Jak řešit bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.12.12 21:21

Jak řešit bydlení

Omlouvám se za anonymní dotaz. Zajímal by mě váš názor, sama už v tom docela tápu :( :(. Momentálně bydlíme s manželem a dítětem v rodinném domě s rodiči. Než se nám narodilo dítě, dali jsem dokupy podkroví, aby mohlo sloužit k samostatnému bydlení(podlahy, nová okna, kuchyň. linka). V té době se mělo vše vyřešit i papírově mezi sourozenci. Ovšem teď je to ve stavu, že vyplácíme sourozence (5000měsíčně do výše 1milionu - odhad rodičů) k tomu energie a vůbec nikde nemáme sepsáno, že vyplácíme. S rodiči není v tomhle směru řeč, řekli, že to naše bude jedině až tady nebudou. Navíc řekli, že jakýkoli větší investice do baráku dávat nebudou, že to už bude jednou naše starost. Manželovi stále nevěří. Takže kdyby to jednou bylo naše, bude to v dezolátním stavu. Nyní investovat nemůžem, protože bychom dávali peníze do baráku, který není náš a ani není jisté, že náš jednou bude. Zvažujem odchod do pronájmu, protože hypotéky se bojíme.. Já jsem na MD, manžel normálně pracuje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8566
23.12.12 21:24

A proč vyplácíte ty sourozence? 8o To nějak nechápu.. Chceš mi říct, že jim posíláte 5 tisíc měsíčně, bez jakékoliv smlouvy, bez toho aniž by byl dům váš, prostě jen tak? 8o

Já bych s rodiči nebydlela, takže já bych do toho podnájmu šla určitě, ale pokud vám tam nevadí nic jiného, krom toho, že Vám dům jednou spadne na hlavu - tak do toho podnájmu můžete jít, až začne dům padat.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.12.12 21:27

Teď jsem si to přečetla ještě jednou a znamená to teda, že rodiče po Vás nechtějí nájem s tím, že chtějí abyste jakoby „výši nájmu“ posílali sourozencům (jako odškodnění, že oni v domě nebydlí, s tím, že až bude vyplacený milion, už můžete v domě bydlet zdarma)? To by mi možná už trochu logické přišlo. Prostě bydlíte v normálním podnájmu (do kterého jste nesmyslně nastrkali peníze za okna podlahy atd..). Takže je jedno, zda půjdete do jiného podnájmu nebo zůstanete tam.

Příspěvek upraven 23.12.12 v 21:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
23.12.12 21:27

:roll: cože tak bez smlouvy apod.? taky asi budeme mít barák po tchýni ale s tím že je to barák 2generační a sourozencům budem dávat asi cca dohromady do 300 000,– takže mega mi přijde strašně moc to by bylo lepší si těch 5000,–odkládat a pak jít do vlastního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.12.12 21:28
@Kapřík90 píše: :roll: cože tak bez smlouvy apod.? taky asi budeme mít barák po tchýni ale s tím že je to barák 2generační a sourozencům budem dávat asi cca dohromady do 300 000,– takže mega mi přijde strašně moc to by bylo lepší si těch 5000,–odkládat a pak jít do vlastního

Jak si přišla na těch třista tisíc když neznáš hodnotu domu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
23.12.12 21:35

@Kallkapa :mrgreen: já to beru za sebe a jak to budeme mít my nevím kolik oni mají hodnotu baráku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
23.12.12 21:37

@Kallkapa jinak je to trošku jeté můj muž má 3 sourozence ale on jediný na baráku zůstal a maká na něm tak přeci nemůžou mít sourozenci stejný podíl jako on ne? to je trošku na hlavu prdlé něco jiného kdyby jsme ten barák chtěli potom prodat kdyby byl už náš jestli vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.12.12 21:37
@Kapřík90 píše:
@Kallkapa :mrgreen: já to beru za sebe a jak to budeme mít my nevím kolik oni mají hodnotu baráku

Jo táák :mrgreen: Já blbě čtu, myslela jsem, že jsi to spočítala zakladatelce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
23.12.12 21:38

@Kallkapa :mrgreen: tak zas takový věštec nejsem  :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.12 21:42

Přesně tak. Původně byla domluva, že se vše sepíše. Jenže právník řekl, že tohle sepsat nejde. Že by šlo jedině - přepsat barák a následně vyplácet. Ale platit a napsat papír, kde stojí, že dům bude náš až tu rodiče nebudou prostě z právního hlediska nejde. Tudíš rodiče řekli, že se to nechá na důvěře… Barák by se v současným stavu prodal tak za 4mil. Ale hodnota na vyplácení se počítá asi jinak. Je to přesně tak, že rodičům dáváme jen půlku za energie a jakoby nájem dáváme sourozenci, kterého tím vyplácíme. Až bychom to doplatili, platili bychom jen ty energie s tím, že ale dům bude náš až rodiče nebudou. A to jen v případě, že sourozenec se toho vzdá… Už kvůli tomu, že mi přijde chování rodičů dost nefér se mi nechce tam bydlet, ale zase ty peníze se dají stejné ať budem kdekoli. Jen bychom tam měli klid, že jsme sami…

• Citovat
  • Upravit
3108
23.12.12 21:51
@Anonymní píše:
Přesně tak. Původně byla domluva, že se vše sepíše. Jenže právník řekl, že tohle sepsat nejde. Že by šlo jedině - přepsat barák a následně vyplácet. Ale platit a napsat papír, kde stojí, že dům bude náš až tu rodiče nebudou prostě z právního hlediska nejde. Tudíš rodiče řekli, že se to nechá na důvěře… Barák by se v současným stavu prodal tak za 4mil. Ale hodnota na vyplácení se počítá asi jinak. Je to přesně tak, že rodičům dáváme jen půlku za energie a jakoby nájem dáváme sourozenci, kterého tím vyplácíme. Až bychom to doplatili, platili bychom jen ty energie s tím, že ale dům bude náš až rodiče nebudou. A to jen v případě, že sourozenec se toho vzdá… Už kvůli tomu, že mi přijde chování rodičů dost nefér se mi nechce tam bydlet, ale zase ty peníze se dají stejné ať budem kdekoli. Jen bychom tam měli klid, že jsme sami…

a nejde třeba sepsat smlouvu kterou všichni sourenci podepíšou a potvrdíte notářem abyste to měli něčím podložené takhle vás klidně můžou jak rodiče zemřou poslat k šípku prostě to zamlčet nic jste jim neposílali a hotovo…

barák kde jsme mi taky má hodnou cca 3 000 000,– i s pozemkem ale je prostě kravina vyplácet sourozencům rovným dílem protože vy na tom baráku budete, vy se o něho budete starat a později třeba i o nemohoucí rodiče… to je strašné jak tvoji tchánovci uvažují, vyplatit ano ale ne stejným dílem a ještě když to ani nebude vaše a ani být nemusí)

za takových podmínek bych opravdu šla do podnájmu kde bych radši nějáký rok šetřila pak vzala půjčku nebo hypo a šla do vlastního baráku který bude podle mých představ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.12 22:01

Bohužel jde o mé rodiče:(. Manžel ale není moc typ na kutilství a péči o dům, takže by se musel hodně učit a ze začátku bychom museli asi najímat řemeslníky. Mě to sice baví, ale zase mám děti:). I přesto už jsme sem v dobré víře nastrkali hodně peněz. Hold nezkušené a důvěřivé mládí:)
Na vyplácení prostě řekli, že to hodnota vydělí čtyřma (jsme celkem čtyři) a my budem platit tu čtvrtinu. A když odejdem, rozhádá se celá rodina, protože budem za špatný, že sourozenec s těmi penězi už počítá (platí hypotéku).
No.. asi zvítězí podnájem.

• Citovat
  • Upravit
470
23.12.12 22:02

Měli jsme něco podobného. Po dvou letech, kdy nás to už přestalo bavit, tak jsme odešli a koupili si vlastní. Také to bylo bez papíru. Teďka se tomu už skoro smějem, že jsme platili tchýni 9000 nájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.12 22:06
@Mefag-r píše:
Měli jsme něco podobného. Po dvou letech, kdy nás to už přestalo bavit, tak jsme odešli a koupili si vlastní. Také to bylo bez papíru. Teďka se tomu už skoro smějem, že jsme platili tchýni 9000 nájem

Taky mazec :( Já si teda nedokážu představit, že bych tohle někdy požadovala po svých dětech…
Jenže my se nechcem zadlužovat. Je to hrozná nejistota a manžel by byl furt v práci a to budu radši někde v levným a skromným nájmu, abychom měli víc času na sebe.

• Citovat
  • Upravit
13119
23.12.12 22:32

To jste docela frajeři, že platíte takovou sumu bez jakékoliv smlouvy, bez toho, že je barák váš… dobré slovo -jooo takových lidí už na to dojelo. Bez smlouvy bych neplatila nic, ani bez toho, že by byl dům můj. Když vaši nevěří manželovi, tak nemůžou dům napsat pouze na tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí