Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anezka se mi libi… z vyberu pro druhou holcicku asi jedine Julie… osobne mam rada klasiku… hodila by se mi Alzbetka
@Anonymní píše:
Ahoj, řešíme stejný,,problém,, taky máme doma Anezku, čekáme druhou holčičku a nemůžeme se shodnout na jméně… Já chtěla Dianku, ta mi byla zamítnutá, Amalku nechce manžel kvůli podobnosti Any, Amy, prý by se to pletloA ze jmen, co jsme se byli schopni dohodnout nám zbyly Zuzana a Barbora
Z vašeho výběru bych volila Amalia
Prosím anonym, výběr jména, i pohlavi tajime
Baru mám takze
za me ta ![]()
Z výběru se mi líbí Julie, ale nesedí mi k příjmení, stejně jako Amalia. Mně se líbí vaše první, Anežka, ale ta se nehodí k příjmení nám, takže smůla.
Taky jsem chtěla napsat Julii, jako většina tady, ale - Julie Jirková se opravdu špatně vyslovuje, je to na zlomení jazyka
ty ostatní jména k Anežce vůbec nesetí
ta Bětuška by nešla, jak taky někdo zmínil?
Moc se mi líbí návrh Alžbětky 🙂 🙂 🙂. K Anežce by to bylo super. Zároveň by se jména nepletly jedná by byla Betynka a druhá Anežka 🙂 🙂.
Holky moc všem děkuji za názory
Alžbětka se mi líbí, ale manželovi vůbec ne. Kdyby to šlo, tak dám zase Anežku protože to je skvělé jméno, velmi mnoho možností jak jí říkat a velmi něžné jako ona sama je
No ale každé jiné jméno se mi prostě buď nehodí k příjmení anebo k té první dceři. Zajímám se o numerologii takže aby toho nebylo málo tak si vše ještě přepočítávám. Ta Ani a Ami mám taky obavy že se bude plést, ale mohu říkat Amálce Malinko nebo Melinko jak tady někdo psal. Ovšem u dospělé ženy už ta Amálka zas tak super není… snad jen když bude opravdu velmi hezká
Často tady píšete, že se nehodí jméno začínající na stejné písmenko jako příjmení, s tím jsem se ještě nesetkala a budu nad tím přemýšlet. Vím, že by nemělo jméno končit na začínající písmeno příjmení jako třeba Eva Adámková apd.
@Nikous12 píše:
Baru mám takzeza me ta
Jestli máte Anežku tak Báru bych nedávala, mám známou která má také Anežku a pak mladší Báru a ta Barunka je prý ze svého jména velmi smutná že je oproti ségřinému velmi tvrdé. Z toho jsem si brala já ponaučení a nedala Terezku kterou jsem si přála už od mala
Anežka je prostě tak pěkné jemné jméno že ta druhá holčička musí mít nějaké jemné také, jako Zuzana se k Zuzance přikláním
I když i já byla na ZŠ nešťastná když na mě volaly učitelky ZUZANO, ale pořád lepší než BARBORO. Ale jinak na holky volat Ani a Zuzi si myslím že jde je tam hodně podobných skloňování: Aňul+Zuzul, Aninko+Zuzinko,..
Jinak tu Amálku si vybrala sama Anežka že by chtěla aby se její sestřička jmenovala takto, já ji podle numerologie jen upravila na schůdné Amalia (místo klasického Amalie). MOje přání byla Eliška ale mohu se spokojit i s Elianou, Elenou i Julianou a Julií a manželovi se líbí Jasmína. Takže tak u nás
No není to snadné vybrat jméno ![]()