Jméno pro holčičku - Tina

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
174
26.8.05 12:11

Jméno pro holčičku - TINA

Ahoj holky,
nevíte některá, jestli je povolené jméno Tina?
Už jsem z toho vybírání jmen pro naše mimi nešťastná :( . Pro holčičku byla u mě na prvním místě Vendulka po manželovi - Václav, říkám mu Venda. Jenže on neústupně trvá na tom, že když to bude kluk, tak se musí jmenovat po něm, takže by to bylo dost trapné, kdybysme jednou měli holčičku a kluka, aby se jmenovali Vendulka a Venda :cry: .
Další na seznamu byla Nela - to mi zase neprošlo, prý to je jméno pro psa a navíc se Nelinka teď narodila sestřenici :cry: .
Pak mě ještě napadla Natálka, jenže naše mimi se narodí v prosinci a Natálie má svátek 21. prosince, takže to jsem zavrhla, aby jí to jednou nebylo líto, že se vše odbyde za jeden měsíc…
Můj bratrenec má Kristýnku a říkají jí „Týnka“, což se mi líbí, ale nevím, jestli je takové jméno - Tina (Týna vypadá blbě) - u nás povoleno.
Díky za Vaše odpovědi
Reed 25tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35323
26.8.05 12:33

Ahoj,
urcite te potesim, muj kamarad ma dceru, narodila se pred Silvestrem a jmenuje se Tina. Jen Tina, ani Kristina, ani Valentina, proste jen Tina. Nerikal, ze by s tim meli nejake problemy.
Jinak me se taky libila Nela, i manzelovi, ale nakonec jsme se rozhodli pro Julii, kvuli rodine. Nela bude dalsi :lol: :lol: :lol: :lol:

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
26.8.05 13:15

Ahoj,

jméno Tina ti napíšou do rodného listu naprosto bez problémů, kamarád jí má taky a je to normální povolené jméno, žádné problémy s ním nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
26.8.05 13:22

Ahoj Reed,

můj bratránec má taky Tinu a už jí bude asi 11let.Je to taky jen Tina a nevím o žádných potížích na matrice nebo úřadech.Pokud chceš mít jistotu,podívej se do knížky „Jak se bude jmenovat naše dítě“,nevím autora,ale jsou tam všechna jména,která jsou povolena.My máme Nicol,říkáme jí Niki a taky jsem si to napřed chtěla na matrice upřesnit.Tam mi řekli,že teď už se s tím nedělají takové problémy jako dřív a jméno musí být hlavně srozumitelné.Svátek slavíme normálně na Nikolu a v té knížce jsou právě u všech jmen i kdy mají svátek.Znám dál i jednu malou Anitku a Aniku a taky bez problémů.
U nás bude taky další holčička Nelinka.
Ahoj Naďa a Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
26.8.05 13:27

Ahoj Reed,
máme 16M starou Tinu, nebyl s tím vůbec žádný problém. Akorát lidi pořád nechápou, že to je jen Tina a ne Kristýna nebo Valentýna atd. taky se mi nelíbí, když jí říkají Týnuška nebo Tininka. Jinak v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
26.8.05 14:25

Ahoj Reed,
urcite je povolene. Myslim, ze staci zavolat (pro klid duse) na nejblizsi matriku. A pro zajimavost si muzes vyhledat cetnost jmena Tina v Ceske republice na strankach Ministerstva vnitra http://www.mvcr.cz/…/jmena/zeny/
Ja jsem chtela pojmenovat holcicku jmenem Lea, coz neni v kalendari, a taky jsem jich tam nasla pres tisic. Nakonec mam chlapecka :-)) A jmeno Nela se mi taky libi, a vubec mi pejska nepripomina ;-)
 Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
26.8.05 14:41

Ahoj holky,
moc Vám všem děkuju, opravdu jste mě potěšily :lol: .
Mám tedy aspoň jedno jméno, které se mi opravdu líbí a snad ho budu moct napsat - já jsem se s ním totiž ještě manželovi nepochlubila :oops: . Ale to už si nenechám vzít, on taky nechce o jméně pro chlapečka diskutovat :lol: . Ne teď vážně, samozřejmě že se spolu domluvíme.

Marki mě taky Nela nepřipomíná žádného pejska, jenže on zná dva :cry: .

Ještě jednou díky
Reed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
26.8.05 17:43

Ahoj holky,
jmeno Tina je opravdu moc hezke. Lea taktez.
Musela jsem se zasmat nad prirovnanim, ze Nela je jmeno pro psa :D :D
Ja se jmenuji Nella a prozatim mi nikdo nerekl, ze je to jmeno pro psa :D :D :D Nikdy jsem se nesetkala se jmenem psa Nela…
 N

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
26.8.05 18:25

Ahoj, a to ja uz parkrat slysela jak na psa volaji Nelo :twisted: Ja sama mam dceru Nelu. Jak si Reed zavrhla jmeno kvuli tomu ze by mela narozky i svatek ve stejny mesic-u nas to dopadlo ze deti sou od sebe sice par let ale narozky maji ve stejny mesic dokonce den po sobe :! A svatek maji obe hned druhy mesic po narozkach (za par dni). Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanischovi
30.5.10 19:22

Ahoj , já mám taky dcerku Tinku :-) a je jí rok :-) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15
30.5.10 21:22

Poradíte mi jestli nám napíšou do rodného listu bez problémů jméno Gábina? Nechtěli jsme to dlouhé Gabriela, ale Gábina se nám líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanischovi
30.5.10 21:26

No, to nevim, ale dneska neni v ničem problem … myslím, že by to šlo.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
30.5.10 22:14

Dává se normálně Bára, tak proč ne Gábina.

• Citovat
  • Upravit
Hanischovi
30.5.10 22:25

Asi tak .. dneska se dávají i Esmeraldy… takže taková jména jsou asi uplně normální :roll:

• Citovat
  • Upravit
14015
30.5.10 22:37
barca1 píše:
Poradíte mi jestli nám napíšou do rodného listu bez problémů jméno Gábina? Nechtěli jsme to dlouhé Gabriela, ale Gábina se nám líbí.

To rozhodne matrika, anebo rovnou paní Knappová. V seznamu registrovaných jmen ji nevidím, ale jsou tam jakési chyby.
http://krestni-jmena.cz/seznam/
Napiš si dotaz na matriku v místě bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze