Dominik, nebo Benedikt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.1.26 17:52

@Anna766 @Gerbera001 Já vím no, máte pravdu obě, ale holt asi ten Ben to prostě vyvolává u lidí nejvíc.
I když někdo tu myslím zmiňoval Bena Cristovao a toho nikdo nikdy asi nekomentoval, že má jméno jako pes :think: A ani mě samotnou to nikdy v tomhle případě nenapadlo a to jsem dokonce psa Bena měla v rodině. Asi se na to vykašlu a prostě pokud nás to zalíbení nepřejde, tak to jméno dáme.

• Citovat
  • Upravit
9143
29.1.26 18:31

My jsme měli jorkšíra Filipa. Naši kočku Terezu, pudlice Nikolu a Denisu. Teď mají Rozárku.
My doma Edu a Miu kocoura a kočku. Syn je Max :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2420
29.1.26 18:34
@Anonymní píše: Více

Mně se Benedikt líbí víc než Benjamín a momentálně i víc než Adrian. Takže hlasuju za Benedikta. :palec:

Dcera má kamaráda Bena a vůbec mi to psa neasociuje. Co teprve taková Bára, fenek toho jména jsem poznala víc a Barbora se přitom běžně dává. A další jména, některá zde už padla - Adam, Deny, Maruška, Zorinka, Míša, František, Eda, Lucinka, Zuzanka, Betynka, Kačenka, Sára, Šarlotka, Kuba, Pepíno, Honzík, Béďa, Bohouš…

Dejte jméno, které se vám líbí a je vaše :srdce: záležitost. Abyste pak, až ho na nějakém chlapečkovi uslyšíte, nelitovali, že jste ho nedali. Můžete dát Adriana a někdo v okolí si pořídí psa Áďu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149305
29.1.26 19:00
@Kelsey1 píše: Více

Naši měli kočicku Týnku a kocoura Jonáše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.26 17:29

@Prelesta Asi jo, asi dáme. Ještě projdu tak po stopadesáté kalendář, zda nenajdu něco lepšího a kdyžtak to prostě bude Ben. :mrgreen:

@Kelsey1 Jenomže mi připadá, že na jména jako Nikola, Bára, Tereza atp. nikdo nikdy neřekne, že je to jak pro zvíře, kdežto Bena a Maxe spousta lidí odsoudí a okomentuje :?

• Citovat
  • Upravit
2420
30.1.26 17:45

Myslím si, že těch kluků Benů, je čím dál víc. Hlavně tedy Benjamínů, takže si to lidé budou se psy spojovat čím dál méně. Maxů je taky celkem dost a už se nad tím asi nikdo nepozastavuje, natož nastupující generace. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
30.1.26 17:49

Maxu je vsude hromada a nikdo jejich jmeno nekomentuje. Jmena se vetsinou komentuji jen pri vyberu. A navic tvuj syn se nebude jmenovat Ben, ale Benedikt, psu jmenem Benedikt fakt moc nebude. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.26 18:19

@Prelesta @Gerbera001 Já si myslím to samé, co píšete přesně obě dvě. Ale člověk prostě lehce obavy má a já radši myslím třikrát za roh… :mrgreen: Vím, jak třeba mí rodiče komentují Kvida, nebo Olivera :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2420
30.1.26 18:28

Tak vždycky se může najít někdo, kdo bude jméno komentovat. Ať už je jakékoliv. To bys pak nemohla syna pojmenovat nijak. Pamatuji si, že tu v diskuzi psala jedna uživatelka, jak se její dítko podivovalo nad jménem Jana, že to snad nemůže být jméno. :mrgreen:

Co si myslí rodiče, by mi bylo fuk. Oni už své dítě pojmenovali. Však si zvyknou. A časem se jim třeba zalíbí - až si ho spojí s roztomilým vnoučkem a budou z něho celí „poprdění“. A když ne, jejich problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.26 18:35
@Prelesta píše: Více

Cooo? To opravdu s tou Janou? :mrgreen: Tak to je dobré!

A jo, to já jen jako uváděla příklad, že když to člověk vidí u nejbližších, že něco není něčí vkus - což je normální samozřejmě - tak se třeba snaží sám sebe nějak nasměrovat. Ale jo, to souhlasím, je to naše dítě a lidi si zvyknou na vše. Nicméně pro náš klid okolí už podruhé jméno dopředu rozhodně neříkáme :lol:

• Citovat
  • Upravit
2420
30.1.26 18:45

Tak s tím něčím vkusem je to tak, že když někomu budeš kupovat např. obraz, budeš se chtít ztrefit do jeho vkusu. Když ho budeš kupovat sobě, koupíš si ho podle sebe. A on, když přijde na návštěvu, holt tam bude koukat na obraz, který se mu třeba nebude líbit. Ale časem ho přestane vnímat a nebude mu už tolik vadit. Zvykne si…

Ze své zkušenosti vím, že kdybych dceru nepojmenovala svým vysněným jménem, že by mě to dost mrzelo. Za jménem jsem si naprosto stála a nikdo neřekl ani „popel“. By si to ani nedovolili. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
30.1.26 18:48

Oliver se mi kdysi libilo :cert: :lol: Nezvazovala jsem to jmeno jen kvuli vyvdanemu nehodicimu se prijmeni. Co maji na Olivera? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.26 19:11
@Gerbera001 píše: Více

Tak neřeknou nikdy vyloženě nic šíleného, ale jako že ta jména jsou prostě zvláštní no… :D Takovým tím stylem jako že je celá dnešní doba zvláštní :lol:

• Citovat
  • Upravit
2420
30.1.26 19:16

Ale to bylo i za našich babiček. Vím z jejího vyprávění, jak se podivovala nad jménem bratrance a nemohla si ho zapamatovat. :mrgreen: Přitom má normální jméno. V naší generaci celkem dávané. Jen to prostě nebyl Josef, František, Jan… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
30.1.26 19:21

Kazda nova doba je zvlastni. Ve skolce ma dcera Medu, Melisu, nekolik Mikulasu a Maxu, Sebastiana, Benjamina, Teodora, ale Petra, Pavla, Janu, Michalu, Martinu, Jitku, Evu, Petru, kterych byla v 80. letech plna skolka, bys tam nenasla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze