Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Znám, ale je to příjmení.
Jako křestní jméno to na mě působí hodně divně.
Merta neznám, ale nevadí mi… Je to jako Bert.
Evokuje mi ale spíš příjmení než křestní jméno…
Příspěvek upraven 19.08.21 v 11:09
Nedala bych. Není to hezké jméno a ještě si můžou plést s Bertem ![]()
Ne, neznám. Ale když si to vygooglíš, tak zjistíš, že v ČR jsou pouze 4×. Pravděpodobnost, že tu někdo zná osobně Merta, je vážné mizivá. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, čekáme chlapečka a nějak se nemůžeme shodnout na jménu, chtěli by jsme nějaké které málokdo málíbí se nám Mert…Máte někdo nebo znáte někoho s podobným jménem?
Neznám ani jednoho z těch 4 co v Čr jsou
Znám lidi, kteří se jmenují neobvykle. Včetně mých dětí (křestní) a mě (příjmení).
A kdyby tě zajímal názor, tak jméno se mi nelíbí.
Znám, ale příjmením, mě to připomíná metr, no každého věc, ale jmenovat bych se tak vážně nechtěl.
Neznám…ale pokud budete žít v čechách tak je to opravdu dost divné jméno. Nelíbí se mi a už vidím ty spolužáky jak na kluka volají: hej Mertko…evokuje to sprosté slovo.
Myslim, že se celkem dost dává v Turecku. Asi je to o zvyku. Na dospělého muže dejme tomu, ale co malej kluk? Jak by mu tu říkali? Mertíku, Metko, Mete?
![]()
Většinou reaguju, že každé jméno je hezké, když se hezky vysloví, ale toto teda fakt není. Chudák kluk.
Znám Mertera, ale to je turek ![]()
Jméno je to pěkné, zvláštní a pokud vám sedí k příjmení, tak proč ne.
Na první dojem se mi líbí, ale když se zamyslím nad tím, že se lidem bude plést s Bertem (nedejbože, aby dítě mělo rýmu nebo huhňalo, když se představuje) a taky zní trochu jako latinský výraz pro smrt, tak ne, nedala bych ho.
Zdravím, čekáme chlapečka a nějak se nemůžeme shodnout na jménu, chtěli by jsme nějaké které málokdo má
líbí se nám Mert…Máte někdo nebo znáte někoho s podobným jménem?