Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
DOBRY VECER
MAM SYNA A BUDOU MU V LETE 3 ROKY, OD 2 LET A 2 MESICU NEPIJE MLEKO ,, TAK PORAD KUPUJU ALESPON TY HAMI A NESTLE DEZERTY - JOGURTY
Hami
Nestle
DENNE SNI 2- 3 ,, PLUS NEJAKE SYRY ATD,, VERIM ZE TO STACI ,, PLUS NEJAKE LAKTOBACILKY SEM TAM,, OVOCE ZELENINA OVOCNE CAJE ,, ATD NORMALKA CO DETI JEDI MLSANDY ATD,,
ZAJIMA ME ,, CI NEVITE O NEJAKEM I JINACIM JOGURTU DEZERTU KTERY BY SE MU HODNOTAMI VYROVNAL,,
DEKUJI VSEM
PREJI KRASNE VELIKONOCE ![]()
Myslím, že tyhle dezertíky nemají s jogurty moc společného, my taky radši Holandii, choceňský nebo activii a tohle jen vyjímečně.
já taky dávám activii a holandii na rádoby jogutry a mléčné výrobky co nemusí být v lednici a mají dva roky spotřebu no
to bych asi dítěti nedala. Jednou jsem to chutnala od známé myslím borůvkový „jogurt“ a strašně sladký a pokud se koukneš na obsah vápníku u hami jogurtů a dezertů tak je o 15% vyšší třeba u bílé activie
A proč mu teda nekoupíš jogurt? To, co nemusí být v lednici, u mě není jogurt
![]()
souhlasím s holkama, kupovala jsem je v nouzi tzn. třeba v létě na výlet když nebylo možné uskladnit obyč jogurt. Jinak kup obyčejný jogurt výživově i cenově tě vyjde určitě lépe a třeba mu i více zachutnají.
![]()
bílá Holandia - jí samotnou nebo dám s ovocem nebo s přesnídávkou, nebo kupujem z Lidlu Pilos bílý velký jogurt
z ovocných Kunín, Cavalier od Olmy, vyjímečně lipánka
Aby to byl jogurt, musí tam být napsáno jogurt, né jogurtový dezert ![]()
Jde tam hlavně o vápník na stavbu kostry, né o laktobacily, i když jsou taky fajn.
Já bych to tak nezatracovala. Jde hlavně o ten vápník a to je co do obsahu s jogurtem srovnatelné. Ovšem že ty dezerty obsahují navíc cukr a tak, to je už jiná.
Mně taky mlíko nepije a ráno má bílý choceňský, večer kaši a cca 3× týdně na svačinu ovocný jogurt Kunín, Choceňský nebo Z Valašského Meziříčí. UJiné dny má třeba k obědu mléčnou omáčku nebo na svačinu sýr.
Taky jde o vstřebávání vápníku. Přírodní se bude vstřebávat lépe, než nějaký prášek přidaný do těch pseudojogurtů.
Takže bych dala normální jogurt. Zkoušela jsi ochucenéé kefírové mléko? Případně jiné zdroje vápníku - mořská řasa. Nejhůř tablety z lékárny.
KOCENKY DEKUJI ZA RADY ![]()
NO JA PRAVE MYSLELA BUH VI CO MU NEDAVAM ,, RIKALA JSEM SI kdyz nepije napr hami mlicko tak hami mlecny dezert bude obsahovat stejne jako napr 100 ml mleka hami ,, tak proto jsem chtela takto,, ale asi se na to vyprdnu ,, dojime co mame a sup na normalni jogurty,,
jeste jsem se chtela zeptat,, ktere jogurty ovocne jsou bez kousku ovoce?/ kluk to nechce ,, ovoce jako jablicko a banban sni v pohode cely ,, ale nesnasi jahody, broskve atd,, ale kdyz mu davam 100 % ovoce od hipp ty kalicky ci opet to hami tak to ji vse,, budu rada za dalsi rady
0
anomisisi píše:
KOCENKY DEKUJI ZA RADYNO JA PRAVE MYSLELA BUH VI CO MU NEDAVAM ,, RIKALA JSEM SI kdyz nepije napr hami mlicko tak hami mlecny dezert bude obsahovat stejne jako napr 100 ml mleka hami ,, tak proto jsem chtela takto,, ale asi se na to vyprdnu ,, dojime co mame a sup na normalni jogurty,,
jeste jsem se chtela zeptat,, ktere jogurty ovocne jsou bez kousku ovoce?/ kluk to nechce ,, ovoce jako jablicko a banban sni v pohode cely ,, ale nesnasi jahody, broskve atd,, ale kdyz mu davam 100 % ovoce od hipp ty kalicky ci opet to hami tak to ji vse,, budu rada za dalsi rady0
Tak mně zase malá nejí ovoce samotné (kromě banánu) skoro vůbec
asi tím, že nemá ještě ve 13-ti měsících zuby
. Řeším to tak, že jí do bílého jogurtu (nejčastěji holandie) buď nastrouhám jablíčko, hrušku nebo jí tam přimíchám právě ty kelímky 100% od hami, hippu nebo sunárku, to jí šmakuje úplně ze všeho nejvíc
Z těch dezertů si nic nedělej, já to taky koupila, s tím co to nebude za zázrak a když jsem viděla jak je to sladký a není to vlastně ani jogurt tak jsem koukala.
Přijde mi, že právě v těch Hollandiích moc kousků není, ale zas podrobně jsem to nestudovala, nám to neva ![]()
Angua píše:
NO jo, vápník, ale co v tom je, že se to nezkazí?
No píšou na obale že je to tepleně upravený jogurt, čili bych řekla, že je pasterizovanej nebo tak něco, tudíž nějaké živé kultury ani omylem.