Fenka se kouše a škrábe na břichu - co to znamená?

86
10.1.24 18:08

Fenka

Zdravím,

Chci se zeptat, naše fenka se furt kouše a škrábe na břichu. Měsíc zpátky dostala antibiotika skrz její cecyky, že se jí tam něco tvořilo a mastičku na to její břicho. A ejhle má to břicho znovu.
Má někdo zkušenost? Veterinářka si bere strašný peníze a furt platit za léky a. masticky, na který si naúčtuje ne zrovna malé peníze a stejně se jí to vrací… Tak se obracím na vás, čím to mazat popřípadně jakou mastičku koupit? Zkusila bych to takhle a pak při nejhorším znovu veterinářka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59518
10.1.24 18:21

Nějaká alergie? Asi bych zkusila změnu veterináře. Zkusit popřemýšlet po čem se může drbat. změna ve stravě? třeba jiný vet poradí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5319
10.1.24 18:26

Treba je na neco alergicka :nevim: To veterinarka nezminila? Na alergie se delaji testy, ale to stoji taky penize. Nebo muzete vysadit treba kureci maso (vcetne tuku z jidelnicku), nebo obiloviny. Ale to trva. Nebo to taky muze byt jina slozka potravy, nebo neco uplne jineho :nevim: Holt zvirata umeji byt na veterine draha, ale to jste si meli trochu promyslet pred jejim porizenim. Kdyz nevis presnou diagnozu, tak ti tu tezko nekdo poradi s lecbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.1.24 18:29

@Afrikana @Markéta80… Alergii nezmínila. Všechno je jako vždycky objevilo se jí to zničeho nic… Přípravky, žrádlo furt stejný… Tak nevím kde je chyba právě. Tak mě napadla nějaká mastička aby umožnila, aby ji to nesvedilo, jestli něco znáte? Případně nějaký domácí produkt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6676
10.1.24 18:41

Nemá to bříško jen zanesený?
Zkusila bych ho pořádně omýt a mazat sádlem.
Pokud by nepomohlo, tak za týden zkusit jinou veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.1.24 18:55

@Markéta188 sádlo teď doma nemám, co dětský olejíček aviril? To by nešlo aspoň pak bych zkusila koupit sádlo a zkusila to tím sádlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6676
10.1.24 19:02
@Simik12 píše:
@Markéta188 sádlo teď doma nemám, co dětský olejíček aviril? To by nešlo aspoň pak bych zkusila koupit sádlo a zkusila to tím sádlem

Aviril nevím, nám vet tenkrát doporučil u psa sádlo, nebo vazelínu. Akorát to chce něčím ofáčovat, alespoň na chvíli, aby se to vstřebalo, jinak si to hned slíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
10.1.24 19:16

Má to hlavně u toho jednoho struku, nemá něco spíš s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
10.1.24 19:22

Nejlepší je samozřejmě návštěva veterináře, tady ti nikdo neporadí. Ale já osobně se přikláním k alergii nebo k nějaké kožní nemoci. Alergie i onemocnění kůže může přijít kdykoliv, bez změny krmení atd. Nejčastěji psi bývají alergičtí na kuřecí maso. Ale s jistotou ty to tady z fotky nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
10.1.24 19:44

Mně se to moc nelíbí. Na co měla ty ATB, když píšeš na ceciky? Má je zduřelé. Nemůže mít falešnou březost, být březí? Případně zánět dělohy? Co bylo dříve, drbání, nebo ta zduřelá mléčná žláza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
10.1.24 19:53

Já bych jen podotkla, že můžeš vzít i jakéhokoliv jiného veterináře a ještě se mi nestalo, že by někdo nebral. Pokud ti teda tato přijde špatná, vyzkoušej jiného. U nás se u našeho základního veta za tu prohlídku platí max 200Kč a pak za přípravek. Na složitější věci máme kliniku, kde zase prohlídka stojí okolo 200, jen pak dělají spoustu věcí a tak to tam naskáče, taky tam jdeme, když mámě podezření na něco komplikovanějšího.

Může to být cokoliv, alergie, kvasinky to bych asi v rychlosti zkusila máznout něco lidského, není to úplný pidi pes, takže např canesten by neměl nijak ublížit, když se nepodává vnitřně.

Ale doporučovala bych prostě jiného veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.1.24 19:57

@Zlatývoči ano a ano měla falešné březí…něco se jí tam tvořilo tak měla antibiotika a mastičku na tu kůži. Na chvíli se jí to zlepšilo, ale zase se jí vrátila ta kůže podrážděná. Ještě ji čeká tento rok kastrace už skrz te březí a že už je stará, bude ji tento rok 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.1.24 20:00

@Stevia něco se jí tam dělalo a měla antibiotika. A i falešné březí měla… Jelikož je stará a už se jí dělají takové věci tak je jí doporučená kastrace, aby nepřišly ještě horší věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
10.1.24 20:16

Já bych asi nechala udělat stěr, aby se zjistilo jestli tam něco nemá. Ale pokud je to čistě hormonální, tak by to nic nezjistilo a zase bys „davala penize jen tak“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59518
10.1.24 21:27

@Simik12 a co to teda má být? přece musela říct co to je? mne to přijde jako alergie. Co má za mastičku- název. To může být na cokoliv. nejspíš dala kortikoidy které ten projev rychle vyřeší, ale nevyléčí. Pokud jen zkouší co zabere tak změnu veterány. Já taky hledala veterinu kde jsou ceny slušné a veterinářka kolikrát sama řekla jaké vyšetření ano a co je víceméně zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný