Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Any Problem píše: Více
Ahoj,
jméno hezké, ale nedala bych ho jako hlavní jméno. Je hodně tvrdé a hodně náročné na výslovnost ![]()
Ale důležité je, abyste se na něm shodli doma.
Jméno zajímavé, vidím ho poprvé a vlastně se mi celkem i líbí.
S papouškem žádnou silnou asociaci nemám (i když to znám). Prvně mi to k příjmení nešlo, ale když jsem si to párkrát za sebou řekla (s -ová), tak asi ok, dá se zvyknout. ![]()
@Any Problem píše: Více
Jak jsi zrovna na takové jméno došla? ![]()
Popravdě, tady ho čtu poprvé…
No já ti nevim, jednak mi přijde celkem težké na výslovnost a být za každou cenu originální?
Ale je teda zase pravda, že papoušci jsou ve své podstatě, vlastně exoti. ![]()
PS: Jestli jsem tě nějak urazila, tak se omlouvám. Ale nemohla jsem si pomoct. ![]()
Pod tímto jménem zrovna píšu knihu, takže čím víc se o něm bude psát/mluvit, tím lip 😈
Ten tvar Němec je děsný. Mám cizojazyčné jméno, tam nepřechýlení chápu, jelikož v zemi odkud pochází se nepřechyluje.. snaha nepřechylovat typicky česká jména, je divné.
Loriana není ošklivé jméno. Ale ne k tomuto příjmení. Zní trochu jako jazykolam. Z vlastní zkušenosti, moje dítě je Teodor a lehce ráčkuje, myslím, že to pro něj není vždy lehké. To jsem samozřejmě při výběru jména netušila, že se stane. Takže kdybych volila znova, šla bych do jména dobře vyslovitelného.
V dnešní době už se dává leccos. Mně se to teda osobně moc nelíbí, ale zase lepší, než Boženka. ![]()
Líbí se mi třeba Lara Němcová a nebo teď jsem poznala jednu maminku a ta má dceru Miru.. ( Mira ) a to se mi hrozně zalíbilo.
Lauru a Lindu, jak někdo radil určitě ne, to má teď s snad každá 5. Holčička a i když se mi dříve Linda třeba hodně líbila, dnes bych to jméno již nezvolila.
Loriana Němec je strašný.
nehezky, neúplný, divný
Loriana Němcová ženy úplně, čistě, jasně.
Znám Loru ale přiznám se, že loriana slyším prvně. Víc by se hodilo vysloveně k cizími příjmení.
Mě se to jméno líbí. Stran výjimečnosti bych se také nebála. Zrovna tohle je fakt hezké jméno a méně tradičních jmen bude mezi vrstevníky dost.
Ale vidím problém v tom, že je to jméno náročné na vyslovení. A spousta dětí a vlastně i dospělých s tím bude mít problém. Hlavně ve školce to bude jízda když tam půlka dětí nebude umět R ani L. A nedej bože, že to nebude umět ona sama.
No a příjmení v mužském tvaru tak to určitě neee. To už by s kombinací jména bylo fakt moc.
Nejdřív se vyjádřím k příjmení. Nelíbí se mi a nedala bych dcerce příjmení v mužské variantě. A obzvlášť u českého příjmení. I když já bych nedala/nevzala si nepřechýlené ani cizí. Nelíbí se mi to. A když někde čtu jméno, např. Jana Pytel, tak si o jeho nositelce pomyslím své… (lichotivé to není).
Loriana sama o sobě se mi nezdá zase taková hrůza. Papouška mi to hned neevokuje. Myslím si, že kdyby se tak jmenovala nějaká známá nebo její dcera, že bych si zvykla a možná, že by se mi i zalíbilo. Mysli ale i na to, že pokud bude mít holčička problémy s výslovností, bude to velký problém. Moje dcera dlouho neuměla R a L a složitější slova komolila. Myslím si, že pro ni by to bylo opravdu za trest. Tvoje dcerka nemusí mít s výslovností problém, ale to dopředu nevíš.
Loriana Němcová. Pokud už jméno skutečně zvolíte, tak jedině v této variantě. Že by to ale bylo top jméno, se říct nedá. Neladí to k sobě. Je to „každý pes, jiná ves“. Zase na druhou stranu, v dnešní době nic výjimečného.
Ať už vyberete jakkoliv, přeji Ti, aby byla dcerka se jménem spokojená a ráda ho nosila. ![]()
Co Lorelai Nemec
z Gilmorek:)
Pro kluka samozrejme Lorre Nemec, jeden mistni uzivatel by byl pocten:)
Tvar Lora se mi líbí moc. Papouška mi to neevokuje, protože papoušky jsme chovali a vždycky to byl Karel nebo Anča
,
Ten tvar Loriana za mě neutrál.
Co se mi nejvíc líbí je teda Lara
.
S příjmením nemám problém ani s jednou variantou, nejsem zrovna národní obrozonec. ![]()