Cvičíme Vojtovku

11.5.12 22:20

Cvičíme ,,vojtovku,,

Maminky, kdo cvičíte vojtovku.. Malý 2,5 měsíce (korig.1 měsíc) dostal cvičení, prý preventivně a kvůli stáčení se na pravou stranu.. teď cvičíme na bříšku, kdy mu držím hlavičku a mačkám v loket.jamce. Dotaz - nevadí, že s ním cvičím na posteli? Nemyslím si, že by se to moc propadávalo to, ne..ale zas tak tvrdá, jako ta podložka na rehabkách není:( Co myslíte, vadí to? :?: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6290
11.5.12 22:22

Já cvičila na posteli dlouho a pak na podložce na zemi, rehabka nebyla proti, máme tvrdou matraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
11.5.12 22:26

jestli ti u cvičení dělá co má, tak to nevadí… tenhle cvik máme taky a nějak si nedokážu představit, cvičit ho na posteli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
11.5.12 22:27

No mě rehabka vyloženě doporučila na cvičení tvrdou podložku a probírala se mnou co by připadalo do úvahy jako nejlepší. U nás to byl dřevěný přebalovák bez podložky jen s plenkou, aby nestudil. Jako vhodné ještě označila stůl (dokud byla takhle malá) a pak zem. Matraci zavrhla. Poradila bych se přímo na cvičení…

• Citovat
  • Upravit
11.5.12 22:28

To jsem ráda, známá mě sprdla, že na posteli neee, ale nemám moc možností..stůl v kuchyni, kde je stále průvan, to nejde..a přebalovák je moc malej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.5.12 22:28

Pokud se do matrace neboří a nezaujímá kvůli tomu jiné držení než na rehabkách, tak by to vadit nemělo. Já cvičila s prvorozeným na stole na jednorázové přebalovací podložce, aby byl na pevným, ale u nás tedy byl i specifický cvik, kdy mu jedna noha měla viset dolů, takže stůl byl nejjednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.5.12 22:30

My jsme cvičily na stole na pěnových čtvercích ( takové to puzzle) Poradila nám to sestra na rehabce. Nekloužou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
11.5.12 22:35
@vendul1 píše:
My jsme cvičily na stole na pěnových čtvercích ( takové to puzzle) Poradila nám to sestra na rehabce. Nekloužou…

Tohle nam taky poradila, matraci nedoporučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
12.5.12 09:03

ahoj holky,

využiji toho a zeptám se..
nemáte někdo zkušenost - cvičení vojtovky kvůli zlomené kl. kosti??
kolik cviků se cvičí, jak dlouho a vůbec jak dlouho bude třeba cvičit??? vím, že je to hodně individuální, ptám se jen tak pro představu… zečneme civičit příští týden…

Příspěvek upraven 12.05.12 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
12.5.12 09:08

Tak tento cvik máme také- jenže dceři je skoro 22 měsíců… Je to horor ji udržet. Já cvičím naknferenčním stolku v obýváku, klečím u ttoho. Musím ji zčásti zalehnout, loket jí musím dát mezi nožičky, jinak zvedá pánev a vůbec nenakročí

• Citovat
  • Upravit
12.5.12 14:38

Děkuji holky, sehnala jsem dřevěné prkno a to polozim na postel a bude to snad ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
13.5.12 09:32

Ahojky Veverko, já cvičím s píďalou od 6ti týdnů, teď máme 8 měsíců a pořád 4×denně (4×každý ze 3cviků) už od začátku mám tendenci se soustředit hlavně na malou, jak cvičí, jaké má odpovědi, jak ji udržet… a na sebe, jak se u toho kroutím vůbec :roll: možná jen shodou okolností mě z ničeho nic švihlo v zádech :lol: tak jsem si uvědomila jak je důležité abych i já měla u cvičení rovná záda a zbytečně se „nedržela“ v nepřirozené poloze (cvičím na stolku který mám k tomu vyhrazený, ale máme spoustu místa v domečku), cvičení na posteli si nedokážu představit hlavně z hlediska pohodlí, ale věřím, že třeba v bytečku je málo místa a je to o dost složitější :( pokud to zvládáte, nemyslím že by to kvůli technice měl být problém. Držím pěstičky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.12 19:44
@janula L píše:
Ahojky Veverko, já cvičím s píďalou od 6ti týdnů, teď máme 8 měsíců a pořád 4×denně (4×každý ze 3cviků) už od začátku mám tendenci se soustředit hlavně na malou, jak cvičí, jaké má odpovědi, jak ji udržet… a na sebe, jak se u toho kroutím vůbec :roll: možná jen shodou okolností mě z ničeho nic švihlo v zádech :lol: tak jsem si uvědomila jak je důležité abych i já měla u cvičení rovná záda a zbytečně se „nedržela“ v nepřirozené poloze (cvičím na stolku který mám k tomu vyhrazený, ale máme spoustu místa v domečku), cvičení na posteli si nedokážu představit hlavně z hlediska pohodlí, ale věřím, že třeba v bytečku je málo místa a je to o dost složitější :( pokud to zvládáte, nemyslím že by to kvůli technice měl být problém. Držím pěstičky :hug:

no prave, máme málo mista:( tak mám to prkno na posteli a sice mě boli v zádech, ale co se dá dělat:( vy mate 3 cviky a ty cvicitr porad dokola?? My máme druhy a rehabka mi říkala, ze ten první ani už nemusím, kdyžtak pry třeba jednou. Tak mě to teď zaráží, nemelo by to byt u všech stejny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
15.5.12 13:48

určitě to není u všech stejný, každý mimčo je úplně jiný a má jiný problém… já cvičím s malou na zádech, na boku a na břiše a každý týden jak jsme na kontrole u rehab tak zkontroluje jak to jde a když třeba malá vymyslí nějaký únik, tak třeba ten cvik upraví, že ji držím jinak, tak aby ty odpovědi byly co nejefektivnější pro posílení přesně těch svalů co zrovna potřebuje, jak roste, začíná se postupně pohybovat tak se i mění zapojení těch svalů…tak nějak bych to viděla. Třeba na bříšku jsme to hodně měnili. Doufám, že to po mě jde trochu pochopit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
15.5.12 16:18

@janula L jde, neboj :mrgreen:

Třeba ted jsme s rehabkou vymýšlely, jak to udělat, abych ji vůbec udržela a aby pokusy nevyšly vniveč…Malé je 21 měsíců a fakt to není lehký a navíc málo reaguje.

Nakonec jsem si vybrala, co mně nejvíc vyhovuje- tudíž i cvičí… Poloha na zádech je por mě nejlepší a zabírá, jenže pro nás už celkem k ničemu, také cvičíme jeden cvik, ne oba(nebo tři)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure