Jméno Tamara

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
parketka
30.6.13 19:33

Mně se moc nelíbí, ale je zajímavý a pokud se ti líbí tak bych do něj šla. Taky jsme dcerce dali málo časté jméno a nelitujeme. Jen je to někdy trošku otrava jak se každý ptá - a jak jí říkáte?

Příspěvek upraven 30.06.13 v 19:41

• Citovat
  • Upravit
1854
30.6.13 19:36

Není to špatný, moc Tamar neznám, asi jen 3 a to jsou všechno holky z Ruska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
30.6.13 19:39

Mě se Tamara nelíbí. Líbí se mi Timea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
30.6.13 19:50

Chtěla jsem ho dát, ale narodil se kluk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
30.6.13 19:51

Ty kecy okolí byly přesně důvod, proč jsem se nikoho neptala, co si myslí o našich vybraných jménech (nevěděli jsme dopředu pohlaví). Jména jsme vybrali méně obvyklá (resp. málo dávaná v současné době) a nám se líbila, ale bylo mi jasný, že od některých lidí bych si vyslechla, že jsou to hrozná jména a to dítě bude chudák :zed:.

Na okolí se vykašli a dej jméno, které se tobě a muži líbí. Miminko bude miminkem jen velmi malou část života a jméno Tamara se dá zjemnit velmi lehce (a bylo to tu už několikrát napsáno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.6.13 19:55

@maratau já mám spolužačku Tamaru a těch variant se dalo vymyslet fakt hodně.. klidně to jméno dejte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
30.6.13 19:58

Mne se nikdy nelibilo, pripominalo mi to hrozne slovo ALMARA. Ale znam tri Tamary a vsechny jsou super, tim, že je znam jsem si ke jmenu vybudovala kladny vztah a ted uz se mi libi a nemela bych s tim jmenem problem. Tamca, Taminka… Za me klidne ;). Chce si to na jmeno jenom zvyknout ;)

• Citovat
  • Upravit
3491
30.6.13 20:07

Nečetla jsem celou diskuzi. Ke jménu - osobně bych ho nedala, taky mi přijde trochu tvrdé, ale na druhou stranu se mi líbí. Měla jsem spolužačku Tamaru, říkali jsme jí Tami, Tamča… Je to hezké jméno. Jestli jste fakt rozhodlí, tak ho dejte! Tamarka je super! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
30.6.13 20:09

Moji hitparádu jmen nevede Tamara, ale jméno se mi líbí, nijak tvrdé mi nepřipadá, je fajn že jich není mnoho.
Zdrobněliny pro miminko už padly.
Taky mi prorokovaly komotry sudičky jak bude dítě trpět s neobvyklým jménem a prdlajs.
Prostě se Ti líbí i manželovi a hotovo.

• Citovat
  • Upravit
31672
30.6.13 20:33

Záleží to na vás, mě osobně se tohle jméno nelíbí. ono hodně záleží na nátuře vašeho budoucího dítěte, některý dítě je rádo, že má originální jméno, nesmělý děti by zase raději splynuly s davem nějakým obvyklejším jménem. Já jsem Sabina, a svoje jméno jsem moc nemusela, každý si mě hned pamatoval, jak já jsem toužila po tom, být pátá Katka, nebo třetí Lucka v naší třídě :lol:.Sabina jsem byla jediná na škole. Ale extrovertnímu dítěti tyhle mnou vypsaný nevýhody můžou připadat zase jako výhody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
30.6.13 20:45

Líbí se mi oslovení Tami ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.6.13 21:52
@slavuska1 píše:
Záleží to na vás, mě osobně se tohle jméno nelíbí. ono hodně záleží na nátuře vašeho budoucího dítěte, některý dítě je rádo, že má originální jméno, nesmělý děti by zase raději splynuly s davem nějakým obvyklejším jménem. Já jsem Sabina, a svoje jméno jsem moc nemusela, každý si mě hned pamatoval, jak já jsem toužila po tom, být pátá Katka, nebo třetí Lucka v naší třídě :lol:.Sabina jsem byla jediná na škole. Ale extrovertnímu dítěti tyhle mnou vypsaný nevýhody můžou připadat zase jako výhody ;)

Já mám právě také celkem neobvyklé jméno a dříve jsem si přála být raději další Jana či Petra, asi jako ty :think: Vždy jsem přemýšlela nad tím, proč ostatní mají „normální jméno“ a já ne :mrgreen: a čím jsem si to zasloužila :twisted: :twisted: Nerada bych, aby se má budoucí dcera necítila se svým jménem mezi ostatními dětmi s „modernimi“ jmény divně a jednou mi to nevyčítala. Mně se ovšem Tamara opravdu moc líbí, je to zajímavé krásné jméno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
30.6.13 22:00

Tamara se mi líbí moc! :) A Tami, Tara, Márinka atd. je krásné, dá se toho vymyslet spousta. Akorát mi máme Amélii, říkáme jí Ami, tak kdyby byla druhá holčička a byla by to Tamara, měli bychom Ami a Tami :lol:
Je to ale krásné jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
30.6.13 22:02
@maratau píše:
Ahoj.. :) čekáme s manželem druhé dítě a líbí se nám jméno Tamara pro holčičku. Při „nezávazných“ řečech o jménech s kamarádkami (co taky čekají či plánují), jsem zmínila, jak by se mi toto jméno pro holčičku líbilo. Reakce jsou negativní - prý je jméno pro miminko tvrdé, zastaralé, nezvyklé, jak by se jí říkalo apod.
Jsme víceméně rozhodlí, ovšem chtěla jsem se zeptat na názor ostatních - jak vnímáte jméno Tamara?

tak treba mne osobne se nelibi a nedala bych ho, ale to je prece jedno, ne? vy jste rozhodnuti a jmeno se vam libi… je opravdu hodne tvrde, takze je asi i treba zvazit, jestli jde k prijmeni, ale az bude dcerka dospela, tak to jmeno bude urcite pusobit zajimave… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.6.13 22:10

Příjmení máme „jemnější“ bez R, ne klasicky české. Mně se líbí i jméno Nora, Linda, Noemi, Olívie, Darina…ale Tamara zatím vede. U holek mám ale aspoň z čeho vybírat, u kluků je to horší 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze