Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poradite mi prosim nekdo dobry recept na jogurtovou/kefirovou buchtu. Na netu je jich sice hodne, ale kazdy jiny.
Pravidlo je rychle levne zdrave a chutne. Mozna i nejaky jiny super recept na buchtu, aby tchyne koukala
Dekuji
Já dělám jogurtový chlebíček a pak ještě jednu jogurtovou buchtu s ovocem a drobenkou. Obě jsou moc dobré:-) ta s ovocem i rychlá
žádné šlehání ![]()
Jogurtová buchta s ovocem
2kelímky jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 kelímek cukru, 1 kelímek oleje, 2 vejce a prášek do pečiva. Všechno smíchat, nalejt do pokáče a poklást ovocem (mandarinky, meruňky- kompot). Posypat drobenkou 100g hrubé mouky, 80g másla a 80g cukru a peče se to cca 20minut na 180°C. Jo někdy dávám místo kompotu jablka a do drobenky pak přidávám skořici ![]()
****Jogurtovýchlebíček
kelímek jogurtu, 3 vejce, 2kelímky curku, 1 kelímek oleje, 3 kelímky hladké mouky, a prášek do pečiva. žloutky a cukr utřít, přidat olej, mouku, prášek a sníh z bílků. Peču ve vymazané a vysypané formě na biskupský chlebíček cca 25minut na 190°C ![]()
jinak muj nejoblibenejsi medovnik jen davam mene cukru do testa
MikaSipa píše:
Jogurtová buchta s ovocem
2kelímky jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 kelímek cukru, 1 kelímek oleje, 2 vejce a prášek do pečiva. Všechno smíchat, nalejt do pokáče a poklást ovocem (mandarinky, meruňky- kompot). Posypat drobenkou 100g hrubé mouky, 80g másla a 80g cukru a peče se to cca 20minut na 180°C. Jo někdy dávám místo kompotu jablka a do drobenky pak přidávám skořici![]()
****Jogurtovýchlebíček
kelímek jogurtu, 3 vejce, 2kelímky curku, 1 kelímek oleje, 3 kelímky hladké mouky, a prášek do pečiva. žloutky a cukr utřít, přidat olej, mouku, prášek a sníh z bílků. Peču ve vymazané a vysypané formě na biskupský chlebíček cca 25minut na 190°C
@Marionet píše:
Takhle jsem si to predstavovala. Moc dekuji.
delala jsem a je super vlacna a jednoducjha