Kolik platíte za elektřinu v bytě 2+1?

920
23.9.15 13:07

Kolik platíte za elektřinu v bytě 2+1?

Milé emiminařky:-) Chtěla bych se zeptat, těch z Vás, které bydlí v 2+1, kde je všechno vč. topení vedeno elektřinou, kolik platíte? A u jaké společnosti? Doteď jsem bydlela v nájmu na RD a platila paušální nájem, o toto jsme se nemusela nikdy zajímat, tak nemám představu :oops: :oops: :oops: Předem děkuji za Vaše odpovědi :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
23.9.15 13:15

Ve 2+1 jsme ještě loni platili měsíčně 1 400 Kč, na elektřinu vše (topení, bojler, trouba), každoročně vraceli kolem 2-3 tisíc. Bydleli jsme tam dva, nijak jsme nešetřili, není to teda nijak studený byt, takže se jen zavlažovalo, jinak bychom padli vedrem.

Společnost ani tarif netuším, tyhle věci zařizoval vždy partner.

Edit: Tak manžel říkal, že loni nám vraceli 4 500 Kč :lol:

Příspěvek upraven 23.09.15 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
23.9.15 13:20

Díííky, díky, tak to není tak brutální pálka, já se docela děsila:-)¨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
23.9.15 13:49

Tak jsem si u téhle diskuze pobrečela, jelikož my máme všechno na plyn (voda, vaření i topení) a platíme měsíčně skoro 3 000, platili jsme 1 500 a měli jsme nedoplatek 13 000, takže nám to zvedli :cert: a to podotýkám, že bydlíme v 1+1…naštěstí to není naše a plyn už nikdy v životě na nic nechci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
23.9.15 13:52

Platíme 800/měsíčně. Vyšlo to tak akorát. My tedy ale jenom vaříme a ohříváme vodu. Topí se plynem, kotelna je naštěstí v baráku. Ale jsem na mateřské se dvěmi dětmi, takže neustále peru (někdy i dvě pračky denně) a denně vařím nebo peču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
23.9.15 14:00

@Ell-Chmell ahoj, hodně záleží co za byt máte, jestli je barák zateplený, v jakém patře bydlíte a v jaké oblasti bydlíte. My máme velký 3+1 a platíme 2800 za měsíc. Ale máme nezateplený barák a bydlíme na šumavě, takže topíme od září do dubna nebo května. Moji rodiče bydlí v Praze v paneláku a netopí skoro vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.9.15 14:09

@Ell-Chmell záleží na více faktorech - zateplený dům, v bytě vše vč bojleru a topení na el en, zálohy 2500 kč, ale hodně vracejí. my dáváme 900 kč a vraceli nám taktéž, ale nemáme bojler.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
23.9.15 14:14
@Nikki5 píše:
Tak jsem si u téhle diskuze pobrečela, jelikož my máme všechno na plyn (voda, vaření i topení) a platíme měsíčně skoro 3 000, platili jsme 1 500 a měli jsme nedoplatek 13 000, takže nám to zvedli :cert: a to podotýkám, že bydlíme v 1+1…naštěstí to není naše a plyn už nikdy v životě na nic nechci :zed:

8o 8o 8o 8o 8o 8o To nemáte okna?

• Citovat
  • Upravit
953
23.9.15 14:19

@sunshinegirl taky mi to tak přijde :D je to kamenný starý barák, z jedné strany plastová okna, z druhé staré, které profukují. Dalším faktorem je to, že bydlíme v podstatě ve sklepě, takže prostě hrůza. Chtěli jsme ušetřit na bydlení (je to byt známých), ale zjistili jsme, že se nám to nakonec vůbec nevyplatilo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
23.9.15 14:22

@Nikki5 No to se tedy nevyplatilo ale není to pak topením na plyn, ale objektem. Máme zateplenou bytovku a doma kotel na ohřev vody plynem, na topení plynem a vaříme na plyn a platíme strašně málo. Přesně to ví manžel, musela bych se zeptat, až přijde z práce, ale bylo to nejlevnější bydlení, prostě luxus. Teď jdeme do nájmu do nové bytovky, zateplené, ale dálkové topení, tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
20767
23.9.15 14:31
@Nikki5 píše:
@sunshinegirl taky mi to tak přijde :D je to kamenný starý barák, z jedné strany plastová okna, z druhé staré, které profukují. Dalším faktorem je to, že bydlíme v podstatě ve sklepě, takže prostě hrůza. Chtěli jsme ušetřit na bydlení (je to byt známých), ale zjistili jsme, že se nám to nakonec vůbec nevyplatilo :zed:

Ale tak to bys majlant protopila čímkoli :nevim: Odstěhovala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
23.9.15 14:32

@sunshinegirl hlavně je to i společností. Jejich přístup je fakt na :poblion: nemůžu RWE už ani cítit, je to banda idi*otů :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.9.15 14:33
@Nikki5 píše:
@sunshinegirl hlavně je to i společností. Jejich přístup je fakt na :poblion: nemůžu RWE už ani cítit, je to banda idi*otů :pocitac:

Fakt? Špatná zkušenost? My se stěhujeme a budeme mít el. od E.onu, tak jsem zvědavá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
23.9.15 14:37

@radkka to je nejspíš pravda, ale i tak nechci plyn nikdy. Když jsme sem přišli, tak tu předchozí nájemkyně platila 1 500, jenomže nám nikdo neřekl, že byla šetřivá a žila tu v zimě. Stěhování plánujem, ale tak do půl roku, max. roku, jelikož se nechci stěhovat s novorozencem a zvláště teď v zimě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
23.9.15 14:42

@radkka no tak s tím nedoplatkem nám řekli po telefonu, že musíme na pobočku, která je 50km daleko. Tam nám řekli, že splátky šly udělat po telefonu :zed: potom nám řekli, že je po splatnosti a mohou nám to dát jen na 3 splátky, nakonec to šlo na víc, ale i tak. Teď jsem to chtěla přepsat na sebe kvůli příspěvku na bydlení a to měli problém, že to mezi manžele nepřevádí. A od e-onu by nás to prý vyšlo o 4 000 míň, jenomže máme 3 měsíční výpovědní lhůtu a je to zbytečný, když se chystáme stěhovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný