Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, s manželem čekáme dvojčátka - nevíme a ani nechceme zatím vědět, zda holčičky nebo chlapečky, či holčičku s chlapečkem.
Máme příjmení Ryšavá/Ryšavý
Máme pár tipů… ale budu moc ráda, pokud vykopnete nějaké další!
Jsme pořád velmi nerozhodní, ale máme stále čas. Nebráníme se tuze staročeským ani modernějším či netradičním jménům. Je nám to fuk, hlavně, ať se NÁM líbí! ![]()
Olívie x Amélie
Johana x Josefína
Jonáš x Mikuláš
Petr x Ondřej
Leona x Lukáš
Na kluky neporadím vůbec. Já jsem ráda, že mám holky ![]()
Ale mně se teď hodně líbí Valerie a Vivien ![]()
Ale líbí se mi i tvůj výběr Olívie a Amélie ![]()
Mě se líbí spojení holka -kluk. Měla jsem oba v merku ![]()
Klučičí jsou taky dobrý
Ty holky mi přijdou těžší. Olívie je docela hezká ale ta Amálka už moc…
Olívie - Valérie?
Leona - Silvie
Kristýna -Hana.
Mně přijdou Jonáš a Mikuláš k příjmení Ryšavý poněkud obtížně vyslovitelní. Zvlášť Mikuláš, jak je tam ještě poměrně blízko u sebe L a R.
Totéž Lukáš.
Olívie a Amélie jsou moc hezká kombinace.
Z praxe ze života s dvojcaty: velmi se hodí, když nemají stejne iniciály. Zaměňovat je budete stejne, i kdyby byla Karel a Milena
.
Já bych doporučila jména ne podobně znějící a ne od stejného písmena, ani kdyby to byla holka a kluk. Z praxe z rodiny a od kamarádek (patery dvojčata
) se podobná jména hrozně pletou, zvlášť chlapi to nedávají a nevědí, kdo je kdo. A to právě i u dvojvaječných dvojčat.
Olívie x Amélie (obě „ie“, zaměňuje se)
Johana x Josefína (stejné písmeno na začátku, nezapamatovatelné, kdo je kdo)
Jonáš x Mikuláš (tam je všechno - „áš“, podobné a ještě se s příjmením špatně vyslovuje)
Petr x Ondřej (kombinace dobrá, ale s příjmením špatné)
My máme v okolí Lukáš x Tomáš (to se plete brutálně), Lucie x Julie (taky se hrozně plete).
Doporučuji např. Tereza a Nikola, Honza a Vašek apod.
Protože i tak se to bude plést a věř, že děti to hodně štve.
PS. Anonym, protože se bojím, že je to poznatelné podle jmen. ![]()
Tak vlastně dokonce i šestery.
Dneska má dvojčata každý druhý ![]()
Jonáš a Mikuláš. Šel by Eliáš.
Amélie a Olivie. Místo Olivie by se mi víc líbila Patricie.
Mám čtyřměsíční dvojky a popravdě jsem ani na chvíli nepřemýšlela jestli k sobě budou jména ladit. Prostě jsme vybrali dvě, co se nám líbily samy o sobě a ty jsme dali. Jsou to starší česká jména, žádné šílenosti, ale i tak poměrně originální.
Jména dcerek sem psát nebudu, ale můžu pustit ty klučičí, co jsme měli vybrané - Viktor a Mikuláš. A ještě se mi mega líbí jméno Barnabáš, ale to by přes manžela bohužel nikdy neprošlo. ![]()
Olivie + Josefína ![]()
Jonáš i Mikuláš je ve spojení s příjmením trochu jazykolam.
Petr Ryšavý taky nic moc - ty dvě R za sebou
Dobře mi zní např. Adam, Pavel, Michal, David apod.
Jinak dvojčata mám taky a jsou jako noc a den, jsem ráda že i jména mají úplně rozdílná (a oni s nastupující pubertou rozhodně taky
fakt je s*re že pro spoustu lidí jsou “ta dvojčata”, natož mít ještě odobná jména, co se lidem budou plést
)