Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, chci se zeptat jak to mate by a taky na názor…bydlíme v bytě cca 45m2 máme kocoura který hodně líná…uklizim denně( vysavani, prach, očištění povrchu (gauč, postel) od chlupů, koupelna atd…) Byla bych schopna uklízet i 2× denně, protože vysaju a utru prach a za par hodin to už zase není úplně čisté…jsem schopna uklízet v 10 večer po práci protože bych bez toho asi neusnula. Po vaření musím taky hned uklidit
…Všechny věci musí mít své místo a když přítel po sobě neuklidi nebo udělá nepořádek mám z toho hrozny nervy. Mamka se mi směje, ona uklizi velký dům 1× týdně o víkendu a říká ze co na tak malém bytě pořad uklizim ale mne přijde ze čím je menší tím víc se to tady nosí a nepořádek je vidět.
Jak to mate doma vy? Jsem fakt posedlá úklidem nebo je čistota doma i pro vás důležitá? ![]()
Já uklizim když je potřeba
Vidím prach tak jdu a utřu. Dítě něco rozsype jdu a vysaju. Fakt mě nebaví celý dne lítat s hadrem
Ale nemam línající zvíře no, to bych asi musela častěji.
Když nemáš jiné koníčky a není ti líto promarněného času, tak potom je to v pořádku. ![]()
Příspěvek upraven 10.03.20 v 17:09
@Kopretina96
A také máme kocoura, takže to je hodně i kvůli němu. ![]()
Mame o neco vetsi byt, bez mazlicku, 2 deti a uklizim asi jako ty. Kuchyn hned po vareni/ jidle, nesnasim vyndane a spinave nadobi atd. Prach, stolky atak utiram denne, vysavam kazde dopoledne, nekdy je to treba i 2×, vytiram teda jenom 2× týdně kdyz neni nejaka nehoda
koupelnu uklidim, kdyz vidim ze je to treba (ze je treba spinave umyvadlo atak) jinak pořádně důkladně 1× týdně. Hodne se u nás práší, deti drobí, tak at nejsmr jak prasátka. Blazen na úklid je pro me ten, kdo chodi neustale s hadrem, dezinfekcema, velky uklid dela denne a hroutí se z každého smitka.
Nechápu, proč si komplikuješ život kočkou… Když jsi takový hygienický maniak.
Každý to má jinak, já třeba ten čas, co ty věnuješ uklízení, věnuji péči o pleť, a taky si rodina ťuká na čelo.
Já jsem za úklid jednou týdně, (když jsem bydlela sama, tak i ob týden), nádobí myju jednou denně po večeři.
@Kopretina96 mrkni se na obsedantně kompulzivní poruchu a řeš to… není to tvoje chyba.. prostě to tak máš a je potřeba s tím pracovat a korigovat to (vidělas někdy seriál o Mankym?)
taky mám ráda věci na svém místě a často uklízím, před dětmi měly i ovladače na tv své místo na milimetry na stole
po dětech se člověk buď zblázní, nebo mírně rezignuje ![]()
@Kopretina96 Je to trochu šáhlý, ale jestli partner/přítel/manžel/spolubydla jede na stejné vlně, tak je to cajk. Mě by z toho hráblo, já na úklid nemám hlavu.
A ještě jsem chtěla říct, že nechápu, kdo prosadil tu kočku.
Každý má nějakého koníčka…rozhodně lepší než čumět do mobilu…