Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, daly byste dvě hodně podobné jména? Jako třeba Iveta a Aneta? Hrozně se mi tyhle dva jména líbí, ale asi je to blbé, že by se to pletlo, že? No a co říkáte na jméno Marcela?
Me to blbe neprijde, horsi by byly kombinace iva/ ivana/ ivona ![]()
@IvetLeJa já bych to taky dala, náhodou mám ráda, když mají jména nějaký klíček, který je spojuje (byť to při výběru v mém případě není priorita, asi jen u dvojčat bych to prvoplánově tak hledala).
Marcela se mi celkem líbí, pár jich znám (ale už dospělých) a jsou fajn, dneska se to moc nedává, podle mě je to škoda. Jen nemá moc variant, Macku a Marci akorát, proto já osobně bych ho nedala.
Pletlo, pletlo… Já jsem Kateřina a sestra Barbora a i tak si nás pletou ![]()
Takže dej, co se ti líbí ![]()
Zrovna u techto jmen mi neprijde, ze by se pletla
Ja jsem pro druhou vybirala jmeno - prvni dceru mam Zuzku a nechtela jsem Lucku, aby se to nepletlo. Zuzka / Lucka a Zuzi / Luci mi prislo hodne podobne. Tak mame Kacenku ![]()
Ale zrovna Iveta a Aneta mi neprijde spatny ![]()
Kamarádka je z dvojčat a holky se jmenují Maruška a Jaruška.
Já mám chlapce a teď čekám holku a podobnost ve jménu vyhledávám.
@IvetLeJa uplně v pohodě bych ty jména dala.. nejsou zase tolik podobná. A jsou hezká… ![]()
@IvetLeJa píše:
Ahoj, daly byste dvě hodně podobné jména? Jako třeba Iveta a Aneta? Hrozně se mi tyhle dva jména líbí, ale asi je to blbé, že by se to pletlo, že? No a co říkáte na jméno Marcela?
jako toho že by byly moc podobný, toho bych se nebála, pokud se ti líbí, klidně je dej..jako děti si budeš plést vždycky obšas, já si pletu i Daniela a Matyáše ![]()
@slavuska1 píše:
jako toho že by byly moc podobný, toho bych se nebála, pokud se ti líbí, klidně je dej..jako děti si budeš plést vždycky obšas, já si pletu i Daniela a Matyáše
jo ja si nekdy pletu dceru se psem ![]()
@alsem píše:
jo ja si nekdy pletu dceru se psem
no tak my naštěstí psa nemáme, jinak by se mi to asi stávalo taky ![]()
Jestli se ti líbí, tak dej, stejně si najdete nějaké svoje oslovení a nebude vám to znít stejně. Máme Radku a Martinu a taky ty jména jsou podobná a hlavně, když říkám „Radi, Marti…“, takže bych se toho nebála.
@slavuska1 píše:
jako toho že by byly moc podobný, toho bych se nebála, pokud se ti líbí, klidně je dej..jako děti si budeš plést vždycky obšas, já si pletu i Daniela a Matyáše:
Přesně tak ![]()