Jméno pro kluka Dmitrij

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
6.1.20 18:58
@chs.jasmin píše:
No, mám ráda Dymytry takže jo, proč ne :mrgreen: třeba bude mít pak vstupné zdarma…

Taky se mi líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
6.1.20 20:09
@fotze píše:
A nikdo mu nerikal Demente? :-D

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.1.20 21:56

Jméno Dmitrij je ok. Jen je třeba si uvědomit, že Češi nebudou používat jméno stejně jako vy, resp ruskojazyčné skupiny. Doma mu budete říkat Dima - vyslovováno „Ďima“. To ale do Čechů nenatlucete, všichni ho budou oslovovat tvrdě „Dyma“. Tak ať vás to pak nepřekvapí. Je to obecný problém s měkkou a tvrdou výslovností. Abyste nebyla naštvaná, že mu všichni jméno komolí.
A samozřejmě problémy s tím, zda je Dmitrij nebo Dimitrij. Bude to vysvětlovat x-krat na každém úřadě.
Jméno pěkné, ale asi bych vzhledem k prostředí (pokud hodláte žít v ČR) zvolila méně problematickou variantu. Minimálně ve vztahu k vyslovnosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.1.20 22:07
@i-gabi píše:
Jméno Dmitrij je ok. Jen je třeba si uvědomit, že Češi nebudou používat jméno stejně jako vy, resp ruskojazyčné skupiny. Doma mu budete říkat Dima - vyslovováno „Ďima“. To ale do Čechů nenatlucete, všichni ho budou oslovovat tvrdě „Dyma“. Tak ať vás to pak nepřekvapí. Je to obecný problém s měkkou a tvrdou výslovností. Abyste nebyla naštvaná, že mu všichni jméno komolí.
A samozřejmě problémy s tím, zda je Dmitrij nebo Dimitrij. Bude to vysvětlovat x-krat na každém úřadě.
Jméno pěkné, ale asi bych vzhledem k prostředí (pokud hodláte žít v ČR) zvolila méně problematickou variantu. Minimálně ve vztahu k vyslovnosti. :think:

Já vím, máte pravdu. Mám na rozmyšlenou ještě 4 měsíce, tak uvidíme. Třeba mi sám napoví, jak se chce jmenovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze