jogurt Kostici-karcinogeny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jogurt Kostici-karcinogeny
Ahojte devcata,
uz parkrat jsem koupila Honzikovi jogurt Kostiky. Ale vcera jsem se divala jaka Ecka tam vlastne jsou a se sdesenim jsem zjistila,ze jsou tam latky asi 3, jsou to barvina, drive u nas v ČR byla zakazana pro moznou karcinogenitu. (zrejme se bude jednat o barevne lentilky ve vicku)
Sice me uklidnilo, ze ho davam velice! zridka, ale stejne jsem z toho byla dost navazkach.
Davate svym detem Kostiky?
Kac
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj kac,
sice nekoukám co v jogurtu je, ale tyhle rozhodně nekupuju už proto že jsou dost řídké. Nakrmit našeho raubíře je fuška a radši kupuju jogurty, které téměř netečou ze lžičky
(holandii, tvarohovou aktivii, a pod.) Jinak mi taky kostíci i třeba dobrá máma přijdou takový nic moc jogurty … ![]()
- Citovat
- Upravit
Andela tak nejak-taky nezkoumam-ale proste Danone a spol nejak moc nemusim-jo obcas si sama Activii koupim ale spis Olmu nebo Holandii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já takovéhle jogurty dětem nedávám vůbec. Už od malinka jsem si dala záležet, abych je naučila jíst samotné bílé jogurty bez přídavku jakýchkoliv aditiv. Mám pocit, že na těch s různými lentilkami, umělými barvivy, přeslazenými křupkami apod. už není nic zdravého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pro takové umělotiny taky nejsem. Kupuji Hollandii nebo Choceňský.Sice možná mají ostatní lákavější obal atd., ale jinak je to humus. To bych raději nasypala prckům do obyč. jogurtu sušené ovococe nebo musli navíc než Kostíky nebo lentilky apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kostiky a jim podobne jogurty nekupuju.Kamaradka dělala inspektorku v Jednotě a po nějakém prozkoumani testu a trozhovoru s někym z hygieny zjistily,že tyhle jogurty maji opravdu nejhorší a nejmin vyhovujici složeni pro děti.Takže je nekupuji ani staršímu synovi ne tak tomu mladšímu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak si vubec muzou dovolit vyrabet a prodavat takove jedy pro deti???Zavrela bych je az by zcernali!!!Kde je vubec nejaka kontrola??Alespon by se meli kontrolovat produkty urcene pro deti ne?Nebo jsem blba?Uz fakt nechapu co je vsechno mozne a jak se tady dari lajdakum!Petra
- Citovat
- Upravit
Taky se připojuju … tyto a podobné nekupuju, malá má naštěstí ráda samotný bílý jogurt, takže u nás frčí Holandia, Choceňský a když už ochucený tak Jogobella nebo Florian, ale to už fakt musí být ![]()
Moje neteř je děěěěěsně vybíravá a jí POUZE Prince a Kostíky a to stejně většinou schroupe bonbónky a pak sní jen půl kelímku … no comment, ale marně vysvětluju tchýni, švagrový a babičce, že bílý jogurt je zdravější a že dcerku o nic neochuzuju.
Jé a to se musim podělit o historku … babička (maminka tchýně): jestli by Anetka nechtěla čokoládu, říkám, že ne, že čokoládu jí nedávám. „Ale tahle je DĚTSKÁ“ „:?: (koukám nechápavě)
" "ta je s mlíkem a vápníkem a dalšíma vitamínama!“ odpoví babička
No měla jsem chuť se smát ale radši jsem udržela vážný výraz a snažila se vysvětlit, že ty cukry a další svinstva to určitě nevyváží a ovoce bude jako svačina určitě lepší
pardon za delší komentář, prostě jsem se musela vypsat
Sandra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
no jsem rada, ze jsem obsah slozeni objevila uz nyni. Tak se vzdycky tomu regalu vyhnu obloukem a zase budem kupovat Holandii.
Ale pro osvezeni nezdravych Éček tady pisou vice:
http://www.super.cz/…se-deti.html
Kac
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mi takovéhle jogurty nekupujeme. Ani pribiňáka nebo lipánka. Kupujeme bílou activii a občas bílou dobrou mámu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem ráda, že jsou i jiné matky, které dětem nedávají lákavé svačinky s (podle mě) vyděračským názvem Dobrá máma a spol.
Si totiž někdy připadám jako krkavčí matka, která dítěti nedopřeje, když dávám synovi bílou hollandii a babička nám strká smetánové ochucené dezerty…
Veru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sandrik píše:
Taky se připojuju … tyto a podobné nekupuju, malá má naštěstí ráda samotný bílý jogurt, takže u nás frčí Holandia, Choceňský a když už ochucený tak Jogobella nebo Florian, ale to už fakt musí být
Moje neteř je děěěěěsně vybíravá a jí POUZE Prince a Kostíky a to stejně většinou schroupe bonbónky a pak sní jen půl kelímku … no comment, ale marně vysvětluju tchýni, švagrový a babičce, že bílý jogurt je zdravější a že dcerku o nic neochuzuju.
Jé a to se musim podělit o historku … babička (maminka tchýně): jestli by Anetka nechtěla čokoládu, říkám, že ne, že čokoládu jí nedávám. „Ale tahle je DĚTSKÁ“ „:?: (koukám nechápavě)" "ta je s mlíkem a vápníkem a dalšíma vitamínama!“ odpoví babička
No měla jsem chuť se smát ale radši jsem udržela vážný výraz a snažila se vysvětlit, že ty cukry a další svinstva to určitě nevyváží a ovoce bude jako svačina určitě lepšípardon za delší komentář, prostě jsem se musela vypsatSandra
Ano, ano, my teď byli na oslavě a úplně se mi ježily vlasy, když jsme dostali zákusky (ty musí každý sníst povinně
) a osazenstvo začalo řešit, jestli Štěpánek taky dostane a když nedostane, protože je na to malý, tak brzy už určitě i na zákusky bude dost velký, ale když je teď malý, tak aspoň tu šlehačku by snad mohl, aha, my mu to nechceme dávat, no jo, to oni znají i jiné rodiče, kteří jsou takhle šíííííleně příííísnííííí
.
Jogurt s jakýmkoli hnusem pod víčkem bych dítěti nedala ani za trest
(no, vůbec se svým vztahem k aditivům nemám moc příhodný nick
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak myslím že naše děti se asi nedožijou dospělosti protže dva roky nic jinýho nejedli než jogurt s kuličkama,ale naštěstí se jim už přejedli tak třeba se aspon dožijou do deseti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja jsem zastancem nazoru „nic neprehanet“ , ja nevim, ale co az deti vyrostou, nebudou vas uz poslouchat a pofrci si koupit vsechny ty lakave vecicky s barevnymi bombonky a krasnymi obaly, ktere vzdycky touzily zkusit, ale nemely prilezitost. Nebudou pak z toho mit nejakou koprivku nebo sok z ecek?
(nic ve zlym) U nas je to tak, ze mame od vseho neco, biovyrobky i nebio
, ze zahradky i z obchodu, cokolady i ovoce. Nikdy s tim nebyl problem, naopak, malej nesnasi zmrzlinu a radeji nez cokoladu si da cerstve ovoce, a nejvic ze vseho miluje dusenou a syrovou zeleninu
. Toho pribinacka mu rada dopreju, kdyz na nej ma chut. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit