Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Říkej mu jak chceš a je ti libo. U koní je to stejné. Lidi co se starají o závodní nebo chovné koně jim taky říkají po svém. Těžko budou několikrát denně vyslovovat Alexandře Mauricio ustup, Alexandre Mauricio dej si mrkev, Alexandře Mauricio jdeme. Říkají mu třeba Fleku, protože má specifický specificky flek někde a je tím poznatelný. ![]()
Nase chovatelka mela zalibu ve znackach - Orion, Pickwick… My meli proste Pottera, takze Harry. Jsem rada, ze jsme nevyfasovali znackovyho psa ![]()
@Semtex píše:
A neslo by vymyslet něco aspoň trochu podobného? To bych udělala jáAlexander by byl Alík… Herpes třeba Hery, ten Orlando
třeba Landy nebo Lendy aspoň
Já taky…vždy jsem si ofiko jméno upravila tak, aby bylo použitelné
@Tichošlápek píše:
Mně se Orlando náhodou líbí
Mně taky a Ori mi přijde úplně v pohodě
@nikitaxs jaké chceš
. Většinou ty jména v PP jsou dost krkolomná. Já u poslední mohla vybrat i do PP, jenže od písmene I se vymýšlí blbě
navíc jméno bylo bylbranné už jiné. Kdyby to jméno bylo pěkné tak bych klidně nechala, ale bohužel ![]()
@Markéta80 píše:
@nikitaxs jaké chceš. Většinou ty jména v PP jsou dost krkolomná. Já u poslední mohla vybrat i do PP, jenže od písmene I se vymýšlí blbě
navíc jméno bylo bylbranné už jiné. Kdyby to jméno bylo pěkné tak bych klidně nechala, ale bohužel
Ingoldstat Village ![]()
@JancaS84 píše: Úplně vidím ten plakát „Ztratil se mi Herpes kdo mi ho přivede zpět dostane finanční odměnu“
A co teprve Hemeroid
to by bylo terno ![]()
No někdy jsou ta jména PP úplně šílené.
Já mám štěstí, že si můžu jméno vymyslet a dát sama, když si nechávám štěně z vrhu. A zatím, co jsme importovali psy, tak jsme si mohli říct jméno dopředu. TAkže my to doma máme podle PP, ale jenom proto, že to šlo zvolit.
Orlando je skvělý!
![]()
Kdysi jsme měli doma ovčandu s PP, její oficiální jméno byla Cera, což nám přišlo strašný a tak z ní byla Sára. Dožila se krásných asi 15 let a nevypadala, že by ze změny jména byla v depresích.
My z Arni udelali Lauru, druhej je Tonny libi se mi. Nechala jsem mu to.
My taky dáváme někdy zvláštní jména. Ono vymyslet třeba 10 jmen na O pro psy není úplně jednoduché ![]()
Ale nejsme jediní, třeba náš dovozeny pes má jméno, že bych si zklamala jazyk
Tak je to jednoduše řečeno po normálně;) Říkat mu můžeš jak chceš.
My máme Akelu, protože je to celkem normální jméno, tak jsme ho nechali a říkáme mu Aki nebo Akouš.
Na výstavách a na cvičáku jsem používala Akela bez skloňování.