Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak ho nech chvíli předtím vyndaný z lednice ![]()
A jinak si myslím, že taková troška se dost rychle ohřeje na tělesnou teplotu.
Spíš to studené ještě uleví od svědění ![]()
Mě bílý jogurt jednou zachránil o víkendu, když se mi rozjely kvasinky při užívání antibiotik. I to jak byl studený krásně ulevilo ![]()
@afghani Proč ne jogurt? Jestli Jsou to fakt jen kvasinky, tak to opravdu uleví, jestli ne, tak to moc neublíží ![]()
Hlavně pozor na to, ať ten jogurt neobsahuje cukry, to by se těm kvasinkám jen přilepšilo.
@Anonymní píše:
Vyčetla jsem tady, že proti kvasinkám na zmírnění je dobrý dát do pochvy bílý jogurt. Jenže hrozně to studí. Opravdu to pomahá? Nerada bych si něco tím chladem způsobila.
Ohřej si ho v mikrovlnce. Bude tě hřát.
Proč by ne jogurt? Pokud je to kvalitní bílý s probiotiky, tak při kvasinkách uleví od svědění. Mám odzkoušeno. Co se týče toho chladu - mně to bylo příjemný.
Normálně jsem bílý jogut ve větší míře i pravidelně jedla, aby se rychleji obnovila střevní mikroflóra.
Dodnes pravidleně jím bílý jogurt nebo piju kefír a musím zaťukat, že kvasinkové problémy se nevrací.
Canesten nebo jeho (levnější a stejně účinné) generikum Clotrimazol AL krém v lékarničce, při prvních potížích máznout a je po kvasinkách.
![]()
Jogurt je paráda
mě pomáhá lépe než canesten.. To studeny mi víc ulevilo.. Jinak stačí nechat venku z ledničky.. ![]()
Když mám já nějaké nepříjemnosti, tak chlad je naopak ulevující ![]()
Vyčetla jsem tady, že proti kvasinkám na zmírnění je dobrý dát do pochvy bílý jogurt. Jenže hrozně to studí. Opravdu to pomahá? Nerada bych si něco tím chladem způsobila.