Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@856428 Znam jednoho Dmitrije, je ruskeho puvodu a bezne si nechava rikat Dima. Nikdy to nikdo neresil, zni to dobre, vyslovit se to da, takze nemyslim, ze by s tim mohl mit problem.
Pokud bude zit v CR, bude to tu pomerne exoticke a zvyrazni to jeho puvod - zalezi na vas, zda to chcete.
Určitě lepší než Hugo nebo Hubert. Klidne dejte. Rikala bych mu Dimo, Dimko.
Česká obdoba tohoto jména je Demeter. Je to málo rozšířené jméno, ale přesto jsem znala jednoho hrdého nositele tohoto jména, byl romský spolužák. Normálně se oslovoval Demo. Toto jméno je z řečtiny a znamená matka. To byla řecká bohyně plodnosti, zemědělství, úrody a podobně. Její značka je obracený trojúhelník, to značí ženský klín.
@Božislava píše: Česká obdoba tohoto jména je Demeter. Je to málo rozšířené jméno, ale přesto jsem znala jednoho hrdého nositele tohoto jména, byl romský spolužák. Normálně se oslovoval Demo. Toto jméno je z řečtiny a znamená matka. To byla řecká bohyně plodnosti, zemědělství, úrody a podobně. Její značka je obracený trojúhelník, to značí ženský klín.
A nikdo mu nerikal Demente? ![]()
Prislo by mi zvlastni, kdyby toto jmeno dala nejaka ceska rodina, ale kdyz pochazite z Beloruska, tak mi to prijde v pohode a nikdo se nad tim pozastavovat nebude, asi jako kdyz se nejake cinske dite jmenuje Li, lidi uz jsou dnes zvykly ze tu nezijou jen cesi
@fotze píše:
A nikdo mu nerikal Demente?
Znám jednoho, říkalo se mu Dežo. Ano byl to rom.
@856428 píše:
Děkuji jste suprové!![]()
No, mám ráda Dymytry takže jo, proč ne
třeba bude mít pak vstupné zdarma…
Pokud máte cizí příjmení, tak proč ne. Kamarádce se ted narodil synovec Hektor, říkají mu Heky ![]()
Budou mu říkat Míťo, jednoho máme v rodině a díky němu se mi to jméno nelíbí
Připojuji se - líbí a moc. Krásné, ušlechtilé jméno. Zvučné, dá se s ním pracovat - Dimi, Dima…osobně mám slabost pro ukrajinská, ruská jména. Ať se chlapečkovi daří a dobře se mu jméno nese životem. ![]()
@fotze píše:
Prislo by mi zvlastni, kdyby toto jmeno dala nejaka ceska rodina, ale kdyz pochazite z Beloruska, tak mi to prijde v pohode a nikdo se nad tim pozastavovat nebude, asi jako kdyz se nejake cinske dite jmenuje Li, lidi uz jsou dnes zvykly ze tu nezijou jen cesi
přesně. Východní jména jsou neokoukaná, nemasová, zvučná. Jen čeština se s nimi hůře pojí.
Já měla za to, že se mu říká Dima
to se mi právě líbí. Jmenuje se tak bývalý taneční partner Darji Klimentove jestli se nepletu a právě od ní se mi to hrozně líbilo.
Záleží to na vás, jméno hezké, ale křičí do světa, „jsem z Ruska“. Já s tím problémy nemám, dokonce jednoho zahraničního kokegu toho jména mám, ale hodně lidí je ve společnosti pořád jaksi proti východu a mohla by to být pro kluka nevýhoda.
@856428 píše:
A jak ho oslovujete?
Dimo, Dimi nejčastěji, ale slyšela jsem i Dimku, jeho babička mu říká Dído
. Dost používá i základní tvar, on sám, když se představuje, je to dospělý chlap. Míťo jsem na něj nikdy neslyšela a ani on to nepoužívá, ani jeho rodina. Já mám dceru Anastázii a Nasťo ji oslovovala jen její učitelka baletu. Většina ji prostě osloví tak, jak se představí ona sama.