Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se to jméno líbí. Obecně se mi líbí neprofláknutá jména. Jakub se mi kdysi třeba líbil, ale před 40 lety. Dnes je jich tolik, že už bych ho pro svého potomka nechtěla. Timon - to mi přijde mužné a krásné. Za mě jo.
Timon? Co jste vypili než jste tohle jméno vymysleli? To už je lepší Šimon
Krásný jméno
lepší než Adam, Matyáš, Jakub…jde vidět, že rodiče mají alespoň nějakou představivost.
Sice už je to stará konverzace, ale i přesto napíšu svůj názor ![]()
Všechno je o zvyku! Dřív by třeba i na zmíněného Šimona všichni říkali, že je to hnus, že rodiče asi spadli z višně apod. - proč??? Lidi to začali dávat a teď už je to pro každého běžné, normální… Takže pokud teď začnou lidi dávat jméno Timon a za pár let se objeví v žebříčku populárních jmen a budou se potkávat lidi s takovým jménem, stane se to jméno obvyklým a hned se bude všem líbit ![]()
Za mě teda musím říct, že je zvláštní, ale popravdě vůbec ne špatné, když nad tím víc přemýšlím, tak se mi aj docela líbí
Proč ne…
Tady na emiminu je problém, že lidi začnou být „krutí“ a útočiví, že se rodiče zbláznili apod. - to vůbec není potřeba tak sdělovat. Každý má svůj názor, ale chtělo by to vyjadřovat trochu s úrovní a normálně, pak jsou z toho akorát maminky nešťastné. ![]()
@_elara Máš naprostou pravdu. Já dala dceři taky „skandální“ jméno. Před 40 lety - Adéla. To bylo řečí. 😁 Dnes naprosto běžné.
@babanci píše:
@_elara Máš naprostou pravdu. Já dala dceři taky „skandální“ jméno. Před 40 lety - Adéla. To bylo řečí. 😁 Dnes naprosto běžné.
Přesně tak, jsem Adéla 35+ a moje sestra Laura 30+ a všichni si klepali na čelo, jak strašný nám rodiče dali jména, dneska je to Adélka a Laurinka, kam se podíváš ![]()
Anonym kvůli neobvyklým jménům, mohl by mě někdo snadno poznat ![]()
@Anonymní píše:
Přesně tak, jsem Adéla 35+ a moje sestra Laura 30+ a všichni si klepali na čelo, jak strašný nám rodiče dali jména, dneska je to Adélka a Laurinka, kam se podíváš
Anonym kvůli neobvyklým jménům, mohl by mě někdo snadno poznat.
Krásná jměna. Já byla taky nepoučitelná, jako Vaši, dala jsem i další divné. V té době. Johanku. A moje vnučky mají taky šílená jména, podle některých.
Poslední ani není v kalendáři.
Ale jo, zda se mi to v pohode, Tim je pekne. A dneska litaji kolem mnohem nezvyklejsi jmena.
Jinak tady ti jmeno vzdy zkritizuji, ze je bud prilis caste, nebo prilis „divne“, tak si pak vyber ![]()
@babanci píše:
Mě se to jméno líbí. Obecně se mi líbí neprofláknutá jména. Jakub se mi kdysi třeba líbil, ale před 40 lety. Dnes je jich tolik, že už bych ho pro svého potomka nechtěla. Timon - to mi přijde mužné a krásné. Za mě jo.
No, mně připadá jako limon, citron. Nelíbí se mi.
@Da12 a jak se jmenujete vy? Jiste by se na to nasel taky nejaky rym ![]()
Ja osobne nesnasim jmena Tereza, Adela, Eliska, Silvie a Sofie a nikdy by me nenapadlo to nekomu cpat. Nejlip, kdyz si kazdej pojmenuje dite podle sveho a ostatni se staraj o sebe ![]()
My máme vybrané jméno Tim a chvilku trvalo než si okolí zvyklo 😀 ale mě se to moc líbí. Miminku jsem začala říkat Timi a Timula a muselo to tak prostě být 😀libí se mi neobvyklé jména a nechápu že mají lidi hned potřebu kritizovat nebo říkat že je to jméno hnusné nebo za trest.. mě zase přijdou jinou jména ne moc pěkné ale nikomu bych to neřekla.. každý ma jiný vkus.