspěvek upraven 08.05.26 v 04:50
Loriana je krásné jméno
hlavně mi nepřijde nějak šíleně cizí
k příjmení úplně v pohodě.
Jméno je to hezké, ale trochu mi připomíná papouška Lori z animovaných pohádek „O Dorotce“. Já jsem ovšem už letitá, pochybuju, že tyhle pohádky zná kdokoliv věkem pod 40
.
Nelíbilo by se Ti třeba Lorrain/ čti Loren/. Nádherná postava z legendárního muzikálu Dracula, který se znovu vrací na scénu ![]()
Loriana Němcová/Němec mi zní strašně, promiň.
A pod „Lori“ si představím papouška ![]()
Zírám, že to jméno vůbec vážně lze dát, mají ho dva lidi v ČR… no, za mne je to trochu úlet,
jsou teda i horší, ale nevím, jestli vám za to jednou zrovna poděkuje… Celý život budou lidi koukat… a oslovení Lori je fakt pro papouška. Zvažte to ještě…
@Any Problem píše: Více
Osobně bych toto jméno nedala. Více se mi líbí Linda, nebo Laura.
Mně přijde OK, ale s tím echt českým příjmením nevím. Jinak naši skorosousedi mají holčičku jménem Lorena ![]()
Za mňa v pohode, pekné meno, tým že sa to píše rovnako ako číta, tak nevidím problém. Polovica deti v dnešnej dobe má už zahraničné mená.
Úplně v pohodě. Nevidím žádný problém. Lori, Lorinka. A spousta jiných možností oslovení.
Loriana Němec… za me ani náhodou. Lori je pro me papoušek, coz by se dalo snest, oslovení je to pekne a v dnešní dobe by nebyla ani nijak výjimečná. Ale dávat dívkam klasická příjmení v mužském tvaru je nejpitomejsi trend poslední doby. Znám dve a byť se s nimi setkávám denně, porad mi to nejde pres pusu. Jedna z nich ma dokonce i krestni jmeno, ktere vypada jak muzske, dokud jsem ji nevidela osobne, myslela jsem, ze je to kluk podle jmena. Rodiče obou dívek jsou ponekud jednodušší, jmena vsech deti maji zvlastni, ovšem to je to jediné, cim jsou vyjimecni…