Jak se uklidnit - stres z práce

Anonymní
15.4.24 10:18

Jak se uklidnit - stres z práce

Ahoj všem,
nějak na mě padl splín. :roll: Za 5 týdnů odjíždím na školení. V práci jsem druhý rok a ke své pozici potřebuju právě toto školení, na které teď došlo.

V zaměstnání jsou se mnou spokojeni, ale já osobně začínám mít hrůzu z toho co mě čeká: přednášky před lidmi, kamera, vedení lidí. Přitom aktuálně TOTO na své pozici nepotřebují, ale splnit to musím.

Školení trvá 30 dní + víkendy, ty budu doma. Čili 6 týdnů.

Nevím jak se uklidnit. V noci se z toho začínám budit.
Nejsem zrovna extrovert. A také co si budeme ač práci a úkoly plníme a vedení je se mnou spokojeni, tak spoustu věcí, které budu prezentovat neumím, neznám.

Asi potřebuju nějak uklidnit nebo já nevím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123
15.4.24 10:34

Jak se říká, strach má velké oči ;) :hug:
teď to vidíš celé jako jeden velký problém, ale stejně to budeš muset řešit den po dni, hodinu po hodině. Nikdo po tobě nebude chtít všechno naráz, a tak to ber. Bude to jedna přednáška - to zvládneš. Pak jedno cvičení - to taky zvládneš, a takhle postupně dál a dál až se dostaneš na konec. Je to školení, budou vás učit, takže je jasné, že to neumíte a musíte si to osahat ;)

Nejede tam třeba nějaká kolegyně s tebou? Že byste to mohly sdílet. Jinak pokud tě to budí ze spaní, navrhla bych v tu chvíli kouknout na net a začít si vybírat odměnu za to, že to zvládneš. Klidně 5 malých za každý den prvního týdne, dalčích 6 za každý týden a jednu supr odměnu za celé školení.

Neboj se, málokdo opravdu rád mluví před lidmi a nedejbože přizná, že třeba něco neumí nebo tomu nerozumí. Dopadne to dobře (a napiš, co sis koupila za odměnu :mrgreen::hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.24 11:02

@smile_xxx obojí. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.24 11:03

@Falballa kolegyně jede, ale nejsme kamarádky :lol: a asi budeme spolu na pokoji :roll: jinak lidi budou z koutů republiky

• Citovat
  • Upravit
123
15.4.24 11:26
@Anonymní píše: Více

Nevadí, že nejste kamarádky, třeba tak nakonec skončíte :lol: Pokud už na podobném školení byla, můžeš od ní zjistit víc info, jak to probíhá, pokud ne, tak v tom aspoň budete spolu a můžete se navzájem trochu uklidnit.
Určitě to zvládneš, ono i to vystupování před lidmi (například) se dá natrénovat, a opakováním to bude snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.24 11:41

@Falballa na pozici, kde jsem tak nemám možnosti být v kontaktu s limidmi a celkově ta komunikace tam není. :mrgreen: :nevim: do toho má povaha. Nade mnou je šéf a zbytek celkem 4 kolegové. Hodně malý tam, ke všemu já jediná žena a občas si přijdu opravdu, že oni jsou z Marsu a já z Venuše :lol: nemají potřebu tolik mluvit. A co si budem za 5 týdnů se nějak neotrkam jinde, stačí že mám co dělat abych splnila úkol a vypracovala prezentace, které budu muset přednášet

• Citovat
  • Upravit
123
15.4.24 13:56
@Anonymní píše: Více

jako nechci to nijak shazovat, ale mám zkušenost, že podobná povinná pracovní školení nikdo moc neposlouchá, což by tě mohlo uklidnit - je velká šance, že až budeš přednášet prezentace, tak všichni stejně budou myslet na to, jak je venku hezky, a že je štve sedět na nějakym školení, že tě ani nebudou moc poslouchat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat