Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přesně tak, ty se rozčilujš až do nebe, ale rozchod stejně nikdy nepřijde, ví že se máte jinak rádi a navíc už jsi se k němu zase jednou vrátila..On ví o svých kvalitách a to že tě něco štve on neprožívá..Naopak, on tě bere i s tou tvou nespokojeností taková jaká jsi a žádným rozchodem se neohání..
Člověka nezměníš - alespon v tomto moc ne..nějaká ulitmáta a odcházení - občas se někdo chytne za rypák a snaží se to napravit -ale ve snaze se nedá žít věčně, za čas zase poleví a je to tam kde to bylo.
Doporučuji knihu Pět jazyků lásky, už jsem ji tu dnes v diskuzi doporučovala. Jde o to, že on ti dává najevo lásku jiným způsobem, než který ty vyžaduješ, je to fakt zajímavý a poučný a dobře se to čte…
Knihomyš, Lizbeth, moc díky holky za reakci a je to přesně tak, jak říkáte. On mě má jistou, má mě v hrsti a z toho těží… Teď jen co s tím… ![]()
Eneer, tu knížku znám, přečetla jsem ji dvakrát odpředu dozadu a zas zpátky. Ale vážně jsem nepoznala jakej typ přítel je. Opravdu nevím jak na něj. Já jsem asi ten co potřebuje ujištění o lásce…
Zakladatelko, a máš nějaký ten zájem kromě něj? (Teď mi tu vyjmenuješ 10 aktivit a já budu nahraná
) Jestli ne, tak hledej, šmudlo! Fakt to funguje. Jak ráda vzpomínám na drahého výraz, když se mi (coby ještě bezdětné) omlouval, že se mi málo věnuje a já, poctivě zmatena, upřímně řekla, že jsem si ani nevšimla…
Ono nejde o to, že by ses musela nutně odstěhovat fyzicky, stačí, když se trošku „odstěhuješ“ emočně.
No, doporučuji své oblíbené Proč muži milují potvory ![]()
Knihomyš píše:
No, doporučuji své oblíbené Proč muži milují potvory
JO
![]()
chuanitka píše:Knihomyš píše:JO
No, doporučuji své oblíbené Proč muži milují potvory![]()
![]()
![]()
Jako to je knížka, nikoliv řečnická otázka! ![]()
http://knihy.abz.cz/…ji-potvory-1
Tady zakladatelka..
Knihomyš s těma zájmi. No je hlavně o dcerce, to je ten středobod všeho dení. Pak se snažím ještě zajít si zacvičit, vedu kurzy pro těhulky… Takže deset aktivit Ti opravdu nevyjmenuju, ale snažím se. Každopádně vím, jak to myslíš. Jenže on je hodně pracovně vytížený, takže přijde z práce většinou večer. To já jsem pokaždé doma, protože je tady malá a je opravdu malá, sama být nemůže a s hlídáním to je na prd. Ale já Ti rozumím, vím, že to myslíš dobře, i já bych se od něho chtěla trochu citově odpoutat… Jen prostě mi to nejde… Tu knážku taky znám. Je super, jen já jsem prostě takovej blbec, kterýmu nepomůže ani svěcená voda… ![]()
Anonymní píše:
Knihomyš, Lizbeth, moc díky holky za reakci a je to přesně tak, jak říkáte. On mě má jistou, má mě v hrsti a z toho těží… Teď jen co s tím…Eneer, tu knížku znám, přečetla jsem ji dvakrát odpředu dozadu a zas zpátky. Ale vážně jsem nepoznala jakej typ přítel je. Opravdu nevím jak na něj. Já jsem asi ten co potřebuje ujištění o lásce…
Fakt jsi nic nevypozorovala???
a on ji asi nečetl, že? To by možná nebylo na škodu… zkus ji nechat položenou na záchodě, třeba ji přelouská ![]()
Eneer, ne vážně nevím co on je za typ. Přijde mi, že možná dokázování lásky činy - dárky. Protože to se mu musí nechat, sem tam mi něco koupí i jen tak. O tý knížce jsem mu říkala, když jsme byli jednou v pohodě, s tím, že by bylo fajn kdyby si ji přečetl. slíbil, že až bude mít víc času, tak si ji přečte. při jeho pracovním nasazení si ji přečte možná v důchodu…
Knihomyš píše:chuanitka píše:Jako to je knížka, nikoliv řečnická otázka!Knihomyš píše:JO
No, doporučuji své oblíbené Proč muži milují potvory![]()
![]()
![]()
http://knihy.abz.cz/…ji-potvory-1
Moje oblíbená ![]()
Nechala jsem se unést a napsala to asi nesrozumitelně, ze samé radosti, že se někomu taky tak líbí ![]()
Asi mam doma podobného chlapa. Když je hádka, tak si příjdu, že za všechno můžu vlastně já. On je bez chyb a pan dokonalí. Na hádku nemůžu dlouho zapomenout a obrečím ji. Ještě se mě pak ptá proč řvu, když se vlastně nic nestalo. Změnil se od té doby co ho v práci dali na lepší místo. Dřív poslouchal on a teď oni poslouchají jeho a myslí si, že to bude asi tak i doma. Někdy si připadám jako otrok. S nikým se o tom nebavím, protože se za to stydím, nemám ani žádnou kamarádku na pokec, protože tu nikoho ani moc neznám a dusím to v sobě. Večer se mě zeptá zda mu udělám kafe a když řeknu, že ne, že by ho mohl udělat on, tak řekne. No nic, já si ho dam ráno v práci v automatu.
Ta kniha je super. Asi si jí zase půjčím a přečtu. Něco jsem vyzkoušela a fatk funguje.
Anonymní píše:
Eneer, ne vážně nevím co on je za typ. Přijde mi, že možná dokázování lásky činy - dárky. Protože to se mu musí nechat, sem tam mi něco koupí i jen tak. O tý knížce jsem mu říkala, když jsme byli jednou v pohodě, s tím, že by bylo fajn kdyby si ji přečetl. slíbil, že až bude mít víc času, tak si ji přečte. při jeho pracovním nasazení si ji přečte možná v důchodu…
Můj chlap by sice čas měl, ale nesnáší čtení, takže to vidím taky bledě, zatím je u druhé kapitoly (asi dva týdny), ale třeba to nakonec dočte do konce
---- hmmm, to by fakt mohly být ty dárky
tak předpokládejme, že je to ono, zkus mluvit jeho jazykem nějakou dobu a třeba se jeho přístup změní, když uvidí, že mu dáváš najevo lásku… pokud už teda jeho jazykem nemluvíš
----
Mám podobný problém, jsem z toho už taky dost na hlavu.Ale ve zkratce, je hnusný na psa, já (těhotná) když brečím když se pohádáme tak slyším akorát zas řveš, a vysměje se mi že brečím a nebaví se semnou a není to že bych doma brečela pořád ale jen když už nějaká hádka přesáhne meze.Nedokáže na mě mluvit mile, spadne mi víčko na zem a on před synem ho zvedne a hodí s ním na stůl.Já se ho zeptát co se stalo, proč s tím tříská?A on že hned to musí bejt plný chlupů, že čokli do domu nepatří, že je doma bordel a ejhle…jeden mini chloupek se tam přilepil.Udělala jsem domácí máslo a ééé to se blbě natírá…a to je během toho kdy je doma třeba i 5× za hodinu. Samá negace.A to je tak se vším…už mi přijde i zbyrečné to řešit, jen mě OPRAVDU mrzí že je takový mám z toho těžký pocit že mě snad nemiluje. Přijde mi podobný jak moje matka, v životě mě za nic nepochváli jen co je všechno špatně. Začínám z toho být sama psychicky zdeptaná, bojím se že to hodím za hlavu, on mi začně být jedno a nechci ho přestat milovat. Na jednu stranu je to moc fajn kluk.
![]()
Anonymní píše:
Mám podobný problém, jsem z toho už taky dost na hlavu.Ale ve zkratce, je hnusný na psa, já (těhotná) když brečím když se pohádáme tak slyším akorát zas řveš, a vysměje se mi že brečím a nebaví se semnou a není to že bych doma brečela pořád ale jen když už nějaká hádka přesáhne meze.Nedokáže na mě mluvit mile, spadne mi víčko na zem a on před synem ho zvedne a hodí s ním na stůl.Já se ho zeptát co se stalo, proč s tím tříská?A on že hned to musí bejt plný chlupů, že čokli do domu nepatří, že je doma bordel a ejhle…jeden mini chloupek se tam přilepil.Udělala jsem domácí máslo a ééé to se blbě natírá…a to je během toho kdy je doma třeba i 5× za hodinu. Samá negace.A to je tak se vším…už mi přijde i zbyrečné to řešit, jen mě OPRAVDU mrzí že je takový mám z toho těžký pocit že mě snad nemiluje. Přijde mi podobný jak moje matka, v životě mě za nic nepochváli jen co je všechno špatně. Začínám z toho být sama psychicky zdeptaná, bojím se že to hodím za hlavu, on mi začně být jedno a nechci ho přestat milovat. Na jednu stranu je to moc fajn kluk.![]()
![]()
Co si zkusit promluvit?Dneska máte Valentýnskou příležitost…třeba ho něco trápí a pak je na vás doma protivný (v práci nebo v rodině nebo tak?
)