Jsem asi na rozcestí

Anonymní
7.7.11 09:52

Jsem asi na rozcestí

Ahoj holky,

omlouvám se za anonym, ale tohle téma je pro mě opravdu hodně citlivé a osobní. A navíc můj manžel sem někdy nakoukne a rozhodně nechci aby mě nějak poznal.

Jsem vdaná relativně hodně krátce (2roky), máme malého syna (10měs.). Naše manželství po narození syna dostalo opravdu zabrat a myslím, že stále procházíme dlouhodobou partnerskou krizí. Nebudu vinit a házet špínu na manžela. Neřekl mi hezké věci, některé z nich hodně boleli a asi nikdy nezapomenu, i když odpustit se snažím. Ale to samé by nejspíš mohl říct on. Prostě rodičovství jako takové jsme prostě nezvládli. S prckem jsem víceméně od porodu pořád sama. Manžel se nikde nefláká, po hospodách nebo tak. Ale má toho prostě nějak moc a myslím, že teď je raději na chalupě, kde seká trávník, než aby byl s námi doma. Nedávno mi řekl, že je se mnou jen kvůli malému, že mě sice rád má, ale že se vše zkazilo a on neví jak začít znovu. Je pravdou, že poslední cca měsíc, dva se já snažím dát věci do pořádku. On se ale nechce o ničem moc bavit, říká, že je to pořád dokola a ať to prostě nechám být…
Bohužel (nebo bohudík…) se mi asi je to cca tři měsíce zpátky ozvala moje velká láska. Chodila jsem s ním před manželem a někde ve skrytu duše, i když jsem si to nikdy nepřiznala, tak jsem věděla, že ten jak se říká „osudovej“ chlap byl on… Bohužel se to mezi námi pokazilo a naše cesty se rozešli. On mi po více jak čtyřech letech, kdy jsme se párkrát viděli, tak nějak pokecali, napsali si k svátku, k narozkám atd. Prostě takový známí, možná kamarádi, nevím… tak po takové době mi napsal, jak na mě prostě nemůže zapomenout. Že se mi omlouvám, že mi to říká, ale že mi to říct musí, že mu chybím, že chápe, že mám svůj život a on do něho už nepatří, ale že chce abych to věděla. Přiznal se, že po našem rozchodu nikoho neměl. Ne, že by žil jako mnich, ale nic nemělo dlouhého trvání, protože vždy zjistil, že hledá mě…
Nebudu to protahovat, napsala jsem mu, že to je hezký, ale že mám opravdu svůj život a že s tím měl přijít a nějakej rok dřív. Přesto jsme se ale začali scházet… jako kamarádi… Nic kromě pusy na přivítanou, úsměvu a možná pár letmích dotyků mezi námi není. Ale mě se začíná čím dál tím víc po něm stýskat… začíná mi chybět… Vše by bylo jiné, kdyby moje manželtsví bylo v pořádku, ale bohužel není.
Asi před týdnem jsem se s manželem snažila znovu naši situaci rozebrat a nějak ji vyřešit. Odpovědí mi bylo, ať to prostě nechám být a že se uvidí… A já se včera zase viděla s mým EX… Byli jsme spolu celý den a mě se vůbec nechtělo domů…
A teď tu píšu tenhle blábol, asi se z toho potřebuju hlavně vykecat, možná i znát Váš názor… Možná potřebuju slyšet, že jsem úplně blbá a mám být ráda, že mám manžela co se netahá nikde po hospodách… Možná potřebuju facku abych se probrala a přestala přemýšlet co dál…
Všem kdo dočetli až sem a třeba napíšou pár slov, patří můj neskutečný dík…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.7.11 10:01

Já teda nevím, ale když už by tě manžel opustil nebo se to nějak nepovedlo, tak máš aspoň „zadní vrátka“. Otázkou je, co váš syn vs. ex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
7.7.11 10:02

Já tě chápu.. sice nejsem ještě vdaná, s přítelem máme 4měsíční dcerku a naštěstí to zvládáme skvěle.. Ale to, co popisuješ.. já chápu, že může nastat krize a lidi si řeknou škaredé věci, ale zdá se mi, že strany tvého manžela je naprostá neochota se s tím nějak vypořádat a vyřešit to, prostě už rezignoval :(.. chápu, že tě to táhne za ex, který je vzrušující… ovšem taky jsem toho názoru, že až byste spolu začali vztah, tak by nastal po nějaké době trochu stereotyp, nějaké problémy a byla bys tam, kde jsi už byla a nakonec bys taky mohla skončit sama s dítětem.. Zkusila bych to řešit hlavou, ale to se lehce řekne a hůř dělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.11 10:17

Tady zakladatelka…

Mandarinka: No právě. Můj EX je z malého úplně hotovej. Fakt. Říkala jsem si, kdyby třeba neměl k dětem vztah, bylo by to zas o něco jednoduší. Ale už když jsme byli spolu, vím, že si s dětmi rozumněl.

Werryjane: Děkuju… :kytka: Já nechci tady z manžela dělat nějakýho nelidu. To ne, on je to vlastně hodnej člověk. Ono asi, kdybych já pořád do toho nešťourala, tak by ani nebylo co řešit. Ale mě nepřijde normální to, že se k sobě po 2letech manželství, chováme jak manželeé po třiceti letech na sklonku života. Právě že vím jaký manžel dovede být, jak dovede říkat hezký věci, jak se rád mazlí… Teď? Nepřijde, neobejme, neřekne: „Mám Tě rád…“ Nic… Ono by to šlo bez hádek a řešení, ale mě je skoro zima, jakej je mezi námi chlad… :-( Rozum se snažím zapojovat… opravdu. Právě, že mám neskutečný výčitky vůbči manželovi, i když se mezi mnou a mým EX opravdu nic nestalo. Jedeme spolu vozit malýho, povídáme si, vzpomínáme… Pokazilo se to proto, že jsem já byla mladá a spoustu věcí neuměla vyřešit normálně, ale spíš jako malý umanutý dítě, co si prosazuje svou. On nasekal taky pár chyb v našem vztahu… Asi jsme se neuměli vzít za ruce a normálně si promluvit. Já vše řešila s horkou hlavou a on tomu spíš jen přihlížel. Myslím, že jsme se z chyb poučili, ale určitě máš pravdu, že časem by vše zevšednělo a nebylo by to pořád o těch „motýlkách v břiše“… :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
7576
7.7.11 10:20

Nechala bych věcem volný průběh. Těžko nechodit na nevinné kafe, když manžel nechce řešit a utíká dlouhodobě. Těžko prosit manžela a být jen s ním, když dlohodoběji nechce řešit a utíká. Chápu, že je to s ex příjemné, jenže stará láska nerezaví, tedy nemá trhliny běžného života. A nikdo nevíme, čeho bychom se od dalšího partnera dočkali. Proto bych nechala věcem volný průběh a dokud bych nedořešila manželství (ať už rozvod, dohoda o něm, dohoda jakákoli jiná, tvé rozhodnutí, že už dál nechceš,..prostě vyjasněná situace), stýkala bych se s ex jen jako kamarádka a u pusy bych skončila. Čas ukáže. Ale počkat si je obvykle to nejtěžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.7.11 10:22

Nejsi ani blbá, ani nepotřebuješ facku. To co cítíš je úplně normální. Nedostáváš lásku doma, tak jí logicky hledáš jinde.
Já nejsem moc zastánce lepení a udržování vztahu kvůli dětem, děti nejsou hloupé a mají radary na nepohodu nastavené mnohem víc než si myslíme.

Co kdybys vzala mimčo a s novým přítelem jsi zkusila třeba víkend někde na neutrální půdě, abys viděla jak se bude chovat?

Já když jsem si našla nového partnera, tak to pro mně byla rozhodující zkouška… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
7.7.11 10:26

Ahoj zakladatelko, je otázka proč jste se tenkrát s ex rozešli. Přijde mi, že se často lidi nerozházejí jen tak. Jen si myslím, že si často někoho idealizujeme a milujeme naši představu. Dneska už máš syna, všechno by bylo jiné, už to není jen o vás dvou. Je škoda, že manžel nechce vaše odcizení řešit. Nevím co bych na tvém místě dělala. Znám dva lidi, kteří se k sobě po mnoha letech vrátili a klape jim to. Ale bohužel znám více těch, kteří se k sobě vrátili a zklamání po rozchodu bylo velké. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.11 10:28

Jestli tě nebere hákem přes prcka :-D On ví o vašich problémech v manželství? Mě by ten chlad asi zabil. Zůstaň s manželem nebo mu zkus nadhodit, že se ti ozval ex, možná by zažárlil a více se snažil. Ale záleží jak ho znáš ty, co by udělal a tak. To nezabere na každého, můj manžel by se třeba šprajcnul a byl by uražený (jeho forma žárlení :-D ), ale bývalý přítel by žárlil na povrchu a když už nic tak by mi to asi lichotilo :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13299
7.7.11 10:30

Ne že bych byla zastáncem toho, aby člověk lepil manželství kvůli dětem. Ale to vaše mi nepřijde v takovém stavu, že by se s tím nedalo nic dělat. Nevím tedy, co jste si řekli a jak dalece to nahlodalo důvěru.
Pokud si myslíš, že ten vztah s manželem by mohl být zase lepší, tak mu jednoduše řekni, co chceš. Ale konkrétně, žádné plané řeči. Bavit se s chlapem 10× dokola o tom samém, to je fakt cesta do pekla. Nemají to rádi a já se jim ani nedivím.
Sepsala bych si konkrétní požadavky, sezámila s tím manžela, jestli má nějaké dodatky nebo námitky.
Pokud by to nehodlal řešit, tak bych to asi ukončila.
Pokud by to hodlal řešit, tak musíš udělat především jedno.
Ukončit jakékoli styky s bývalým přítelem. To vašemu vztahu škodí ze všeho nejvíce a je to tvoje vina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.11 10:32

Holky, moc děkuju… Já už myslela, že mě odsoudíte… :kytka: :kytka: :kytka:

Přiznám se, že asi nejsem velká frajerka a doma bouchla do stolu s tím, že je definitivní konec. Manžel je ale myslím úplně stejný. Nechce věci řešit… takový on byl, je a myslím, že i bude. Nechává věci být s tím, že se nějak vyřeší…

O tom společném víkendu… ten návrh padl… ze strany mého EX. Sama se ale bojím… bojím se s ním jet někam přes noc, daleko od domova… atd atd… :oops: Můžu zapínat mozek jak nejvíc chci a přesto se bojím, že by v určité chvíli ukázalo jedno velké OFF :mrgreen: A moje výčitky už teď jsou vůči manželovi neskutečné. Fakt… Říkám si, že jestli tohle ustujíme a budeme spolu s manželem dál… tak já nevím, snad se mu už nikdy nebudu moct podívat zpříma do očí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.11 10:45
Sany80s píše:
Ne že bych byla zastáncem toho, aby člověk lepil manželství kvůli dětem. Ale to vaše mi nepřijde v takovém stavu, že by se s tím nedalo nic dělat. Nevím tedy, co jste si řekli a jak dalece to nahlodalo důvěru.
Pokud si myslíš, že ten vztah s manželem by mohl být zase lepší, tak mu jednoduše řekni, co chceš. Ale konkrétně, žádné plané řeči. Bavit se s chlapem 10× dokola o tom samém, to je fakt cesta do pekla. Nemají to rádi a já se jim ani nedivím.
Sepsala bych si konkrétní požadavky, sezámila s tím manžela, jestli má nějaké dodatky nebo námitky.
Pokud by to nehodlal řešit, tak bych to asi ukončila.
Pokud by to hodlal řešit, tak musíš udělat především jedno.
Ukončit jakékoli styky s bývalým přítelem. To vašemu vztahu škodí ze všeho nejvíce a je to tvoje vina.

No, to jsem mu řekla… Že mi chybí to hezký mezi námi, že chci abysme spolu fungovali jako rodina. Ne já a prcek… a on… On mi na to řekl, že mě prostě už nemiluje jak dřív, že se to zkazilo. Když jsem mu na to řekla, jestli vidí že by třeba se to mohlo mezi námi zase zlepšit. Odpověděl, že neví, že to jsem přesně já, že si stále něco vynucuju…
Nedokážu žít v takovým chladu… to vím… Nejsem ten typ, který je s člověkem a přitom má svůj život s případným milencem. Neumím to a ani to nechci umět.

• Citovat
  • Upravit
196
7.7.11 10:48

Je to těžká situace, asi nemám právo radit, ale pokud budete oba chtít, myslím, že se dá vaše manželství zachránit. Popros manžela, jestli by si na tebe mohl udělat některý večer čas, že je to pro tebe moc důležité. Proberte pak spolu váš vztah- v klidu bez výčitek mu řekni, co ti ve vašem vztahu vadí, popiš, jak to bylo dříve, co se ti líbilo a srovnej to se situací nyní. Nepoužívej kritiku, obviňování, jen řekni co prožíváš, co bys chtěla, aby se změnilo. Požádej manžela, aby se taky pokusil popsat co cítí a jak vaše manželství vidí. Snadno se radí, ale nejdůležitější je, abyste spolu co nejvíce komunikovali. Hádky, urážky, výčitky nic nevyřeší, musíte zůstat v klidu. Pokud manžela stále miluješ a on tebe, určitě stojí za to snažit se a vše urovnat, vždyť spolu máte dítě které potřebuje rodiče, kteří mu dají klidné zázemí a vzor partnerského vztahu. Držím palce!!! Zvládneš to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
7.7.11 10:55

Máš to těžké… osobně se mi zdá, že nejhorší je neochota tvého muže věci řešit- co mu tedy říct, že tak to dál nejde… vím, že ultimata nejsou vzdy dobra, ale v tomto pripade, kdyz se vycerpala vsechna jina reseni… asi bych nezminovala tveho ex, proste jen rekla, ze v manzelstvi bez lasky se zit neda a ze se tedy radeji rozejdete… treba by ho to zmobilizovalo? drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.7.11 10:56

A nechcete zkusit manželskou poradnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.11 10:57

Já ti neporadím… Ale myslím si, že je hezký mít zase ten pocit motýlků v břiše a toho, že se o tebe někdo stará a dává ti najevo jak moc tě miluje - ALE podle mně by to za pár let bylo stejné jako s tvým manželem. Nevím, jak velkou máte krizi, ale my jsme s přítelem 9 let, máme 2 děti a taky už se nemazlí, nedává pusu, neříká, že mně má rád, na výročí si ani nevzpomene, ale v kritických situacích vždycky poznám, že mě miluje stejně jako na začátku a já jeho taky. Každý ženský dělá dobře, když je někdo obletuje a chlapům to samé… Taky mi to někdy leze na nervy - třeba jen si zajet na večeři a být spolu sami - ale to je prý nuda. Sama musíš vědět, co by pro tebe a prcka bylo nejlepší - neodsuzuju tě, ale ani ti neříkám, vykašli se na manžela a jdi za EX. Když nad tím tak přemýšlím, tak vážně nevím, co ti víc napsat, protože být ve tvé situaci, tak bych byla asi v koncích jako teď ty :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky