Jaké kupujete stelivo pro kočky?

118
16.1.24 21:41

Jaké kupujete stelivo pro kočky?

Ahoj, jaké je prosím nejlepší stelivo? My máme kočky cca týden, používáme stelivo Magic Litter, baby powder. Vybíráme záchod každý den, ale i tak to dost páchne.

Vím, že existují steliva pohlcující zápach, ale jsou opravdu účinná? Pak existují nějaké ovocné stelivo nebo přímo vůně do záchodku, ale nevím, nebude to kočkám vadit?

Děkuji,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
16.1.24 21:45

Používám Brit Excellent Bentonite Catlitter a uzavřenou kočičí toaletu. Cítit je minimálně. Vůně nevím, nezkousela jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
16.1.24 21:48

My máme Mr.Beef z Hornbachu nebo Brit excelent. Důležité je, aby to pěkně hrudkovalo a hroudy se nedrolily. Máme wc bez dvířek a nesmrdí to, vydrží to zhruba 14 dní při jedné kočce🤷 Jestli máte víc koček, chce to vybírat i 2× denně, ony si to navzájem rozhrabávají, někdy musí být i 2 wc. Ale může to být i špatnou lopatkou. Takové ty malé blbě nabírají počůrané hroudy, ty se pak nadrolí a ty smrdí. My máme velkou lopatku a přijde mi to mnohem lepší.

Vyrábí se i ty krystalky jako stelivo, ty v sobě „uzamknou“ moč a nesmrdí to. Ale mě děsně štvalo, jak to kočky roznáší na tlapkách.

• Citovat
  • Upravit
21311
16.1.24 21:49

@tartaletka mne na tech krystalech vadí, ze nehrudkují a vybírat to je za trest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.1.24 21:52

Používám tohle a je to nejlepší, co jsem objevila. Dobře hrudkuje, takže minimální spotřeba a výborně pohlcuje pachy. I při třech kočkách vydrží 40l balení na pár měsíců.

• Citovat
  • Upravit
56505
16.1.24 21:54
@Tichošlápek píše:
@tartaletka mne na tech krystalech vadí, ze nehrudkují a vybírat to je za trest

Já ho kupuji. Všechny ostatní po vykonání potřeby smrdí. Vyzkoušela jsem i bio kočkolit ale ten ignorovali. V jednom WC byl bio kočkolit a v druhém silikagelová
podestýlka. Potřebu vykonávali jen do WC s silikagelovou podestýlkou.

Příspěvek upraven 16.01.24 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69116
16.1.24 21:55

U nás má na staros kočičí záchodek muž a jemu nejlíp vyhovuje silikagelové, opravdu nesmrdí a komplet čistit je to třeba jednou za dlouhou dobu. Jinak jenom vyhazujeme bobky a rozhrabáváme. A to je teda madam citlivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
16.1.24 21:56

Za ty roky, co máme kočky jsme toho zkoušeli více a nejlepší mi přijde Cats best, hezky voní a perfektně hrudkuje.

Příspěvek upraven 16.01.24 v 22:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.1.24 21:58
@Marlovee píše:
Za ty Ř
?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21714
16.1.24 22:01

Pokud je více koček, je potřeba mít i více záchodů. Minimálně jeden pro každou kočku. My používáme podestýlku z DM, tu jejich Denk mit řadu (asi, nechce se mi vstávat z postele, abych se podívala :mrgreen: ). Naše madam má záchody dva, oba stejné - kryté s dvířky. Cítit není nic. Ještě nám chovatelka doporučovala stříknout tam po vyčištění ocet z rozprašovače na kytky a podestýlku prohrábnout. To dělám, když se naše madam nad některým ze záchodů ofrňuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106915
16.1.24 22:04

Za mne Tigerino Canada…zoohit nebo Bitiba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
16.1.24 22:05

@topazio Chtěla jsem zavřít vyskakující reklamu a místo toho jsem odeslala rozepsaný příspěvek 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
16.1.24 22:06

Máme dvě kočky, dva záchody a používáme Mikeše. Skvěle hrudkuje, nesmrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.1.24 22:08
@Anetababeta píše:
Ahoj, jaké je prosím nejlepší stelivo? My máme kočky cca týden, používáme stelivo Magic Litter, baby powder. Vybíráme záchod každý den, ale i tak to dost páchne.

Vím, že existují steliva pohlcující zápach, ale jsou opravdu účinná? Pak existují nějaké ovocné stelivo nebo přímo vůně do záchodku, ale nevím, nebude to kočkám vadit?

Děkuji,

Máme tri záchody, do dvoch sypem Cats best original a do jedného Cat step tofu Green tea. Obe steliva sa dajú splachovať a dobre hrudkujú, bohužiaľ Cats best nám mačky dosť vynášajú na tlapkách a nijak nepohlcuje pachy, zato Cat step toľko nevynášajú a aj pekne vonia. Akurát vyjde trochu drahšie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.24 22:15

Od koček se můžete nakazit toxoplasmózou, která mužům snižuje IQ (v průměru o tři body), mění jejich chování na asociální, obhroublé, nezávislé, riskantní, násilné, žárlivé a mrzuté. Infikované ženy jsou vedle toho otevřenější, méně konfliktní, prostší v myšlení, přátelštější a také snadno sexuálně dostupné.

Luděk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný