Jméno psa s PP

5
20.1.24 15:58

Jméno psa s PP

Ahoj,
mam takovy dotaz. Pořizuji si štěně s PP, za mesic si pro nej jedu. Tento vrh stenat ma jména na H a jsou to sice krasna, ale docela dlouha jmena :D nicmene jsem se chtela zeptat, jestli musim pouzivat jmeno, ktere ma v PP nebo jestli si pro nej mohu vymyslet jine, kratsi jmeno, od jineho písmene, kterym mu budu rikat. Jmeno ktere pejsek ma se pro me trosku obtizne vyslovuje a nedovedu si predstavit na nej timto jmenem nekde volat :D pripadne jestli na socialnich sitich take musim pouzivat vyhradne jen jmeno co ma pejsek v PP nebo mezi to mohu dat i to, kterym mu budu rikat :D moc diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37105
20.1.24 15:59
@nikitaxs píše:
Ahoj,
mam takovy dotaz. Pořizuji si štěně s PP, za mesic si pro nej jedu. Tento vrh stenat ma jména na H a jsou to sice krasna, ale docela dlouha jmena :D nicmene jsem se chtela zeptat, jestli musim pouzivat jmeno, ktere ma v PP nebo jestli si pro nej mohu vymyslet jine, kratsi jmeno, od jineho písmene, kterym mu budu rikat. Jmeno ktere pejsek ma se pro me trosku obtizne vyslovuje a nedovedu si predstavit na nej timto jmenem nekde volat :D pripadne jestli na socialnich sitich take musim pouzivat vyhradne jen jmeno co ma pejsek v PP nebo mezi to mohu dat i to, kterym mu budu rikat :D moc diky

Můžeš mu říkat úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11704
20.1.24 16:07

Samozřejmě mu můžeš říkat třeba Alíku. Jen pokud budeš pejska přihlašovat na oficiální akce (výstavy, zkoušky apod.) tak musíš použít jméno a chov. stanici podle PP. a také na očkovací průkaz.
Na soc. sítích je prezentace tvého pejska čistě na tobě. Většinou se píše napřed jméno, které používáte doma a v závorce jméno dle PP např. Alík (Horacio z Klepáčova)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.1.24 16:10

Rikej mu jak chceš. Nase kocka měla jméno ze stanice taky dĺouhe a nehezke. Teď je z ní Spock a šrámy na duši z toho nema :mrgreen:

Pes to samé. Na výstavách by ale museli být pod původním jménem - mam je ale na mazliky, takže neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.1.24 16:12

My máme prvního papíráka a řešila jsem to samé. Nevěděla jsem, jestli mu můžeme říkat jinak. Ptala jsem se chovatelky.
Papírech má psané od nich Orlando. No tak mu říkat venku nebudu. Ani to k takovému medvědovi nepasuje.
Ale prostě vrh O. Říkáme mu Bárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.1.24 16:13

Na výstavy nechodíme. Uchovnit ho nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
20.1.24 16:13

Mám kámošku, co má chovku a neumím si představit, že by lidi nechávali jméno, co psům dává, vždycky je to něco šíleného nebo morbidního typu Herpes 😁

Jinak hafana si můžeš pojmenovat jak chceš, to papírové jméno se používá pak už jen úředně, když je třeba.

• Citovat
  • Upravit
5592
20.1.24 16:14
@Kelsey píše:
My máme prvního papíráka a řešila jsem to samé. Nevěděla jsem, jestli mu můžeme říkat jinak. Ptala jsem se chovatelky.
Papírech má psané od nich Orlando. No tak mu říkat venku nebudu. Ani to k takovému medvědovi nepasuje.
Ale prostě vrh O. Říkáme mu Bárny.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
20.1.24 16:16
@tartaletka píše:
Mám kámošku, co má chovku a neumím si představit, že by lidi nechávali jméno, co psům dává, vždycky je to něco šíleného nebo morbidního typuHerpes 😁Jinak hafana si můžeš pojmenovat jak chceš, to papírové jméno se používá pak už jen úředně, když je třeba.
Řvu smíchy nahlas :D :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.1.24 16:19
@prokr píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nesměj se, ještě tam byl třeba Otis na výběr. Orlando měl nejhezčí rozložení barev. Ten Otis měl moc bílý flek na obličeji a tím se mi nelíbil. Celkem jich bylo myslím 8. Ale poslední tři volní. Holky hned zamluvené. Všechna jména na O jsem si nezapamatovala. To nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37105
20.1.24 16:20
@tartaletka píše:
Mám kámošku, co má chovku a neumím si představit, že by lidi nechávali jméno, co psům dává, vždycky je to něco šíleného nebo morbidního typu Herpes 😁Jinak hafana si můžeš pojmenovat jak chceš, to papírové jméno se používá pak už jen úředně, když je třeba.
Úplně vidím ten plakát „Ztratil se mi Herpes kdo mi ho přivede zpět dostane finanční odměnu“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
20.1.24 16:22
@Kelsey píše:
Nesměj se, ještě tam byl třeba Otis na výběr. Orlando měl nejhezčí rozložení barev. Ten Otis měl moc bílý flek na obličeji a tím se mi nelíbil. Celkem jich bylo myslím 8. Ale poslední tři volní. Holky hned zamluvené.Všechna jména na O jsem si nezapamatovala. To nešlo.

To je velká škoda :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21935
20.1.24 16:24

My máme kočku s PP. Má krásné jméno Kaia. Mohla jsem si vybrat z nabídky. No, manžel se synem na ní stejně volají „kočko“ :mrgreen: ale mohli jsme ji dát doma jiné, v tom problém nebyl. Jen já s dcerou jsme nechtěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399
20.1.24 16:30

Nemusíš ho používat. My máme úplně jiné jméno. Pokud píšu něco na skupinu daného plemene, tak dávám správné jméno do závorky, aby ostatní věděli, ke komu patříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14899
20.1.24 16:47

A neslo by vymyslet něco aspoň trochu podobného? To bych udělala já :lol: Alexander by byl Alík… Herpes třeba Hery, ten Orlando :think: třeba Landy nebo Lendy aspoň :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný