Jsem moc úzkostná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2424
6.1.21 19:31

Já myslím, že všeho moc škodí. Když se člověk boji, tak ať je opatrný, ale nic se nemá přehánět. Jako být už od jara jen s děckama a manželem, tak mi hrábne a děckám taky. Roušky nosíme, ale abych se kvůli covidu bála pozvat domu návštěvu 8o To fakt ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
6.1.21 19:55

Zakladatelko, vnimam to stejne, jako ty.
A opravdu nechapu mistni diskutujici za jejich kratkozrakost. Nepochopim, ze nekomu nedojde, ze nejde jen o covid. Ale treba o to, ze pojedes s akutnim slepakem sveho ditete a nebude ho mit kdo osetrit :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 19:55

Vidím a jsem ráda, že nejsem sama, ale v reálným světě si fakt připadám jako blbec. Já už se někdy cítím až trapně před těma lidma, že pořád všechny návštěvy odmítáme. Samozřejmě, že v tomhle módu nejsme od jara. Přes léto jsme žili, tak nějak normálně, ale nějak od října jsme to zase hodně omezili. Venku jdem občas někam s kamarádkama na procházku a přes Vánoce jsme se viděli s rodinami, když jsme si nechali udělat test. Mně právě to navštěvování doma přijde největší riziko, kterýmu se snažíme vyhnout. Ale když vidim jak to i neřešej naše 70letý rodiče a všichni lidi okolo, tak je mi z toho smutno a říkám si, jestli třeba s náma není něco špatně nebo to možná až moc prožíváme. Mně to fakt nepřijde jako sranda a nechápu jak to někdo může brát na tak lehkou váhu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.21 20:06

Ne, nejsi úzkostná. Jsi normální. Já nikde nelozila a nikdo z rodiny. Jen do práce a koupit jídlo. Přesto to někdo přinesl domů a komplet celá rodina pozitivní, zkažené celé svátky, někteří bez příznaků, někteří lehčí průběh, ale někteří také v nemocnici. A nikomu tu nemoc nepřeju. Ani těm debilům, kteří jí popírají, nenosí roušky, pořádají mejdany a dělají vše pro to, aby se dále šířila.

• Citovat
  • Upravit
678
6.1.21 22:46

Uzkostna nebo ne, to je preci tvoje vec. My zijeme jinak, nestranime se, chlap v praci, dite ve skolce, skolni deti se vidaji s kamarady pravidelne. Pro nas je ted dulezitejsi psychicka pohoda, hlavne deti, proto, kdyz uz neni skola, ani krouzky, snazime se jim dat co nejbeznejsi zivot. Kdo ma potrebu chranit se vic, at se chrani, zij a nech zit. Rousky mame jen v obchode, nevidim kouzlo v dychani vlastnich breber nekde na chodniku, kde nejblizsi osobou je 20m vzdaleny pejskar. Podle me neni dulezity, jestli si myjes hlavu v desinfekci nebo naopak olizujes madla voziku, ale delej to tak, abys byla sama se sebou srovnana a nemela potrebu pochybovat. Pak budes spokojena na jakykoli strane barikady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
6.1.21 23:43

Tak my samozřejmě taky nežijeme v atomovým krytu a nekoupem se třikrát denně v desinfekci. Chlap chodí normálně do práce, já jsem teda na mateřské. Vídáme se s nejbližší rodinou i třeba se sousedy. Jen prostě trochu míň. Mě ale vytáčí lidi co si ani v dnešní době nedokáží odpustit mejdany a chlastačky nebo lidi co byli v kontaktu s pozitivní osobou, ale lezou normálně mezi lidi protože jim přece nic není :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 23:55

Holky, moc díky za podporu. Když já právě asi moc nejsem schopná najít tu rovnováhu mezi opatrností a přehnanou zdrženlivostí. Hrozně moc bych chtěla jít ke kamarádce se kterou jsme se dlouho neviděli na návštěvu, ale ten strach mi to nedovolí. Má podobně starý děti, tak i pro ně by to bylo super, ale já prostě nějak nemůžu, protože mi to zoodpovědnost nedovolí a už mě to možná omezuje až moc. A znám i lidi, který věděli, že jsou pozitivní a klidně šli ráno do krámu, protože tam je přece málo lidí a když si vezmou roušku a rukavice, tak to je v pohodě že jo. Myslím, že prostě tyhle neprožívací lidi jsou na tom líp no.

• Citovat
  • Upravit
6942
7.1.21 00:01

Kontakty máme omezené v podstatě jenom tím, co je zavřené (bazény, herny). A syn nechodí do školy (druhák, nechce s rouškou). Jinak manžel chodí do práce i na venkovní fotbálek, mladší děti do školky (ale ne úplně pořád, teď jsme měli pár kontaktů mezi svátky, tak jsou tento týden doma víceméně preventivně). Normálně se stýkame s rodinou (oboje prarodiče, švagrové s rodinami, ale je to tak 1× za 2 měsíce cca, prostě jako jindy) plus s blízkými kamarády (2 rodiny, setkání taky tak 1× za měsíc až tři ). To je pro mě snesitelné omezení, ale abysme půl roku nikoho nenavštívili a nikdo nás, do toho nejdu, z toho by mi hráblo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.1.21 11:17
@janoma píše:
Zakladatelko, vnimam to stejne, jako ty.
A opravdu nechapu mistni diskutujici za jejich kratkozrakost. Nepochopim, ze nekomu nedojde, ze nejde jen o covid. Ale treba o to, ze pojedes s akutnim slepakem sveho ditete a nebude ho mit kdo osetrit :zed: :zed: :zed:

Asi tak. Nedávno nám zemřel příbuzný, ktetý v nemocnici čekal 6 hodin na akutní operaci. Nejhorší je pocit křivdy, že to byla zbytečná smrt, protože kdyby operovali hned (jak lékař tvrdil, že chtěli), ještě tu mohl s námi být. Možná, kdyby příbuzný mohl normálně k lékaři a nekonzultoval své bolesti jen po telefonu, mohlo se na problém přijít dřív a třeba by se všemu předešlo… Jenže každý vidí jen „pár“ přímých obětí Covidu, na sobě či v okolí lehké průběhy nemoci a jsou vysmátí. Sobeckost jde vidět i na některých názorech na očkování, kamarádka mi řekla něco ve smyslu: „Já se nemoci nebojím, nebudu do sebe cpát ten sajrajt. Ať se nechají naočkovat staří, co se toho bojí.“. Když jsem řekla, že já se možná nechám naočkovat kvůli okolí, docela vyvalila oči. Přišlo mi, že ji taková možnost ani nenapadla. Každý holt myslí jen na sebe a podle toho to vypadá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí