Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Do dnešního dne jsem o takových panenkách neměla ani ponětí. Koukla jsem na pár odkazů, některé jsou už fakt úlet, ale některé se mi opravdu líbí. Klidně bych si takovou i pořídila nebo i sama udělala (kdybych byla umělecky talentovaná). Myslím si, že pokud se na to člověk dívá z pohledu umění či zajímavé dekorace a nebude s ní chodit na procházky v kočárku po městě, je to v pořádku.
Nenajde někdo odkaz na nějakého tvůrce, který by mi udělal obličejíky dle fotek mých dětí? ![]()
NE NE NE NE NE - nekupovat, chapu touhu po diteti, pochovani si miminka, ale tohle te stavi do urovne sileny zensky.Zkus si sama sebe predstavit denne jak se o tuto panenku pecuje, pridej si pohledy manzela a pribuznych…bla bla bla - proste je to hnus.
A co nějaká kamarádka, nečeká mimčo? Že by jsi chodila chovat k ní. Pořizovat si panenku mi přijde dost divné.
@Samamama píše:
Minimalne divny to je, normalnost si netroufnu posoudit.Ukoj se na miminech kamaradek nebo si porid dalsi.Nebo zavolej do kojenaku, jestli muzes prijit na chovaci brigadu
.
Chovací brigádu. To je hezkýý! Šla bych hned.
![]()
Já bych do toho teda nešla, nevěřím, že by tě to uspokojilo, navíc je to pěkně drahá hračka a dost bych se bála s tím spát v jedný místnosti ![]()
Normální to určitě není. Koupit si panenku a přiživovat to může akorát znamenat slušnej průšvih. Zajdi si radši někam popovídat k psychologovi a přesměrovat svoje ošetřovatelství jinam. ![]()
@rokris píše:
Chovací brigádu. To je hezkýý! Šla bych hned.![]()
No ale to není žádná sranda - kamarádka takhle jednou byla celý týden. Jenže to byla za a) tak před 15 lety a za b) ona vedla jakousi nadaci pro ten kojeňák, takže ji tam vzali, že ji měli trochu proklepnutou, že tam snad nevezmou kdejakýho úchyla z ulice
Podle mého záslužná věc, miminka chovat potřebují ![]()
@Koty
Ty bys vážně chtěla mít doma panenku, co vypadá přesně jako mrtvolka tvého dítěte?
Teda ty pqnenky jsou uplne desivy.. Nechtelq bych to mit doma..
Proc divne? Kdyz chces panenku, kup si ji..lepsi jak vozit jarksira v kocarku ![]()
Tak za mě bych si tu panenku nepořídila, bála bych se na ní jen šáhnout. Ale každý ho je to věc.
No ujetý.
Já pořídila panenku dcerce, ale ne nějakou debilní chouchou nebo anabel, či jak se to dneska nazývá, ale takové to staré mimino, co měly na hraní moje vrstevnice a já nikdy ne
. Schovala jsem si ty nejmenší oblečky po dětech a tý panence to je, ba dokonce jí jsou některé malé
. Noo, pěkně jsem si zavzpomínala na ty moje miminka
Dcerka s panenkou hází, tahá ji za nohu, já když jí beru, tak jí ze zvyku držím hlavičku
![]()
No, proto jsem holt chtěla dcerku
. Přítel zase dává dohromady pro syna starou autodráhu a kupuje na aukru retro součástky - už v tom utopil dobrejch 5 litrů a to měl většinu toho po sobě
a to radši nebudu zmiňovat, kolik utratil za různý letadýlka, modýlky, vláčky atd. No není tohle taky úchylné?
Jsme holt rodina úchylů a je nám to jedno
![]()
Akorát utratit 30 litrů za panenku, to mi přijde moc ![]()