Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Dice píše:
Mě se to jméno líbí, je originální a mě teda tvrdě nezní a hrozně se mi líbí když se vyslovuje po „americku“ zoují…
Tak ono je to řecké jméno. Znamená život a Zoi (přízvuk na i) se to čte řecky, Američani to vyslovují asi Zouí. A taky se mi líbí
Ale záleží na příjmení.
@Kajuli píše:
Je to krásné jméno, ovšem čteno česky se mi nelíbí ani za mák, anglická varianta je libozvučnější.
Ale tak lepší než milion Vanessek, Jessiky a podobné (tím nechci urazit žádnou maminku, co takto své dítko pojmenovala)
ted jsem se pobavila. Mam dve dcery, starsi je Jessica a mladsi Vanessa ![]()
Priznavam, ze zamerne jsem vybirala zahranicni hodne frekventovana jmena.
Zoe jednu znam, neni to moje nejoblibenejsi jmeno a k nasemu prijmeni nastesti nejde. Ale proti vkusu jinych nic nemam
Zoe.. Ale jo, proč néé
Líbí se mi ![]()
A jak na ni volat a oslovovat?
Zoinko, Zouí, Zojka…?
A když bude zlobit, tak „Zojino!“ ![]()
Já chtěla Zoju, ségra lobuje za Zoe
Zatím teda máme Jiříčka.
A Zoji bych říkala Zojko, Zojinko, Zojuško. Nedalo by se něco z toho použít i na Zoe? ![]()
Zdrobněle to jméno nezní tak špatně, ale já bych ho nevybrala. Jsem hrozně ujetá na typicky krásné české jména. Ani nevím proč, ale prostě se mi hrozně líbí. Já bych nikdy žádné takové jméno nevybrala. ![]()
@Janichka píše:
Krasne jmeno, taky se mi libilo ale kamarad tak pojmenoval svou Boxerku tak jsem to musela zavrhnout:) Zojka jako zdrobnelina zni nadherne
Taky máme boxerku Zoe, teda odchov, jméno jsem vymýšlela já
Je fakt krásný, líbilo by se mi i pro holčičku. Ale prošlo mi jen pro psa ![]()
Zoe je moc pěkné jméno, aspoň si ji pak ve školce a škole nebudou plést. to lidem v hlavě utkví, je to originální, my máme na stejný svátek Šarlotku
, zatím jí říkáme jen takhle, jméno ji nijak nekomolíme.
Za mě - je to krásné jméno.
Záleží k jakému příjemní, to bych určitě zohlednila.
Zojka - Sojka
. Já ti nevím. Mě se líbí to Zoe, ale už se mi nelíbí ty zojky atd. JSem pro originální jména.
. Směle do toho.
@Anonymní píše:
Ahoj holky co říkáte na jméno Zoe? mě se stršně líbí a pořád nad ním uvažuji i když jsem měla vybrané jiné…Každý mě o toho jména odrazuje ,že je tvrdé a jak jí budeme říkat. Maminky co máte doma Zoe jak jim říkate??
Líbí, ale proč by na mém názoru mělo záležet?
A jak jí budete říkat - my miminu kupříkladu říkáme koule nebo ježku ![]()
Doplneni: kdyby nahodou taky mela kulatou hlavu, tak by bylo celkem vtipny „zoule“
Švagrové sestra má dceru Zoe, říkají jí Zoí, Zouí, Zojinko. Když zlobí, tak prostě jen Zoe, nebo Zojino - to už musí mít mamina fakt vztek ![]()
Ale jméno je hodně netypické a moc se mi líbí ![]()