Jsem loser
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše: Více
Myslím, že se moc upínáš na porovnávání s druhými, např. na to, že sis myslela, že jsi dobrá, protože máš 2 VŠ. O tom to prostě není, můžeš být dobrá, ale ne kvůli tomu, že máš 2 VŠ, dobrá jsi díky svým schopnostem (a ano VŠ ti ty schopnosti může dát a leccos ulehčit). To píšu jako někdo, kdo má těch VŠ taky víc, ale fakt je to jen o tom, co umíš a jak jsi s tím srovnaná. A určitě víš o hromadě věcí, v nichž prostě dobrá jsi. ![]()
Je to o perspektivě. Já jsem na tom dobře, přesně tam, kde jsem chtěla být - na druhou stranu, mými kolegy jsou i lidi, co nemají tak dobré školy, nebo mají třeba jen jednu. A co? Má mě to trápit? Ne, proč? Já jsem spokojená tam, kde jsem a vím, že díky svým schopnostem, stejně jak oni. ![]()
Takže ve zkratce, myslím, že problém je u tebe, že jsi vnitřně nespokojená sama o sobě a teď se ti to jen připomnělo u těch spolužáků. Protože „pocit spokojenosti“ není o tom se porovnávat, být lepší než ostatní, ale prostě být spokojený. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jakoze proto, ze nejsi bohata, tak jsi loser? Mozna bys spis mela prehodnotit sve priority. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bloklimiucet píše: Více
Já mám naopak zkušenosti takové, že lidé se kterými jsem se setkal a měli dvě VŠ, byli většinou dost nepoužitelní v praktickém a pracovním životě. Možná jsem já na mě měl takovou smůlu, nebo to má nějakou souvislost - netuším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše: Více
Vystudování VŠ zcela určitě žádnou souvislost s tzv. použitelností v praktickém a pracovním životě nemá. Já si všímám toho, že narážky na lidi s VŠ mají ti, co by taky rádi nějaký ten titul měli, ale nemají na to. Neberte osobně, už proto, že klidně VŠ můžete mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Basketbalista píše: Více
Mluvím o dvou rovnocenných VŠ, nikoliv o vystudování VŠ. Myslel jsem, že ten rozdíl je z mého textu pochopitelný. A jak jsem psal, takové jsou mé praktické zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toto je váš text:
Já mám naopak zkušenosti takové, že lidé se kterými jsem se setkal a měli dvě VŠ, byli většinou dost nepoužitelní v praktickém a pracovním životě. Možná jsem já na mě měl takovou smůlu, nebo to má nějakou souvislost - netuším.
Tam nic o dvou rovnocenných VŠ není, nic o dvou rovnocenných VŠ není ani v postu, na který jste reagoval, tak ne, ten rozdíl pochopitelný není. A co má být ta „rovncennost“ vůbec? Stejný obor? Stejný program?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To už jsi zase ty? Styl dohadování se, psaní, vykání… Že tě to baví. Pokud nevíš, co jsou to dvě VŠ, tak se zeptej někoho, kdo bude ochotný ti zdlouhavě vysvětlovat žebříček dosažitelných vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice si s lidmi, kteří mi tykají, začnu tykat taky, ale tady zůstanu u vykání, abych nespadl na vaši úroveň. Dvě VŠ jsou dvě vysoké školy. Jestli tím myslí ten, kdo toto píše, něco konkrétního, tak ať se ptá spíš on ostatních, jak se jasně a srozumitelně vyjádřit, aby bylo zřejmé, co tím myslí.
V diskuzích se „dohaduje“ každý, to je pro diskuze typické.
Většinou se pak dohadují, bez uvovozek, ti, kteří se snaží vybruslit z jimi uvedených nesmyslů, které neumějí obhájit, natožpak přiznat, že nesmysly uvedli. Zvláštní, že tu se mnou problém nikdo nemá, ale dotčeně jste se projevil až vy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nápodobně… Taky se tak obcas citim.. VŠ jsem skoncila dalkove az skoro ve 30ti. Delam pořád tu samou praci, ke které bych tu VŠ nepotrebovala. Hned po statnicich jsem otehotnela a byla skoro 6let doma s detma. Pak se vratila do prace ale jen na 1/2 nebo 2/3 uv. Po 10ti letech se rozvedla a nebyt rodicu, nemame ani kde bydlet. Bratr sotva prolezl stredni prumyslovku se čtyřkama a ted je úspěšný programátor, co nevi co s penězi. Nezavidim mu to a preji mu to. Citim ale takove to „selhani“ jedničkářky. Taky nejsem prubojna… Spolužačky měly třeba na stredni 4ky a ted jsou nektere uspěsne pravničky.
. Je mi skoro 43let. Vím, ze uz chlapa nesezenu, vždy se zaleknou, když je jim 45-50let, ja mam deti a oni je maji uz odrostlé a chteji si jen uzivat, jezdit po vyletech a nic neřešit Ale beru to tak, ze mam aspoň 2krasne děti:-). Nastesti my žádné srazy nemame. P. S.doporuceni pravnicky ex, ať si s VŠ najdu lepši práci. No, v mem věku, bez praxe a s 2ma detma
. Na me stojí fronty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrtafik13 píše: Více
Jenomze znamky nic moc nevypovidaji, skolni system obecne moc napr s nadanymi detmi neumi pracovat, povetsinou rozradi zaky na lepsi, prumerne a horsi, absolutne nevnima individualitu deti a casto neumi rozpoznat dite s nadanim a kdyz ano, tak s nim pracovat, takove dite pak ma na skolu vetsinou i averzi, casto je i mimo kolektiv, protoze je za to divne, casto nemiva jednicky, ale mimo skolu ma zajmy a dokaze se prosadit, to jsou casto lide, kteri rozhodne nepatrili mezi deti jednickare, ale posleze vedou uspesnou firmu, podnikaji nebo jsou uspesni v necem jinem, kdezto kolikrat ti jednickari nastoupi na nejakou vysokou skolu, coz se od nich ocekava, casto je to nejaky běžný obor, po ukonceni studia jak se od nich ocekava si najdou prumernou ale stabilni praci, na kterou je ale potreba ten diplom a proste si chodi od 9-5 a v nicem uz se extra nerozvijeji a proste pracuji a pak rikaji, vzdyt jsem mela same jednicky, mam diplom, jaktoze nejaka takova co byla na stredni prumer se ma lepe..samozrejme ani tady to neni tak vzdy, ale casto ano. Aspon ja to tak vidim kolem sebe, nekdo muze mit zkusenost jinou..
Jednodusse znamky na skole jsou nevypovidajici a dost vyzdvihuji jedince poslusne na prvni pohled sikovne, kteri se nauci na zkouseni jako papousek a odpapouskuji celou stranku z ucebnice jak si pani ucitelka preje, cela stastna jak ma sikovneho zaka, pak prijde jiny, ktery vse poda svymi slovy a prida treba i nejnovejsi vyzkum na dane tema, ktere je uz treba v rozporu s tim co se pise v ucebnici a je zle, misto nejake smysluplne diskuze se ucitelka zatvari nevrle (protoze o tom nejspis ani nikdy neslysela a nejaky takovy nebude vedet vic) sprdne ho, ze se mel naucit stranu 67, neumi a za 5 sednout..nebo takovi ti zaci ta janicka, to je tak sikovna zacka, jak krasne se uci, vse ji jde, jak krasne pise ukoly, krasopisem, nezapomina, nezlobi..no ale ten David napr…ten kluk vecne neco zapomina, porad kouka z okna, kresli si neco do sesitu, vyrusuje..z toho nikdy nic nebude..tak Janicka skoncila jako ucetni ve firme, bere prumerne penize a David objel cely svet jako digitalni nomad, pracoval pro zahranicni firmu a vydelaval velmi slusne penize, vybudoval vkastni uspesnou firmu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na každého někdy padne stín pochybnosti, neřeš to!!
Kolik vás dostudovalo VŠ? Kolik lidí sedí zbytečně ve státní správě? Kam se posouvají? Nikdy z nich nic nebude a ještě tomu chození do práce říkají, že budují kariéru. To jsou loseŕi.
Kdyby každý vlastnil super kliniku na super adrese, kdo by tam chodil, pracoval, umýval hajzlíky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Současný systém nepotřebuje chytré individualisty, ale správně zaškatulkované a sformované nahraditelné pracanty. Kdo z vás nezažil učitele nebo profesora, u kterého upadnete v nemilost, když máte dotazy na probíranou látku mimo předem danou linii osnovy, protože vám tam prostě něco nesedí? Ze škol často s nejlepším prospěchem nevylézají ti nejchytřejší, ale ti nejposlušnější. A když se najednou ocitnou v reálném životě, kde je třeba i nějaké samostatnosti a schopnosti se prosadit, tak jsou překvapeni, že být poslušný, nevybočovat a umět opapouškovat, co se po nich žádalo na škole, k úspěchu v životě nestačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To tvoje trollení pod stále novými nicky působí už hodně zoufale…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě zoufalejší bude, až ti na pomoc přijde Justýna a potvrdí ti to. ![]()
Když někoho považuješ za trolla, tak je známkou tvé zoufalosti, že máš potřebu ho krmit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit