Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Annabela11 píše:
Koukám že ať sem dá jméno člověk jake koliv začne každá psát různá přirovnání, Šárka nemoc stromů, Amanda jméno pro psa atd..ach jo
Tak chceš názor, tak ho píšu. Přesně takhle si děti ve škole dělají z toho jména srandu. Co bys chtěla napsat? Jo je to super jméno, nikdo se nikomu smát nebude, přestože to není pravda? ![]()
@Annabela11 píše:
Koukám že ať sem dá jméno člověk jake koliv začne každá psát různá přirovnání, Šárka nemoc stromů, Amanda jméno pro psa atd..ach jo
Svatá pravda, mně strašně baví, jak se tolik lidí podivuje, že křestní jméno v 99% případů něco znamená😂.
Holt, v době lovců mamutů bych byla asi „Starucha co špatně loví“, tak zaplaťpámpů za tu nemoc stromů, nebo jméno pro psa 😁
@janickaIII Já chci názor fakt? já se totiž vůbec na nic neptala… si mě asi s někým pleteš
Z každého jména se dá něco vymyslet a tady na eMimino je to už taková trapná tradice ![]()
Příspěvek upraven 26.08.21 v 11:06
@janickaIII píše:
Tak chceš názor, tak ho píšu. Přesně takhle si děti ve škole dělají z toho jména srandu. Co bys chtěla napsat? Jo je to super jméno, nikdo se nikomu smát nebude, přestože to není pravda?
Jsou jména, která k tomu možná vybízejí více, ale… ze jména si můžou děti, když budou zlý, dělat srandu vždycky. Všechno se dá překroutit.
Já si pamatuju na Martinice palice, co mi říkala moje ségra, když byla v „chytrým“ věku ![]()
@ropucha 02 Ano třeba, Jitka kytka, Johana s dlouhýma nohama, hloupej Tonda, hloupej Honza, Klára krava, Jana panna, Roman onan atd…to opravdu nemá cenu furt přirovnávat
@Anonymní píše:
Mám dat dceři jméno Zlatuška?
Ne, mně se nelíbí, ale kdyby jsi to jméno opravdu hodně chtěla dát, tak bych radši dala Zlatu.
Příspěvek upraven 26.08.21 v 09:56
@Anonymní píše:
Mám dat dceři jméno Zlatuška?
Já bych to nedal z důvodu urážek potom od dětí, na jméno Zlatuše nebudou zvyklé a měl bych obavy, aby ji to nezpůsobovalo někdy potíže.
Jinak pro zakladatelku:
Tady se jménem českého původu neuspěješ, to by ses musela ptát- „mám dceru pojmenovat Aurélie?“ 😁
Zlatuši znám, široko daleko tedy jedinou.Je v mém věku, takže 50 +-.Vždycky se jí říkalo Zlatka, Zlata. Je to krásné jméno. Za mě mnohem hezčí než tady už zmíněná Amanda, nebo ve vedlejším vlákně probíraná Salma/Selma.
Zlata v pohodě krásné… Zlatuska no na dítě dobrý ale zdrobnelinu pro dospělou? Ještě mě napadlo. Moje závodní dr je Slovenka a jmenuje se Zlatica…
@Annabela11 píše:
Já si pod Amandou představím na první dobrou tu bloncku z Merlose Place.
Já jsem se měla podle mamky jmenovat Zlata. jenže i s příjmením Zlata Stříbrná
, takže jsem ráda, že se tak nejmunuju. Jméno Zlata samo o sobě, mi přijde fajn. Tvar Zlatuše se mi nelíbí a Zlatuška už je pro mě zdrobnělina. Zlatušku teda máme kočku, ale sousedi maj psa Karla a chodí venčit s Tondou
, takže na tohle bych se vůbec neohlížela.