Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
po delší době jsme se zase rozhodli zkoušet miminko, tak doufám že to tentokrát bude v pořádku…
Jelikož se snažíme myslet spíš pozitivně tak jsme s přítelem začali už nyní vymýšlet jména. Tak co si myslíte?
Zatím máme shodu u Zuzanky, Dianky, Aničky, Marušky, Magdalenky a u chlapečka přítel chce Jiříčka, nebo Jarouška (toho já moc nemusim), a já spíše bych chtěla Hynečka, Josífka, nebo Stáníka.
Klidně bych uvítala i některé další nápady. Přítel není ochotný bohužel jít do žádných netradičních jmen a bohužel zavrhuje moji milovanou Julinku (Julieta, ale šla bych i do Julie
)
.
Děkuju vám před moc za rady a názory.
Příspěvek upraven 15.04.16 v 08:56
Tak když pominu to, že nechápu proč vybírat jméno dokud není ryba v rybníku…tak bys aspoň mohla napsat příjmení ![]()
U holky bych dala Eliška, Sára…u kluka my teda máme Antonína, pak se mi líbí Petr, Marek, Matouš, Jaroslav
Maruška je moc pěkná
Jaromír se mi moc nelíbí…já u nás doma bojovala za Jindřicha a neprošlo to (prý by mu už chyběla jen princezna ze mlejna
)
@hanzbl00 píše:
U holky bych dala Eliška, Sára…u kluka my teda máme Antonína, pak se mi líbí Petr, Marek, Matouš, Jaroslav
Antonín ![]()
@centra z vyberu se mi libi Anicka a Josifek popr. Hynek
ale jak uz tady nekdo psal zalezi hodne i na prijmeni
Bude to vaše miminko, tak t se jméno líbí vám. co se líbí nám je šumák
já se třeba rozhodla, že určitě nedám jména, která jsou za posledních 5 let mezi 10 nejčastějšími
@centra
to je především na vás:-) každý napíše, co se jemu líbí.
Upřímně si ale myslím, že jste výběr jmen uspíšili, ale chápu to:-) Nebyla jsem na tom jinak.
No jinak mě se líbí Elena nebo Sára - tu jsme ovšem vyřadili v úplném začátku kvůli příjmení:-D
Nakonec máme stejnak Davídka.
Jaké máte příjmení? Josífek se mi nelíbí, mám to ale spojené se svým strejdem, kterýmu tak říkáme, když nás naštve (říkáme mu tak v soukromí samozřejmě, když u toho není) ![]()
Mě je jasné, že to bude naše, samozřejmě se nakonec dohodneme právě my dva. Spíš kdyby bylo ještě něco pěkného na co jsme si nevzpomněli.
A ano já jsem zastánce toho, že jméno k příjmení by se mělo hodit i holčičce, ač se třeba jednou vdá, ale chci si uchovat jistou anonymitu, nemáme totiž nijak časté příjmení, nicméně je české a relativně dlouhé, což mě odrazuje od Magdalenky.
A vím, že nemá vlastně smysl vymýšlet jméno před miminkem, ale je to náš způsob jak se nestresovat po tom co bylo (o čem také nechci mluvit) jestli bude vše v pořádku.
Děkuju za reakce.
@centra píše:
Mě je jasné, že to bude naše, samozřejmě se nakonec dohodneme právě my dva. Spíš kdyby bylo ještě něco pěkného na co jsme si nevzpomněli.
tak v tom případě není nic jednoduššího než si projet seznamy jmen, kalendář…
a je tu těch diskuzí fakt už moc ![]()
Víš jak jsem se rozhodovala já? V den kdy jsme šli na matriku, jsme si napsali vybraná jména na lísteček a tahali z klobouku. Možnosti byli jen 2 a máme Adélku
Btw. : -to druhé jméno byla Natálka ![]()
Z uvedených jmen bych dala Zuzanku nebo Jiříka a jinak se mi líbí Radim (toho máme my), René, Robin, Daniel/ Nina, Daniela, Lea ![]()
@centra
Stejně teď si vymyslíte nějaký jména a nakonec až se to bude mít narodit to bude jinak. My měli vybranýho Karla a Karolínku a nakonec čekáme Terezku a kluk se uvede Honzík, ono je tolik možností, že je těžké si vybrat ![]()
Tak nám se moc líbí pro chlapečka Patrik a holčičku vybranou nemáme, ale přítel se úplně zbláznil do jména Beátka. ![]()