Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čauky všem ![]()
Už jsem tu zakládala diskuzi na jiné jméno, ale stejně mi to nedalo a procházím kalendář dál… A narazila jsem po nějakém opakovaném vybírání na jméno Vladan.
Jak vám přijde? Co myslíte?
Dočetla jsem se, že se na to kouká jako na nějaké cizokrajné jméno, ale mě docela zaujalo… ![]()
@Azaliah píše: Více
Jo, mně připadá jako nějaké „jugoslávské“ jméno. Z těch oblasti prostě.
@Azaliah Slovanské jméno, žádná divočina. Proč ne? Mně se první vybaví Rumunsko. Napadlo by mě, jestli nemáte v rodině nějaké rumunské Čechy nebo prostě předky mezi východn(ějš)ímy Slovany. Ale cizokrajně mi nezní.
Tak mně připadlo hned jako české. Vladan jako vládce. Možná proto, že už dlouho znám Vladanu. Je celkem originální u nás, zároveň nevybočuje.
@Azaliah píše: Více
Nic proti cizokrajným jménům, ale tady mu nejspíš stejně všichni budou říkat Ládíku.
![]()
Já mám kolegu Vladana a příjmení má echt české. Rodokmen jsem mu nelustrovala. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
A to něčemu vadí? Mně se právě líbí, že to není jméno jako Vladislav, ale má možnost oslovení hezkého oslovení Vláďa, Vládík…
@Azaliah Ja to jméno taky vnímám jako chorvatské, srbské ard. Takze bych si myslela, ze dite ma předky v těchto zemích.
@ka2ka Tuhle asociaci jsem zjistila zase až tady, jsem asi negramot ![]()
Vlád nenapadl. Ale král Vladan z české pohádky ano. Říkali mu Dan. Vladan a princezna Jelena.
Víc se mi líbí Radovan