Jsem naivní?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
TAk plán je to hezký. U soukromých hodin je potřeba počítat s tím, že některá období jsou dost plonková-tipla bych si třeba na léto a vymyslet nějaký plán-třeba příměstský tábor pro děti?
Taky nastavit od začátku nějaký systém, kdy nepřijdeš o peníze, když klient nedorazí.
Před lety jsem učila Ij a běžně třeba 1/4 lidí nedorazila, v období nemocí více. A já jsem si brala peníze až na lekci, takže pak ten příjem byl kolísavý.
Ale možná chceš učit kurzy?
Háčkování nerozumím. Řekla bych, že přetlak je v téhle oblasti už velký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Háčkování myslím naivní je, z toho si podle mě moc nevyděláš. Ale výuka jazyků - hned jsem mrkla odkud jsi
Podle mě proč to nezkusit při rodičovské a pak uvidíš jestli se tím uživíš nebo ne. V nejhorším po rodičáku zase do roboty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen píše:
Naivní třeba proto, že nemám žádné VŠ vzdělání jazyků, tak jestli je vůbec šance sehnat klientelu. Nebo jestli budou stačit ty certifikáty. Nepočítám, že si vydělám tolik a budu v balíku, ale abych měla aspoň 10.000, tak bych musela odučit cca 12h týdně, tak nevím jestli je to možné vůbec sehnat
Jestli budeš mít hlídání pro dítě, kdykoli podle potřeby, tak to vyzkoušej a uvidíš. ![]()
Na mateřské to můžeš pojmout i jako kurz anglické/německé konverzace pro matky s malinkými dětmi (u toho nebude asi vadit ani přítomnost tvého mimina a třeba při tom prodáš i nějakou háčkovanou čepičku
).
A pokud budeš mít hlídání pro dítě, tak třeba i doučování školáků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen píše:
Naivní třeba proto, že nemám žádné VŠ vzdělání jazyků, tak jestli je vůbec šance sehnat klientelu. Nebo jestli budou stačit ty certifikáty. Nepočítám, že si vydělám tolik a budu v balíku, ale abych měla aspoň 10.000, tak bych musela odučit cca 12h týdně, tak nevím jestli je to možné vůbec sehnat
Počítáš po RD s platbou soc a zdrav pojištění?
JInak podle mne s certifikátem CAE úplně v klidu. Ze začátku si musíš udělat reklamu, pokud pak budeš dobrá, tak si to lidi budou říkat.
Musíš mít nějakou koncepci, jak učit, což podle mne není úplně jednoduchého. Něco zajímavého.
10 hodin je podle mne v klidu reálných.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen proč ne, u háčkování záleží jak to máš propracované. pokud začínáš tak asi nic moc pokud uděláš cokoliv na přání zákazníka tak proč ne. sama to neumím takže taky si nechávam pro dceru háčkovat čepičky
ale vybíram, ne každá zvládne to co chci, ale háčkováním se živí už dost ženských, mrkni na MMB, ty co udělají téměř jakoukoliv aplikaci ta pak prodávají čepičku klidně za 450, ty jednoduché víc jak 200 nedostanou. jazyky proč ne, záleží kolik budeš chtít za hodinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen Tvůj plán je v pohodě, jestliže to máš promyšlené. Navíc píšeš, že Tě čeká mateřská, takže máš ideální start - nemusíš se honit, můžeš to mít bokem, budovat klientelu atd.. naivní mi to nepřijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ucit anglictinu s urovni CAE? No ja nevim. Sama ho mam, ale ze bych si myslela, ze to staci, to teda ne. Mozna tak zacatecniky. To same nemcina. Kolegyne ma KDS, ale stejne dela chyby a nevidi je. Jak rikam pro zacatecniky mozna staci, ale jakmile to bude na vyssi urovni, tak na to jsou ty jazyky uz prilis slozite, aby to clovek ucil jen tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U háčkování záleží na tom, co nabídneš. Já znám ženskou, co dělá takové menší plyšáky a vydělá si tak 20 000měsíčně. Ale musí to být hezké, na tom záleží úplně nejsvíc. spousta nápadů je na pinterestu, pak záleží na tom, jak to uděláš rychle - jestli se ti to vyplatí a jak budeš chápat, co se prodává a to dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit