Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
nevíte některá, jestli je povolené jméno Tina?
Už jsem z toho vybírání jmen pro naše mimi nešťastná
. Pro holčičku byla u mě na prvním místě Vendulka po manželovi - Václav, říkám mu Venda. Jenže on neústupně trvá na tom, že když to bude kluk, tak se musí jmenovat po něm, takže by to bylo dost trapné, kdybysme jednou měli holčičku a kluka, aby se jmenovali Vendulka a Venda
.
Další na seznamu byla Nela - to mi zase neprošlo, prý to je jméno pro psa a navíc se Nelinka teď narodila sestřenici
.
Pak mě ještě napadla Natálka, jenže naše mimi se narodí v prosinci a Natálie má svátek 21. prosince, takže to jsem zavrhla, aby jí to jednou nebylo líto, že se vše odbyde za jeden měsíc…
Můj bratrenec má Kristýnku a říkají jí „Týnka“, což se mi líbí, ale nevím, jestli je takové jméno - Tina (Týna vypadá blbě) - u nás povoleno.
Díky za Vaše odpovědi
Reed 25tt
Ahoj,
urcite te potesim, muj kamarad ma dceru, narodila se pred Silvestrem a jmenuje se Tina. Jen Tina, ani Kristina, ani Valentina, proste jen Tina. Nerikal, ze by s tim meli nejake problemy.
Jinak me se taky libila Nela, i manzelovi, ale nakonec jsme se rozhodli pro Julii, kvuli rodine. Nela bude dalsi
![]()
Mroe
Ahoj,
jméno Tina ti napíšou do rodného listu naprosto bez problémů, kamarád jí má taky a je to normální povolené jméno, žádné problémy s ním nejsou.
Ahoj Reed,
můj bratránec má taky Tinu a už jí bude asi 11let.Je to taky jen Tina a nevím o žádných potížích na matrice nebo úřadech.Pokud chceš mít jistotu,podívej se do knížky „Jak se bude jmenovat naše dítě“,nevím autora,ale jsou tam všechna jména,která jsou povolena.My máme Nicol,říkáme jí Niki a taky jsem si to napřed chtěla na matrice upřesnit.Tam mi řekli,že teď už se s tím nedělají takové problémy jako dřív a jméno musí být hlavně srozumitelné.Svátek slavíme normálně na Nikolu a v té knížce jsou právě u všech jmen i kdy mají svátek.Znám dál i jednu malou Anitku a Aniku a taky bez problémů.
U nás bude taky další holčička Nelinka.
Ahoj Naďa a Niki
Ahoj Reed,
máme 16M starou Tinu, nebyl s tím vůbec žádný problém. Akorát lidi pořád nechápou, že to je jen Tina a ne Kristýna nebo Valentýna atd. taky se mi nelíbí, když jí říkají Týnuška nebo Tininka. Jinak v pohodě.
Ahoj Reed,
urcite je povolene. Myslim, ze staci zavolat (pro klid duse) na nejblizsi matriku. A pro zajimavost si muzes vyhledat cetnost jmena Tina v Ceske republice na strankach Ministerstva vnitra http://www.mvcr.cz/…/jmena/zeny/
Ja jsem chtela pojmenovat holcicku jmenem Lea, coz neni v kalendari, a taky jsem jich tam nasla pres tisic. Nakonec mam chlapecka
A jmeno Nela se mi taky libi, a vubec mi pejska nepripomina ![]()
Marki
Ahoj holky,
moc Vám všem děkuju, opravdu jste mě potěšily
.
Mám tedy aspoň jedno jméno, které se mi opravdu líbí a snad ho budu moct napsat - já jsem se s ním totiž ještě manželovi nepochlubila
. Ale to už si nenechám vzít, on taky nechce o jméně pro chlapečka diskutovat
. Ne teď vážně, samozřejmě že se spolu domluvíme.
Marki mě taky Nela nepřipomíná žádného pejska, jenže on zná dva
.
Ještě jednou díky
Reed
Ahoj holky,
jmeno Tina je opravdu moc hezke. Lea taktez.
Musela jsem se zasmat nad prirovnanim, ze Nela je jmeno pro psa
![]()
Ja se jmenuji Nella a prozatim mi nikdo nerekl, ze je to jmeno pro psa
Nikdy jsem se nesetkala se jmenem psa Nela…
N
Ahoj, a to ja uz parkrat slysela jak na psa volaji Nelo
Ja sama mam dceru Nelu. Jak si Reed zavrhla jmeno kvuli tomu ze by mela narozky i svatek ve stejny mesic-u nas to dopadlo ze deti sou od sebe sice par let ale narozky maji ve stejny mesic dokonce den po sobe
A svatek maji obe hned druhy mesic po narozkach (za par dni). Sany.
Poradíte mi jestli nám napíšou do rodného listu bez problémů jméno Gábina? Nechtěli jsme to dlouhé Gabriela, ale Gábina se nám líbí.
No, to nevim, ale dneska neni v ničem problem … myslím, že by to šlo.
Asi tak .. dneska se dávají i Esmeraldy… takže taková jména jsou asi uplně normální ![]()
barca1 píše:
Poradíte mi jestli nám napíšou do rodného listu bez problémů jméno Gábina? Nechtěli jsme to dlouhé Gabriela, ale Gábina se nám líbí.
To rozhodne matrika, anebo rovnou paní Knappová. V seznamu registrovaných jmen ji nevidím, ale jsou tam jakési chyby.
http://krestni-jmena.cz/seznam/
Napiš si dotaz na matriku v místě bydliště.