Jméno Rafaela

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59349
7.5.17 23:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.5.17 23:14

Jméno je jedna věc, ale oslovování druhá. U jmen pro děti mám zásady:
1. Hodí se k příjmení?
2. Má pěknou zdrobnělinu pro oslovení dítěte?
3. Existuje pěkné zkrácené oslovení pro dospělého?
4. Nebudou mít děti důvod se kvůli jménu posmívat?
5. Nezpůsobím dítěti trvalou psychickou újmu?
Pokud na první tři otázky existuje odpověď NE a na poslední dvě ANO - škrtám jméno z výběru…

• Citovat
  • Upravit
914
7.5.17 23:20

Jmeno se mi nelibi ani trochu.. A jak by jsi ji oslovovala? Rafko, Raficko, Rafinko… To je des bes :lol: Jmeno tak jedine na psa, to by bylo ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
7.5.17 23:30
@debra.morgan píše:
ale to neni uplne spatna asociace… jsou horsi(lina, timotej nic jinyho me ted v rychlosti nenapada, ale je jich vic :-D)

Proc me se timotej libi :) ja chci synovi dat timothy (mame cizi prijmeni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
7.5.17 23:53
@zudina píše:
@debra.morgan píše:
ale to neni uplne spatna asociace… jsou horsi(lina, timotej nic jinyho me ted v rychlosti nenapada, ale je jich vic :-D)Proc me se timotej libi :) ja chci synovi dat timothy (mame cizi prijmeni)

Timothy se mi taky libi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.5.17 00:06

@google Tak oni by si lidi zvykli, jako jsme si zvykli na Miu, Zoe nebo Vanessu. Otázkou je orpavdu to oslovení. Syn ve školce měl spolužačku, které říkal Vivi. Já to párkrát slyšela a vždy jsem ho opravila, že se to má vyslovit Viky. No a on že ne, že je Vivi. Tak jsem myslela, že to je přezdívka. A ono ne, světe div se, holčička se jmenuje Vivien. V základním tvaru to nezní špatně, ale Vivi? :nevim: Myslím, že s Rafaelou to bude podobné. Bude z ní Rafi, nebo něco v tom stylu. A trošku mi to připomíná jméno z telenovely :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.5.17 00:15

A holky co kdyby se jednalo o druhé jméno a jméno by tedy bylo: Sofie Rafaela? Bylo by tam i mé oblíbené Rafaela a okolí bych tak jménem nezabila. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 00:17

Masakr. :D Rafaela zní pomalu jako Emanuela. V mužském podání mi naskočí Rafael Nadal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
8.5.17 00:18

To by asi šlo. Říká se jen tím prvním jménem ne? Ale bude to muset všude vypisovat, nevím no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2127
8.5.17 01:16

Znám Rafaelu (Rakušanka) a tím, že oni ta jména nemají tendenci až tak „pizdit“, tak to je normálně Rafaela. max zkráceno na Rafa. A asi i díky tomu mi to jméno přijde uplně ok.Za mě třeba lepší Rafaela než Sofie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.5.17 01:51

@google jestli je oblíbené tak ho dejte :-) vyprdněte se na to dávat dvě jména kvuli ostatním :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
8.5.17 06:19

Nelíbí. Vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
8.5.17 06:58

Sofie Rafaela mi přijde úplně ok. Ještě jsem si vzpomněla na holčičku Ráchel, přišlo mi to divný jméno, ale holčička je fajn, žádnou újmu nemá, a říkají jí normálně Ráchel, možná doma Ráchelko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
8.5.17 07:13

Třeba je to rodina Rafanů :lol: máma Rafanka…no, je to divné.
@nanoBETA Vivi bych ještě snesla, ale jak slyším Lili, nejen že mi to zní blbě, ale mám problém to i vyslovit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
8.5.17 07:16

Me se nelibi, pokud uz bych bejakou znala, rikala bych ji asi Faelko, Fael nebi Fai. To Raf na zacatku mi vadi dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze