Jméno Rafaela

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
8.5.17 08:46
@axlpol píše:
@debra.morgan já to ted do debaty napsala. Prostě proto, že ve škole a hlavně v pubertě se oslovuje zkratkama jmen. :nevim:
Mám známou Oldřišku, říkají jí Olinka i když je to už 50-tnice. V práci to bylo divný, nevěděla jsem jak říct „dones to Oldřišce, Olince?“-to jsem nechtěla použít, protože je to paní v letech a aby používali zdrobnělini cizí lidé mi nějak vadí.
Takže „dones to Olině“?jak říkám není Olga, to mi taky přišlo divné a tvrdé…„dones to Oldi, Oli“?to zní taky blbě, ne?
Takže já mám třeba raději když to jméno jde pěkně skloňovat, všichni lidi jej potom můžou použít jak potřebují, dle situace a postavení toho člověka. Aby třeba naprosto cizí lidé neříkali paní v letech zdrobnělinou jako by jí znali odjakživa.

na použití jména v původním tvaru není nic špatného. Takže bych paní oslovovala Oldřiško, pokud by se jí to nelíbilo, asi by ti řekla, jak jí máš říkat. Oldřiška jde sklonovat normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
8.5.17 09:26

Jedno z mála jmen, které se mi opravdu si nelíbí. Nedala bych ho. Ale rozhoduj se dle sebe, ne dle nás, které ti tady napíšeme. Kdyby se dávala jen jména, která se líbí všem, byla by to nuda, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
8.5.17 09:40

Nelíbí se mi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
8.5.17 12:43

Děs, vůbec se mi nelíbí a to si většinou na každém jménu najdu něco hezkého… to už radši třeba Robyn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 16:22

Mně se líbí neskutečně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
8.5.17 17:26

Mě se moc líbí, je originální, a aji se dá sklonovat, takže za mě ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
8.5.17 17:31
@Ghanaian Princess píše:
Jak by ji mela oslovovat? Rafaela, neni prece Bozena.

No dobre a male holcicce? Kdyz ji bude chtit rict zdrobnele? Ty nikdy nikomu nereknes zkratkou jmena? Protoze ty zkratky k tomuto jmenu jsou dost sileny.. :nevim: A je spoustu hezkych jmen, neni snad jen extrem Rafaela a Bozena, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.5.17 17:44

Mockrát Vám všem děkuji za názory těm, kterým se nelíbí i těm, kterým se neobvyklé jméno Rafaela líbí. Jsem pro neobvyklá trochu i tajemná jména. Jméno Rafaela dám, mylím si, že jeho čas teprve přijde až bude,,objeveno,, :lol: Holčička se bude jmenovat :srdce: SOFIE RAFAELA :srdce: a myslím si, že si každý vybere jak jí říkat. Už se těším, až bude malá běhat po trávě: Rafaela, Laala, Rafulda, Raf, Rafa, Ela, Afi, Rafi, Fala, Sofík, Sofouš, Sofule…bublina :dance: čauký a ď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
8.5.17 17:55
@google píše:
Mockrát Vám všem děkuji za názory těm, kterým se nelíbí i těm, kterým se neobvyklé jméno Rafaela líbí. Jsem pro neobvyklá trochu i tajemná jména. Jméno Rafaela dám, mylím si, že jeho čas teprve přijde až bude,,objeveno,, :lol: Holčička se bude jmenovat :srdce: SOFIE RAFAELA :srdce: a myslím si, že si každý vybere jak jí říkat. Už se těším, až bude malá běhat po trávě: Rafaela, Laala, Rafulda, Raf, Rafa, Ela, Afi, Rafi, Fala, Sofík, Sofouš, Sofule…bublina :dance: čauký a ď

Hlavne ze se libi tobe, to je nejdulezitejsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 19:09
@google píše:
Mockrát Vám všem děkuji za názory těm, kterým se nelíbí i těm, kterým se neobvyklé jméno Rafaela líbí. Jsem pro neobvyklá trochu i tajemná jména. Jméno Rafaela dám, mylím si, že jeho čas teprve přijde až bude,,objeveno,, :lol: Holčička se bude jmenovat :srdce: SOFIE RAFAELA :srdce: a myslím si, že si každý vybere jak jí říkat. Už se těším, až bude malá běhat po trávě: Rafaela, Laala, Rafulda, Raf, Rafa, Ela, Afi, Rafi, Fala, Sofík, Sofouš, Sofule…bublina :dance: čauký a ď

Tak tohle spojení jmen mi přijde naprosto geniální :srdce: miluju, když je ve jménu písmeno,,F" a vaše holčička jej bude mít dvojnásobně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.5.17 19:18

Někdy je originalita na škodu..
jako ted poslední co jsem četla že se narodil Donatello Versage Skopal..super :roll:
Ale je to Vaše dítě, jestli bude se svým jménem spokojené je ve hvězdách..
Volat na někoho Rafi jak na psa :nevim:..u nas va fb pořád jedna paní mluvila o Fínce…jsme fakt přemýšlela jak se její dítě jmenuje..

• Citovat
  • Upravit
914
8.5.17 19:20
@smurfka píše:
Někdy je originalita na škodu..
jako ted poslední co jsem četla že se narodil Donatello Versage Skopal..super :roll:
Ale je to Vaše dítě, jestli bude se svým jménem spokojené je ve hvězdách..
Volat na někoho Rafi jak na psa :nevim:..u nas va fb pořád jedna paní mluvila o Fínce…jsme fakt přemýšlela jak se její dítě jmenuje..

Fifinka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
8.5.17 19:23

Nelíbí se mi. Dala bych jen Sofie, ne Sofie Rafaela. Nečetla jsem celou diskuzi.

• Citovat
  • Upravit
25179
8.5.17 19:26
@Klopotkova píše:
Nelíbí se mi. Dala bych jen Sofie, ne Sofie Rafaela. Nečetla jsem celou diskuzi.

mám stejný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45686
8.5.17 23:13
@google píše:

No já nevím, aby v tom chudák děcko nemělo trochu zmatek, jak se vlastně jmenuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze