Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj..
čekáme s manželem druhé dítě a líbí se nám jméno Tamara pro holčičku. Při „nezávazných“ řečech o jménech s kamarádkami (co taky čekají či plánují), jsem zmínila, jak by se mi toto jméno pro holčičku líbilo. Reakce jsou negativní - prý je jméno pro miminko tvrdé, zastaralé, nezvyklé, jak by se jí říkalo apod.
Jsme víceméně rozhodlí, ovšem chtěla jsem se zeptat na názor ostatních - jak vnímáte jméno Tamara?
No hlavně miminko nebude miminko napořád, že…
Mně se líbí, říkala bych mimču Taminka, Tamča, Mára, Márinka…
Mame sousedku Tamaru
jmeno mi prijde fajn, originalni, bude aspon sama ve tride
jestli jste rozhodli, kasli na ostatni, kazdy ma jiny nazor a rozhodujici je ten vas ![]()
Znám jednu holčičku, je jí 5 let. Není to nijak ošklivé, odmalička pěkně jí říkali, jen se prostě musí líbit rodičům. Mě se osobně nelíbí.
Tohle jméno se mi moc líbí
Dá se jí říkat Tami. Nevím co se komu na tom zdá tvrdého
A tvrdé pro miminko? Tak snad většinu života jako miminko nestráví ![]()
Příspěvek upraven 30.06.13 v 19:11
@maratau ahojky
tam já jsem Tamaru chtěla u prvního, nakonec se narodil chlapeček, takže nic no
pak jsem byla opět těhu a měla to být holčička, Tamara mi bohužel neprošla, ale to jméno se mi moc líbí, a pokud budu mít ještě někdy holčičku, tak si jí prosadím
Od kamarádky dcera je Tamara a mě se to jméno líbí
nejčastěji jí říkají asi Tamča
My s manželem miminko plánujeme a snad se nám brzy zadaří a už teď vím, že všem, co se zeptají budu říkat bude to buď Hugo nebo Rút
a jméno, co jsme vybrali nikomu neřeknu, nehodlám to pak poslouchat ty názory okolo… Dokonce máme známý, kteří měli až do 7 měsíce vybráno Jakub, pak jim to někdo sepsul, že Kuba atd. a mají nakonec Adama.
Nenechte si to do toho mluvit, Tamarka je moc hezký jméno.
Líbí se mmi, mě se libí, originální a jména, co se často nedávají, dá se jí říkat
Tamarka, Tamka, Tara, Tamík, Marka, Mara, Taruš, Taruše, Taruška apod
Ja jem Tamara a rikaji mi Tamca, Tami, Tamarka, Taminka, miluji sve jmeno
Pěkné neobvyklé jméno. Má šanci, že ve školce, později ve škole bude jediná. Znám jednu dívku s tímto jménem, a to pracuji s mladými lidmi. Pokud se hodí k příjmení, jděte do toho.
Nad jmény našich kluků se lidé okolo také pozastavovali, ale už jim to přijde normální.
@pepina12 píše:
Znám jednu holčičku, je jí 5 let. Není to nijak ošklivé, odmalička pěkně jí říkali, jen se prostě musí líbit rodičům. Mě se osobně nelíbí.
a me se nelibi tvuj nick
Mně se líbí. Možná zní tvrdě, ale mimču přece nebudeš říkat Tamaro
Ale třeba Tami, Tamuško, Taminko, Tamulko, Tamísku, Tamaruško, Tamčo..chce to jen trochu fantazie, ale to tě určitě napadne samotnou ![]()
Většinou se přece mimčům neříká jménem tak, jak se píše v kalendáři, ne? Co třeba takový Jiří, Kateřina, Helena… ![]()
@tumpach píše:![]()
, ted jsi jí to nandala
tak vis jak, ji se nelibi jmeno Tamara, tak me se nelibi Pepina. ![]()