Máme doma blechy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
262
23.9.15 00:14

Máme doma blechy?

Dobrý den/večer maminy, dneska jsem si všimla, že mám na ruce 3 štípance, 2 vedle sebe a jeden na druhé straně ruky, 2 jsoi větší a jeden malý. Myslela jsem, že je to od komára, nebo tak, ale když jsem šla teď na wc, tak pes sekočil dolů z postele a na ní tskový brouček, necelý cm dlouhý a asi mm široký, když jsem do něj foukla tak asi 2× rychle poskočil, ani jsem neviděla ten skok, tak jsem ho zmáčkla.. Zkusila jsem se probrat srstí, ale nic jsem nenašla, ale má delší tmavoi srst a já jsem slepá jak patrona.. Je možné, že je to blecha? A dá se toho levno zbavit? Teď pořád cítím jak mě něco svědí, nebo leze po mě, ale to je psychika asi :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
23.9.15 00:24

Ale to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou… :mrgreen:

V první řadě deratizovat psa, koupit obojek proti parazitům, určitě doma úklid. Ikdyž jedna blecha, no uvidte. Průšvih by byl, kdyby byly někde vajíčka, to je pak skoro na deratizéra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
23.9.15 00:32
@Emilie píše:
Ale to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou… :mrgreen:V první řadě deratizovat psa, koupit obojek proti parazitům, určitě doma úklid. Ikdyž jedna blecha, no uvidte. Průšvih by byl, kdyby byly někde vajíčka, to je pak skoro na deratizéra…

Teď jsem právě četla že i psím blechám „chutná“ lidská krev.. Jsem z toho vydeptaná, z toho neusnu :pocitac: zítra všechno vyperu, ještě jednou se osprchuju a radši kouknu do matrace, pokud tam něco bude, tak mě povezou asi nohama napřed :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
23.9.15 00:34

Teď jsem našla další štípanec, skoro jsem se toho ani nedotkla a svědí to jak.. To tady asi podpálím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
23.9.15 00:42

Gratuluju, mate blesi spolubydlice :mrgreen:

neboj, jsou i horsi

psa vykoupat a zasypat (pouzivame na kocoura pudr, protoze obojek kocce dat nemuzeme a navic jsem slysela, zepry obojky moc nefungujou.) po pudrzu bude mit okamzite na dlouho pokoj.
vy v byte, pokud je tam mate, to budete mit horsi :think: nejlip necim vystrikat. vajicka zustavaji hrozne dlouho ve vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1649
23.9.15 02:43

Blecha 1 cm dlouhá? 8o 8o
blechy jsou pidi stvoření, nebo teda aspoň myslím.
JInak na blechy je v lékárně vodička cca 130 kč vetře se pejskovi nebo číče za krk a za pár dní jste bez blech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
23.9.15 03:43

My je měli asi před 3 tydnama :roll: Přišla sem na to taky podle stipancu. Ani nevíme kde to chytl. Chodi jen pred důl a Max pul hodiny na zahradu a s jinyma zvířata a se nestyka. No nastesti je to jorksir, tak sem ho odttihala na kůži a co zůstaly hnidy na hlavě, tak sem vymyla a na veterine koupla olejicek a vše je ok. Plus teda vyprat jeho pelech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.9.15 06:13

@janca0101 klidně jste si blešku mohli donést domů vy na oblečení, na botech…

Kupte antiparazitní šampon, pejska vykoupejte, buď kupte obojek, nebo pipetu za krk do srsti proti blechám. My máme už druhým rokem antiparazitní obojek a max na našeho psa skočila blecha a chcípla nebo jsem ji našla já při drbání. Mám doma ještě 3 kočky, čistě domácí a bez blešek, takže u nás obojek funguje :) Chodíme hodně do terénu, často s dalšími pejsky kamarády, doma vždy při hraní a mazlení drbu a projíždím kožíšek.

Vyperte psí pelíšek, chce to každý den pořádně vyluxovat a koupit přípravek na blechy, tuším Biokill, vystříkat celý byt, hlavně tam kde jsou koberce, sedačku a znovu pořádně vyluxovat. Pejskovi bych vyprala i plyšové hračky, pokud nějaké má.

Hlavně žádnou paniku a šílené manévry! Pokud na pejskovi nepochodují blechy v zástupu a nemá kožíšek plný blešího trusu - černé drobné tečky, po namočení zčervenají - tak byste neměli mít nijak katastrofálně zablešeno :) Pár dní důkladného úklidu a blechy budou fuč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
23.9.15 06:20

Doporučuju vystříkat celou matraci v posteli sprejem proti blechám, nejlépe dvakrát s několikadenní přestávkou. A taky gauč, tam potvory rády číhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
23.9.15 06:54

Koberce, matrace, psí pelíšek vystříkat biokillem a odblešit psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.9.15 06:55

Je sprej biokil na prostredi. Tim vystrikat a vytrit barak. Zabiji i vajicka. Zopaknout asi za tyden az 14 dni. Ja nasla v prubehu asi tydne detem blechu ve vlasech!!!taky silim. Nam se narodili 4jezci na dvore. Ti byvaji zableseni. Od nich to chytly kocky (mam 4, jen venku), ty dostaly kapku za krk, ale od kocek to chytl kralik :cert: A ten nic moc proti blecham prave nemuze :roll: Dostal injekci a pudr. No a ted nemaj blechy asi kam tak jdou asi po nas :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.15 07:03

Jo jo, psi v posteli, to je věc, to tam máš i jiné parazity než jen blechy. A ne, nejde se blech levně zbavit.

Domácí hokusy pokusy s nějakým sprejema bych neaplikovala. Praním blechy nezlikviduješ, ty totiž vyskáčou pohybem pryč, tonejsou vši, co pomalu lezou. Deratizátor, vezmi si zhruba 2000-4000 za byt, vystříká to komplet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
23.9.15 07:37

Zbavit se blech je běh na dlouhou trať (veterinář nám ten koloběh vysvětloval, ale už si nepamatuji přesně). Měli jsme zablešeného kocoura (zjistili jsme to na veterině). Tak dostal obojek proti blechám. A já pak všechny pelechy, peřiny, potahy atd vyprala, sedačku vysála atd. Ale jen jednou to nestačí. Teď je snad vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
23.9.15 07:55

Nevím jak blechy psí, ale kočičí blechy na lidi jsou určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
23.9.15 08:03

@sarunka003 Psí blechy jdou na lidi taky :-)
Museli jsme před 14 dní odblešit psa, vystříkat všechno a vyprat a odblešit i ježky, od kterých to nejspíš pes dotáhl domu :-)
Nejhorší je stříkat proti blechám kočky. To je jak krocení divoké zvěře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný