Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Benedikt je hodně duchovní jméno a znamená požehnaný, proto je i hodně používané v křesťanství, Podle mě s tebou toto jméno rezonuje víc jak Ardian, už při první volbě bylo ve hře. Dej na své pocity. Je to i hezká zdrobnělina Ben, Beník… a když bude chtít být v pubertě hodně zajímavej, může si říkat Diki ![]()
@coffewomen píše: Více
Je mi jasné že překlep
ale ARDIAN je lepší a hezčí než ten Adrian.
@Emka135
Pár spolužáků ve škole mu na prvním stupni říkalo i Niku, ale to mi nešlo přes pysky ![]()
U Benedikta nevím jak bych říkala jinak - Beníku? To je spíš pro pejska si myslím
@Gerbera001 píše: Více
Asi to budu mít zkreslené tím, že jsem několik let žila v zahraničí, ale nepřijde mi to tak hrozné.
Třeba taková Sára mi taky evokuje psa a přesto je to teď relativně často dávané jméno ![]()
@KáťaKašpi @Gerbera001 Jo, víc lidí tu psalo, že je to pro ně prostě psí jméno. Tak nevím no. Jedině to mě od toho Benedikta odrazuje…
Začínám mít pocit, že jsou ta jména pitomá už všechna.
![]()
My se rozhodovali mezi Benediktem a Benjamínem, moc se mi líbí oslovení Ben, Benny. Vyhrál Benjamín a syn tedy tento tvar rád nemá. Nicméně Ben, Beník, Beníček (v sestupném pořadí vzhledem k věku)…líbí se mi všechny tvary a Benedikt je bude mít stejné ![]()
@Anonymní píše: Více
tím se nenech odradit. Občas u nás měl na Beníka blbé kecy (ve školce), ale většinou se jméno líbilo a výhodou je, že se dá hezky zkrátit a neotočí se pět chlapečků najednou.
Jednoho Benedikta znám, teď je mu kolem 30 roků. Respektive měla jsem o něm přehled asi do dvaceti. Tenkrát to byl docela bizar, protože se taková jména prostě nedávala - stejně jako by tehdy byl bizar i jméno Mikuláš a dost dalších jmen, která se dávají dnes už běžně. Říkalo se mu Bene, Benedikte (matka) spolužáci a kamarádi většinou Beny. Nikdo s tím nakonec neměl žádný problém, i když matka měla trochu obavy, aby se mu nesmáli. Kluk byl spokojený. Mně se to jméno líbí a nepovažuju ho za psí, i přesto, že máme psa jménem Beny.
Ta jména za to nemůžou že se dávají psům. Znám psy Aničku, Marušku, Barušku, Edu, Karla, Maxíka, Matýska, Ádu, Adélku. A nepřestanou se kvůli tomu dávat lidem.
Moje máma taky měla problém že se můj syn jmenuje prý jako každý druhý pes. To bys nesměla dát nic.
Psi jmeno je ledacos, znala jsem psy Cendu, Zdendu, Ditu, Filipa a Davida, Misu, Ritu…
No a potom klasika - Jitko, kravo. To mas jeste horsi, zlaty psi jmeno. ![]()
Benedikt je za me lepsi nez Benjamin, ktery ma jeste vyznam jako benjaminek.