Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jednu Šarlotku znám a jméno mi nevadí. Jí sluší
. Modrooká blondýnka jednou bude chlapcům hodně motat hlavy.
@Peťu. Le za mě ano, sama jsem ho mela mezi těmi top. A máme i příjmení na Ša…, tak mi to ladilo.
Děkuji za názory. Uvažovala jsem i nad Charlotte, ale když jsem si to napsala s příjmením vypadalo tak nějak zvláštně. Proto nakonec Šarlota. Jinak mám skoro denně na talíři proč nedám třeba Janičku nebo Marušku, už mi z toho jde hlava kolem ![]()
@Peťu. Le do jmena si kafran nenechavej, taky mi do toho kecali, nakonec jsme jim rekla, ze svou prilezitost k pojmenovani ditete (sveho) meli. Ted uz to muzou nechat na me. Nakonec si na jmeno zvykli
. Znam holcinu Sarlotu i tak psanou. Je to hezke jmeno a k ni pasuje a tech variant.
@Peťu. Le ahoj, tohle jmeno je malo k videni, moji dceri bych ho nedala, ale libi se mi neco na nem, je takovy charismatický a odvazny. Jeste bych o tom popremyslela, pokud bych byla jedina z rodiny, které se jmeno libi, tak nevim nevim. Jen se chci zeptat, co navrhuje rodina?
![]()
@Peťu. Le píše:
Ahoj, dovolím si oživit toto vlákno… Za dva měsíce rodím a chci dát holčičce jméno Šarlota. Problém je v tom, že všichni, opravdu všichni z rodiny krom manžela to jméno kritizují. Tchyně dokonce řekla že tak blbé jméno dlouho neslyšela. Zajímal by mě váš názor, to je to jméno opravdu tak hrozné?
Ahojky narovinu - mě se nelíbí. Spolužačka měla sestru Šarlotu a říkala jí : Šájo.. což teda se mi zdálo hrozný. Ale - je to můj názor.. my zase čekáme holku která se bude jmenovat: Stela. A taky věčně poslouchám kde jsem to jméno vzala a atd. Takže jestli se tobě a manželovi líbí.. tak bych se na ostatní vyprdla ![]()
Rodina je spíš pro takovou tu klasiku… Jana, Tereza, Kateřina, Anna… Jinak toho zatím moc nenavrhla, jen kritizuje ![]()
Jméno to není špatný, ale nedala bych ho už jenom kvůli tomu, kdo ho nosí - malá Gottová, Štiková,… Je tím takový proflakly.
Ahoj,podpořím Te,jmenoz mi přijde zajimave.Okoli si zvykne,máme Matyldu,než se narodila,každý nad jménem kroutil hlavou,dnes si každý našel své oslovení a některým už se i dokonce libi.Libi se česky psaná varianta, jsme v Česku.
@Peťu. Le píše:
Stela je hezké jméno, taky jsem ho měla na seznamu
Nám se líbí, zbytku ne.. ale už si bych řekla zvykají ![]()
@justina20 píše:
Ahoj,podpořím Te,jmenoz mi přijde zajimave.Okoli si zvykne,máme Matyldu,než se narodila,každý nad jménem kroutil hlavou,dnes si každý našel své oslovení a některým už se i dokonce libi.Libi se česky psaná varianta, jsme v Česku.
Můžu se zeptat? Jak Matyldě říkáte ? Slyšela jsem rozhovor s Absolonovou a ta říkala že kdyby měla dceru, že bude Matylda. Tak jsem si říkala jak bych jí vlastně oslovovala.. mě napadla jen " Tylda " ..
@Peťu. Le já se přikláním za ano, jméno Šarlota je moc hezké, a nechala bych tuto českou variantu, u nás v ulici je holčička Šarlota, má asi 7 let a nikdo s jménem nemá problém, všem se líbí
@Peťu. Le Hlavne ze se libi tobe a manzelovi ! Babicky si zvyknou… my jsme taky dali jmeno, ze ktereho babicky v tehotenstvi padaly do mdlob ( Albert) a ted ho. totalne zerou
Nejen vnoucka, ale to jmeno - nedavno prisla mamka s tim, ze je prijde osloveni Bertik fakt roztomily a ze uz se ji pri vysloveni nevybavi hypermarket ![]()