Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, bydlím cca 2 měsíc v nový 4 patrovy novostavbe, ale jsem na prášky. Skoro vůbec se nevyspim. Neustále mi dupou nad hlavou.
Abych to upresnila pracuju cca 11h s tím, ze dorazim z práce, vařím si na druhej den, umeju se atd.. A jelikož chodím do práce až na 10,30 tak se snažím spát do 9,30. Jenže to je zázrak, když se tak vyspim. Začne to tím, ze tady začne někdo otvírat garáž cca 7h ráno, to vrze skřípe, ale to beru.
Ale co opravdu nedokážu překousnout, ze nade mnou od 8h ráno dupou děti a běhají tam a zpátky, to ani nemluvím, ze když dupe, ten chlap. Tak se mi klepe i televize.
Tohle mám následně od 16h odpoledne az do 21h. Asi jsem divná, ale mám ráda svůj klid. Takže kolem te 18h uz by rada bez duneni nad hlavou sledovala tv..
No a to ani nemluvím o víkendu…Ta úžasná paní nade mnou… Začne luxovat klidně v půl osmý ráno a je schopna luxovat 1-2h vkuse..
Jsem divná ja nebo ona je zcela v pořádku? Ja ze by me nikdy nenapadlo luxovat cca do 11h. Lidi odpocivaji o víkendu… no a když teda konečně doluxuje tak tam běhají děti a to třeba át do 19h, nejde s nima ani ven.
Nevím, co mám dělat. Jsem nekonfliktní člověk, ale už jsem fakt unavená.
![]()
@angelsface píše:
Ahoj, bydlím cca 2 měsíc v nový 4 patrovy novostavbe, ale jsem na prášky. Skoro vůbec se nevyspim. Neustále mi dupou nad hlavou.
Abych to upresnila pracuju cca 11h s tím, ze dorazim z práce, vařím si na druhej den, umeju se atd.. A jelikož chodím do práce až na 10,30 tak se snažím spát do 9,30. Jenže to je zázrak, když se tak vyspim. Začne to tím, ze tady začne někdo otvírat garáž cca 7h ráno, to vrze skřípe, ale to beru.
Ale co opravdu nedokážu překousnout, ze nade mnou od 8h ráno dupou děti a běhají tam a zpátky, to ani nemluvím, ze když dupe, ten chlap. Tak se mi klepe i televize.
Tohle mám následně od 16h odpoledne az do 21h. Asi jsem divná, ale mám ráda svůj klid. Takže kolem te 18h uz by rada bez duneni nad hlavou sledovala tv..
No a to ani nemluvím o víkendu…Ta úžasná paní nade mnou… Začne luxovat klidně v půl osmý ráno a je schopna luxovat 1-2h vkuse..
Jsem divná ja nebo ona je zcela v pořádku? Ja ze by me nikdy nenapadlo luxovat cca do 11h. Lidi odpocivaji o víkendu… no a když teda konečně doluxuje tak tam běhají děti a to třeba át do 19h, nejde s nima ani ven.Nevím, co mám dělat. Jsem nekonfliktní člověk, ale už jsem fakt unavená.![]()
Nic s tím neuděláš. Nedělají nic proti pravidlům. Nezbývá než změnit bydlení. Nemyslím si, že by se Tvůj byt dal odhlučnit tak, aby tě to nerušilo…
Jo, bydlet v domě s dětmi je vždycky o nervy. A klid o víkendu, o tom se mi taky jen zdá.
Zvykneš si. Nebo ti dojde trpělivost a půjdeš jinam.
Nevidím na chování sousedů nic divného…
Ano, kdyby děti dupaly a hrály si v 5 ráno, pak s tebou souhlasím, ale takhle opravdu nevím.
Jsi svobodná, bězdětná, tak proto…časem názor změníš a budeš ráda, až se vyspíš aspoň do 7h. ![]()
Příspěvek upraven 24.09.15 v 17:21
@lyrica píše:
Bohužel, v paneláku/bytovce/.. je tohle naprosto normální.
Tak ja nevím. Tak ja jim budu tlouct do stropu koštětem. Ja se snažím být po tichu abych večer nikoho nerusila, když přijedu z práce a odměnou mám dupani nad hlavou.. ![]()
To ani nemluvim o tom, ze dneska v 5h ráno nade mnou stěhovali nábytek..
@angelsface píše:Nevím, co mám dělat. Jsem nekonfliktní člověk, ale už jsem fakt unavená.![]()
Odstěhuj se, zjevně nejsi typ do bytového baráku ![]()
Tak jedině snad domek na samotě u lesa…
Za to, že je to, podle popisu, asi dům z papíru, sousedi nemohou a proč by měli chodit po špičkách u sebe doma? Noční klid očividně dodržují, zřejmě jde o normální rodinu s malými dětmi
![]()
@angelsface
Než ses nastěhovala měla sis zjistit, kdo tam bydlí, jak je to s hlukem/zvukovou izolací.
Oni nic neporušují, jen ty máš ráda svůj klid a asi si neměla volit byt ve větším domě. ![]()
A? jedinne si s nimi v klidu promluvit, ale vlastne nic nedelaji co by nemeli. Luxuje dopoledne, to je v poradku a jestli ma deti tak je mi jasne, ze musi luxovat dele a poradne. A pak jeste musi asi uvarit atd., takze kdyz zacne o pul osme tak to mozna stiha taktak. Nebo ma luxovat v noci? Njn, nova bytovka, kvalita zdi asi nic moc, tak jedinne si pred koupi bytu zjistit co je tam za sousedy… a nedej boze aby meli male miminko co by v noci plakalo ![]()
Příspěvek upraven 24.09.15 v 17:25
Bohužel, bytovka a noční klid 22:00-6:00hodin a upřímně, díky bohu za barák. Jsem zvyklá doma dělat po práci. Včera přítel luxovat 7:00, kočky vysypaly kaďáky, já dnes klidně i do 21:00, než se vrátím domů a uvařím, je večer a potřebuji dnes udělat podlahu..
Příspěvek upraven 24.09.15 v 17:24
@angelsface no upřímně, to mají děti přivázat k topení? U nás taky pořád lítaj a dupou. S tím se nedá fakt nic moc dělat ![]()
A to stěhování, nebyl to třeba rozkládací gauč? Takhle slyším pravidelně souseda nad náma v půl desáté večer ![]()
A to nemluvím o tom, že druhej spí ve vaně, navíc s takovou tou vířivou podložkou, co hučí
Fakt přísahám, že to u nich jede naprosto celou noc. ![]()
@angelsface A byla jsi za sousedy? Oni o problemu nemusi vubec vedet. Treba by se to dalo resit kobercem. No a nebo s developerem. On muze byt problem v neexistujicich krocejovych izolacich pod podlahou.
Ale ze bych cekala s luxovanim do 11 hod, az se sousedi vyspi, to urcite ne.