Jméno pro holčičku Loriana +/-?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1337
7.5.26 20:39

Nedala bych toto jméno. Ale LARA klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12954
7.5.26 20:53

Ne, s tím českým příjmením mi to přijde dost nehezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16982
7.5.26 21:09
@Any Problem píše: Více

Ahoj,

jméno hezké, ale nedala bych ho jako hlavní jméno. Je hodně tvrdé a hodně náročné na výslovnost :nevim:

Ale důležité je, abyste se na něm shodli doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.26 21:11

Jméno zajímavé, vidím ho poprvé a vlastně se mi celkem i líbí. :D S papouškem žádnou silnou asociaci nemám (i když to znám). Prvně mi to k příjmení nešlo, ale když jsem si to párkrát za sebou řekla (s -ová), tak asi ok, dá se zvyknout. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16227
7.5.26 21:25
@Any Problem píše: Více

Jak jsi zrovna na takové jméno došla? :lol:
Popravdě, tady ho čtu poprvé…
No já ti nevim, jednak mi přijde celkem težké na výslovnost a být za každou cenu originální?
Ale je teda zase pravda, že papoušci jsou ve své podstatě, vlastně exoti. :P

PS: Jestli jsem tě nějak urazila, tak se omlouvám. Ale nemohla jsem si pomoct. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.26 21:45

Pod tímto jménem zrovna píšu knihu, takže čím víc se o něm bude psát/mluvit, tím lip 😈

• Citovat
  • Upravit
9035
7.5.26 21:47

Ten tvar Němec je děsný. Mám cizojazyčné jméno, tam nepřechýlení chápu, jelikož v zemi odkud pochází se nepřechyluje.. snaha nepřechylovat typicky česká jména, je divné.
Loriana není ošklivé jméno. Ale ne k tomuto příjmení. Zní trochu jako jazykolam. Z vlastní zkušenosti, moje dítě je Teodor a lehce ráčkuje, myslím, že to pro něj není vždy lehké. To jsem samozřejmě při výběru jména netušila, že se stane. Takže kdybych volila znova, šla bych do jména dobře vyslovitelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
7.5.26 22:05

V dnešní době už se dává leccos. Mně se to teda osobně moc nelíbí, ale zase lepší, než Boženka. :lol:
Líbí se mi třeba Lara Němcová a nebo teď jsem poznala jednu maminku a ta má dceru Miru.. ( Mira ) a to se mi hrozně zalíbilo.

Lauru a Lindu, jak někdo radil určitě ne, to má teď s snad každá 5. Holčička a i když se mi dříve Linda třeba hodně líbila, dnes bych to jméno již nezvolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.26 06:23

Loriana Němec je strašný. 8o nehezky, neúplný, divný
Loriana Němcová ženy úplně, čistě, jasně.
Znám Loru ale přiznám se, že loriana slyším prvně. Víc by se hodilo vysloveně k cizími příjmení.

• Citovat
  • Upravit
2666
8.5.26 08:10

Mě se to jméno líbí. Stran výjimečnosti bych se také nebála. Zrovna tohle je fakt hezké jméno a méně tradičních jmen bude mezi vrstevníky dost.
Ale vidím problém v tom, že je to jméno náročné na vyslovení. A spousta dětí a vlastně i dospělých s tím bude mít problém. Hlavně ve školce to bude jízda když tam půlka dětí nebude umět R ani L. A nedej bože, že to nebude umět ona sama.
No a příjmení v mužském tvaru tak to určitě neee. To už by s kombinací jména bylo fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
8.5.26 13:05

Nejdřív se vyjádřím k příjmení. Nelíbí se mi a nedala bych dcerce příjmení v mužské variantě. A obzvlášť u českého příjmení. I když já bych nedala/nevzala si nepřechýlené ani cizí. Nelíbí se mi to. A když někde čtu jméno, např. Jana Pytel, tak si o jeho nositelce pomyslím své… (lichotivé to není).

Loriana sama o sobě se mi nezdá zase taková hrůza. Papouška mi to hned neevokuje. Myslím si, že kdyby se tak jmenovala nějaká známá nebo její dcera, že bych si zvykla a možná, že by se mi i zalíbilo. Mysli ale i na to, že pokud bude mít holčička problémy s výslovností, bude to velký problém. Moje dcera dlouho neuměla R a L a složitější slova komolila. Myslím si, že pro ni by to bylo opravdu za trest. Tvoje dcerka nemusí mít s výslovností problém, ale to dopředu nevíš.

Loriana Němcová. Pokud už jméno skutečně zvolíte, tak jedině v této variantě. Že by to ale bylo top jméno, se říct nedá. Neladí to k sobě. Je to „každý pes, jiná ves“. Zase na druhou stranu, v dnešní době nic výjimečného.

Ať už vyberete jakkoliv, přeji Ti, aby byla dcerka se jménem spokojená a ráda ho nosila. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6478
8.5.26 14:08

Co Lorelai Nemec :) z Gilmorek:)

Pro kluka samozrejme Lorre Nemec, jeden mistni uzivatel by byl pocten:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
8.5.26 14:19

Tvar Lora se mi líbí moc. Papouška mi to neevokuje, protože papoušky jsme chovali a vždycky to byl Karel nebo Anča :D,
Ten tvar Loriana za mě neutrál.
Co se mi nejvíc líbí je teda Lara :srdce:.
S příjmením nemám problém ani s jednou variantou, nejsem zrovna národní obrozonec. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16227
8.5.26 14:20
@Andelskej_Satan píše: Více
:mrgreen: :mrgreen:
No to je fakt. :palec:
On ty Němce přímo zbožňuje… :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit