Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všechny zkušenější maminky,
mám dotaz ohledně výběru kočárku. Už delší dobu pokukuji, čas běží, termín máme v lednu a byla jsem poměrně rozhodnutá buď v Joolz Day nebo Britaxem affinity. Oba kočárky jsem viděla a zkoušela, ale dnes jsem byla pro jistotu omrknout znovu, abych to už rozsekla, ale žádný mě neutvrdil, spíše naopak a už vůbec nevím jestli volit mezi těmito nebo úplně jiný. Jsem poměrně malá, tak mi vyhovuje váha i výška obou těchto kočárků, zároveň potřebuji nějaký, co zvládne i terén, protože nebudeme úplně ve městě, ale Britax je v reálu opravdu maličký a u obou mám obavu ze sportovní sedačky, která mi přijde jaksi nepohodlná na spaní, jelikož jsou polohovány a dělány jako vajíčka, ne klasický sporťák. Joolzik jsem si oblibila na prvni pohled, ale je to cenově trochu výš a jelikož potřebuji zvládat i ten terén tak mam obavu abych neinvestovala a pak mi nebylo líto vyjet někam na lesní cestu a aby to kočárek opravdu zvládl. Tak nevím zda volit úplně jiný nebo vybrat mezi těmito. Nemáte zkušenosti?
moc díky ![]()
Máte zkušenost s Joolz Day?
Přidejte zkušenost s Joolz DayMně jako alternativa k Britaxu přijde Peg Perego Book a sporťák má super.
Já vybírala kočár do terénu a měla původně vybraný Hartan. V prodejně kam jsem se byla podívat (v Kolíně a byla to jediná prodejna kde měli Hartany skladem) mě od mé volby odradili a doporučili Easywalker qtro. Zatím jsem moc spokojená. Není problém projet lesní cestou nebo loukou. Zatím mám vyzkoušenou jen hlubokou korbu (malýmu je 8týdnů) ale je jedna z největších (doufám že v ní vydrží do jara) a díky hranatému tvaru nebyl problém vložit polohovací klín synek má problém s refluxem. A taky je kočár lehký - sporťák má kolem 12kg a hluboký asi 14kg a vejde se do našeho pidi výtahu. Jediné co mi přijde jako trochu nešikovné je to že sporťák jde dát jen po směru jízdy ale aspoň bude mít prcek pěkný výhled a šátek to jistí ![]()
Ja bych doporucila od Britaxu B Motion 3 nebo 4 - ja mam ctyrkolku a jsem spokojena - teren docela zvlada, trojkolka by do terenu byla mozna jeste lepsi, kazdopadne jsou do terenu lepsi nafukovaci kolecka nez penova, ktera ma Affinity, jestli se nepletu. A sedacka u B Motion mi pripada dobra (zatim teda vozim jen v korbe), jde polohovat az do lehu, neni to to korytkove sezeni, ktere mi u spousty kocarku vadi (Bugaboo atd.).
Ahojka
zrovna v stredu som bola obzerat kociky a pani predavacka mi hovorila, ze u nej bola pani co je uplne nestastna z Joolzu..ze sa s nim neda ist do lesa - je to kocik vyslovene na asfaltky.. a musela si kupit druhy kocik..tak asi tolko..draha moja polovicka po tom nejak patrala - hovoril, ze je dobry ale za tie prachy sa da zohnat lepsi a kvalitnejsi..My sme rozhodnuti pre Brio Go Next..
chceme kocik ako aj na asfaltky tak aj do lesa ![]()
Ahojka, mám Britax B motion 4 a jsem s ním moc spokojená. Terén zvládá docela dobře, je lehký, skladný a má prostorný sporťák. Jedinou nevýhodou sporťáku je, že v něm dítě sedí po směru jízdy. S tím jsem ale měla problém spíš já než můj malý (chtěla jsem na něj vidět). Někomu taky vadí že nejdou polohovat nožičky ale my to neřešili.