Dominik, nebo Benedikt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3368
29.1.26 11:32

Benedikt je krásné a ušlechtilé jméno. Ben, Beník…hezké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
29.1.26 11:36

Benedikt je hodně duchovní jméno a znamená požehnaný, proto je i hodně používané v křesťanství, Podle mě s tebou toto jméno rezonuje víc jak Ardian, už při první volbě bylo ve hře. Dej na své pocity. Je to i hezká zdrobnělina Ben, Beník… a když bude chtít být v pubertě hodně zajímavej, může si říkat Diki :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149116
29.1.26 11:43
@coffewomen píše: Více

Je mi jasné že překlep :D ale ARDIAN je lepší a hezčí než ten Adrian.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
29.1.26 11:46
@Anna766 píše: Více

No a tak vznikají nová jména :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
29.1.26 12:43

@Emka135
Pár spolužáků ve škole mu na prvním stupni říkalo i Niku, ale to mi nešlo přes pysky :nevim:
U Benedikta nevím jak bych říkala jinak - Beníku? To je spíš pro pejska si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
29.1.26 15:00
@KáťaKašpi píše: Více

Beny, Bene… Niku neni o moc mene psi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5647
29.1.26 15:03
@Gerbera001 píše: Více

Asi to budu mít zkreslené tím, že jsem několik let žila v zahraničí, ale nepřijde mi to tak hrozné.
Třeba taková Sára mi taky evokuje psa a přesto je to teď relativně často dávané jméno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.26 15:57

@KáťaKašpi @Gerbera001 Jo, víc lidí tu psalo, že je to pro ně prostě psí jméno. Tak nevím no. Jedině to mě od toho Benedikta odrazuje… :? Začínám mít pocit, že jsou ta jména pitomá už všechna. :D :,(

• Citovat
  • Upravit
193
29.1.26 16:19

My se rozhodovali mezi Benediktem a Benjamínem, moc se mi líbí oslovení Ben, Benny. Vyhrál Benjamín a syn tedy tento tvar rád nemá. Nicméně Ben, Beník, Beníček (v sestupném pořadí vzhledem k věku)…líbí se mi všechny tvary a Benedikt je bude mít stejné :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
29.1.26 16:21
@Anonymní píše: Více

tím se nenech odradit. Občas u nás měl na Beníka blbé kecy (ve školce), ale většinou se jméno líbilo a výhodou je, že se dá hezky zkrátit a neotočí se pět chlapečků najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.26 16:41

@stepikm A proč jste nakonec vybrali Benjamína? Co rozhodlo?

@stepikm A jaké poznámky? Jako že je to blbé jméno? A děti? 8o

• Citovat
  • Upravit
1133
29.1.26 16:55

Jednoho Benedikta znám, teď je mu kolem 30 roků. Respektive měla jsem o něm přehled asi do dvaceti. Tenkrát to byl docela bizar, protože se taková jména prostě nedávala - stejně jako by tehdy byl bizar i jméno Mikuláš a dost dalších jmen, která se dávají dnes už běžně. Říkalo se mu Bene, Benedikte (matka) spolužáci a kamarádi většinou Beny. Nikdo s tím nakonec neměl žádný problém, i když matka měla trochu obavy, aby se mu nesmáli. Kluk byl spokojený. Mně se to jméno líbí a nepovažuju ho za psí, i přesto, že máme psa jménem Beny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149116
29.1.26 17:28

Ta jména za to nemůžou že se dávají psům. Znám psy Aničku, Marušku, Barušku, Edu, Karla, Maxíka, Matýska, Ádu, Adélku. A nepřestanou se kvůli tomu dávat lidem.
Moje máma taky měla problém že se můj syn jmenuje prý jako každý druhý pes. To bys nesměla dát nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
29.1.26 17:41
@Anna766 píše: Více

Jo, souhlas, znam psa Čendu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
29.1.26 17:47

Psi jmeno je ledacos, znala jsem psy Cendu, Zdendu, Ditu, Filipa a Davida, Misu, Ritu…
No a potom klasika - Jitko, kravo. To mas jeste horsi, zlaty psi jmeno. :mrgreen:
Benedikt je za me lepsi nez Benjamin, ktery ma jeste vyznam jako benjaminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze