Jméno Zlatomir

5374
8.5.23 23:32

Jméno Zlatomir

Ahoj, koukam, že v pondělí má kromě Zlaty jmeniny také Zlatomír. Je to neobvyklé jmeno, ale kupodivu mě neruší. Má takovy zvláštní nadech. A co třeba Astrid pro holku? Máte svoje favority mezi netradičními jmény? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
8.5.23 23:38
@Takco píše:
Ahoj, koukam, že v pondělí má kromě Zlaty jmeniny také Zlatomír. Je to neobvyklé jmeno, ale kupodivu mě neruší. Má takovy zvláštní nadech. A co třeba Astrid pro holku? Máte svoje favority mezi netradičními jmény? :)

Znám jednu Astrid. České dítě. Ale žijí v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
9.5.23 06:59

Jména s příponou -mir a -slav jsem si sama pro sebe vyškrtla ze seznamu možných jmen hned po svém prvním sexu. Jsou pro mne nestravitelná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8678
9.5.23 07:10

Zlatomira bych teda nestravila. Ani tu Zlatu. Není to skaredy jméno, ale proste volat na dítě Zlato… pro me to není jméno, ale běžné oslovení mezi partnery. Stejný problém mám s Milenou a Milanem… Milenka je pro me neco uplne jiného než jméno. Miláčku a Milánku je taky to stejný. Z netradičních jmen mám dlouhodobě oblíbeného Metoděje, ale poslední dobou už to není tak netradiční. Dřív se mi. hodne líbil Aaron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
9.5.23 07:13

Astrid se mi moc líbí :palec: Zlatomír nikoli 8o Viděla jsem to včera poprvé, další emiminí bizár :oops:
Jména končící na mír, sla/a a Božena typ považuju za téměř vyhynulá. Nikdy bych je dětem nedala, nikdy se mi nelíbila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8678
9.5.23 08:04

@Fiducia @ropucha 02 ono je to asi hodně ovlivněno tím, jak se s temi jmény člověk setkává. Já jich mam ve svém okolí, mezi kamarády, v práci asi 10, z toho jsou 4 deti, 3 skolkove… takže mi to nijak divné a rozhodně ani zastaralé nepřijde. Chtěla jsem dceru pojmenovat Miroslava, ale manžel odmítl.. přitom Miri, Mirinka, Miruška…nádhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
9.5.23 08:07

Astrid je značka kosmetiky. Takže ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76332
9.5.23 08:09
@Takco píše:
Ahoj, koukam, že v pondělí má kromě Zlaty jmeniny také Zlatomír. Je to neobvyklé jmeno, ale kupodivu mě neruší. Má takovy zvláštní nadech. A co třeba Astrid pro holku? Máte svoje favority mezi netradičními jmény? :)

Zlatomír hrůza, Astrid není špatná, vím teda o jedné - spolužačka mojí matky 64 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76332
9.5.23 08:11
@Midaku píše:
@Fiducia @ropucha 02 ono je to asi hodně ovlivněno tím, jak se s temi jmény člověk setkává. Já jich mam ve svém okolí, mezi kamarády, v práci asi 10, z toho jsou 4 deti, 3 skolkove… takže mi to nijak divné a rozhodně ani zastaralé nepřijde. Chtěla jsem dceru pojmenovat Miroslava, ale manžel odmítl.. přitom Miri, Mirinka, Miruška…nádhera.

Miriam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
9.5.23 08:15

Zlatomír asi ne, ale moc se mi líbí jména Vratislav a Svatopluk - Vráťa a Sváťa/Svatík. Z dívčích Lada nebo Ida, ale ani jedno by mi doma neprošlo. Oběma se nám líbí Scarlett, ale moc nám to neladí s typicky českým příjmením, takže si necháme zajít chuť :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
9.5.23 08:18

Mně spíš včera zaujal v kalendáři ZLATAN, to je pro mne zajímavé ;) ale já trpím na taková jména s balkánským přídechem ukončená na -an, jako třeba Vladan, Alan, Radan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21298
9.5.23 08:20
@Zeoli píše:
Astrid je značka kosmetiky. Takže ne.

Melo by byt zakazano pojmenovavat vyrobky a spolecnosti krestnimi jmeny. Treba Livie nebo Albert. :cert:
@Takco Jestli chcec neco opravdu netradicniho, tento tyden ma svatek Vlkoslav. Letos jsem ho v kalendari videla poprve. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8678
9.5.23 09:10
@stinga píše:
Miriam :palec:

Ano, přesně to mě napadlo, líbí se mi to asi i víc než ta Miroslava, ale k našemu totálně českému příjmení se spoustou háčků a čárek se to prostě nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
9.5.23 09:13

Zlatomír dobrý, mně se líbí Mečislav.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.23 12:19
@Takco píše:

Co je netradiční :think: :nevim:.
Líbí se mi třeba Grace, Mira, Saskye… Ty už asi nejdou hodnotit jako netradiční.
U těch klučičích se držím víc "doma "
Valerián, Vavřinec, Diviš… třeba.
Cizí jméno&české příjmení a naopak… To pak nevypadá hezky a ne všechno bude uchu lahodit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence