Jsem na RP - jak řešit bydlení?

Anonymní
23.12.12 21:30

Jsem na RP - jak řešit bydlení?

Ahoj, snad pochopíte anonym. :kytka:
Již nějakou dobu to s manželem není zrovna ideální. Máme malou dceru, jsem na RP, nepracuji. RP mám na tři roky. Dceři je rok.
Jak by jste v případě rozvodu řešily vy osobně bydlení? Možnost jít k rodičům mám, ale pro ne zcela ideální shodu je to pro mě krajní řešení.
Je tu někdo kdo prošel podobnou situací? Dá se např. nájem či hypotéka na malý byt utáhnout z RP s pomocí alimentů a nějakých přídavků?
A jak by jste to řešily, popř. jak jste to řešily vy osobně…k rodičům i přes velký osobní odpor, či raději do svého ať už hypotéka či podnájem?
Děkuji za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
23.12.12 21:42

Našetřila bych si, odešla k rodičům, pořád něco šetřila, zkousla blbý poznámky rodičů a pak bych si koupila byt a nebo předplatila nájemné na městském bytě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
23.12.12 22:18

Ahojky no urco musis mit neco nasetreno vsude chteji kauce a nebo mestsky by tam jedine ne muzes mit doplatek na bydleni ale az po zaplaceni aspon 1 najmu musis dolozit ale ja osobe bych radeji treba chvily pockala vsechno si obehala a hlavne musis mit po rozvodu je to docela tezke ted sem to nedavno vsechno zjistovala mamce ma to podobe jen ma 4 letou rp :-) drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
23.12.12 22:26

Šla jsem s ročním do podnájmu - pokoj v baraku. Našla si práci i hlídání a jsem za to ráda. K rodičům bych nesla (to je na dlouho) a neměla jsem kam jinam jít, v záloze jsem měla azylovy dům… Nyní mám přítele a bydlíme spolu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
23.12.12 22:29

Ještě dodám -alimenty nemám, manžel mi neposlal půl roku nic, přídavky taky nemám. Nejsme ještě rozvedení, žádost jsem podala už v září… takže mám plat + RP, z čehož platím hlídání, nájem, malymu všechno atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.12.12 07:32
@Monny píše:
Ještě dodám -alimenty nemám, manžel mi neposlal půl roku nic, přídavky taky nemám. Nejsme ještě rozvedení, žádost jsem podala už v září… takže mám plat + RP, z čehož platím hlídání, nájem, malymu všechno atd.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
sad 1
24.12.12 07:34

Já když jsme odcházela od manžela, neměli jsme děti, tak jsme ša bydlet k ségře, protože jsem byla natolik zadlužená, že mi z platu nezůstávalo nic. U ségry jsme bydlela 8 měsíců, během kterých jsem se trochu postavila na nohy. Taky si našla přítele. Já bych fakt asi na nějakou dobu šla k rodičům, být tebou. Pokud to není tak zlé, takl zkus vydržet. Ono potom nemít co jíst nebo nemít na nájem, když se něco vys…není úplně ideální.

• Citovat
  • Upravit
36544
24.12.12 09:36
@sad 1 píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:

Děkuju, stalo mě to hodně sil všechno, ale bude lépe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.12 18:58

Děkuji všem za reakce.
Mony a kdo ti hlídal malého? Jinak pokoj v baráku co jsem tak koukala vyjde pomalu stejně jako nájem garsonky :pocitac: šílený!
Můžu se zeptat co pro tebe byl impuls odejít s tak malým dítkem? Klidně jen nějak jednou větou, pořád se nemůžu rozhodnout. Co nakoplo tebe?

• Citovat
  • Upravit
36544
24.12.12 20:39
@Anonymní píše:
Děkuji všem za reakce.
Mony a kdo ti hlídal malého? Jinak pokoj v baráku co jsem tak koukala vyjde pomalu stejně jako nájem garsonky :pocitac: šílený!
Můžu se zeptat co pro tebe byl impuls odejít s tak malým dítkem? Klidně jen nějak jednou větou, pořád se nemůžu rozhodnout. Co nakoplo tebe?

Paní u které jsem bydlela, a stále bydlím, jen jsme se s přítelem přesunuli do suterénu do bytu ;)
Platila jsem za pokoj 6tis. :roll:
Impulsů bylo více - nevěra, lež, podvody, tr. stíhání, fyzické násilí (před očima malého), a nakonec totální nezájem o nás. Bydleli jsme u jeho rodičů, což taky nebylo ideální..
Tak jsem musela jednat, kvůli malému :nevim:

Klidně písni SZ, pomůžu, poradím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.12 21:44

Díky za informace :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
36544
25.12.12 13:14