Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dominik mi přijde “okoukaný” a navíc k dospělému vůbec nesedí…
Jak byste ho oslovovali?
@azaleila Jak bychom oslovovali Dominika? Nebo Benedikta? A ano, Dominik mi také přijde okoukaný, proto jsme hledali i něco „netradičního“.
Dominik je taková normálka.
Benedikt je zajímavější
Akorad si pod ním představím faráře. Možná v souvislostí s benediktiny? Takový ten pokorný, poslušný život mnicha. Viz možná v dnešní době schází. Klídek, pokora, možná i nějaká míra cudnosti. Líbí se mi. Je dlouho zaprášené
Benjamin je možná líbivější. Akorad bude celý život sladký
?. Roztomilý?
Zaručeně jsou to neotřelá jména.
@azaleila Tak Dominika jsem myslela Domi, Dominiku, Niku, Domíno
Připadá mi to jméno tvárnější než Benedikt. Ale obyčejnější. A Benedikta asi leda Bene, Beny. A tam trochu váhám, jestli to není pořád brané jako psí jméno a že je škoda, že mu nikdo Benedikte neřekne, i když je to hezké jméno, a každý to bude akorát zkracovat, na rozdíl od Dominika.
Ja bych vybrala Dominika. Ben se mi nikdy nelibil v zadne podobě, navíc to mam spojené se psem.
@Anonymní píše: Více
Vy mu můžete říkat Benedikte a uvidíš, že to okolí přeezme…
Souvislost se psím jménem tam vůbec nevnímám…
Dominik se mi fakt nelíbí a jak už jsem psala, na malého kluka ještě, ale k dospělému mi to vůbec nejde…
Ben, Beny, dik, díku, nede, Benet, Enet, Ede…
Rozhodně Benedikt.
Když si představím zralého seriózního muže, kterýmu někdo říká Domi nebo Domčo, tak se mi rolujou fusekle….
Já jsem vybírala jména tak, aby měly důstojný oslovení pro dítě i dospělého. A to Dominik jaksi ne.
@Janli Vidíte a já myslela, že Dominik je právě obecně bráno i jako seriózní pro dospěláka a už je to podruhé, co se tu zmiňuje, že Dominik pro staršího muže ne. Ale tak Dominiku pro chlápka okolo 40 jde a je to důstojné, nebo fakt ne? ![]()
Benedikt, to jméno se mi líbí. Dominik za mě neutrál, nedala bych ho.
Mám pocit, že chceš spíš potvrdit toho Dominika…
Ale osobně mi to jméno přijde ok tak ve skolce… pak je to Domík, Domča a začíná to být trapný
A starý, seriózní pán? No vůbec!
Ale je to fakt subjektivní, mne se to jméno vyloženě nelíbí…
Ne, mě se pod tím vybavuje buď frajírek nebo fláterník, co se sápe po chlapečcích.
Ahoj.
Rozhodujeme se, které z těchto dvou jmen. Obě se nám líbí, obě mají pro mě svá pro i proti. (Záměrně nepíšu přesně jaké…)
Ale… Dominik je podle mě fajn klasika, nadčasové jméno, Benedikt víc extravagantní, méně časté, ale zas ne přehnaně exotické. Takže prostě finálně tato dvě jména a babo raď.
Pro které byste hlasovali vy? Dík.