Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mas na mysli zavodniho lekare? Tveho gynekologa vubec nema zajimat tvoje zamestnani, jen tvuj zdravotni stav. Tvoje pracovni zarazeni s tebou ma resit tvuj zamestnavatel, az mu to oznamis.
Tak tahat ty těžké bedny asi nebude moc dobrý
Až budeš mít těhotenskou průkazku, tak se domluv se zaměstnavatelem, jestli je možné tě přeřadit na jinou práci. Pokud ne, měla bys být doma za plat. Je to překážka z jeho strany a máš nárok na placené volno.
Zvedání těžkých břemen je v těhotenství nepřípustné. Čili řešit se zaměstnavatelem o přeřazení na jinou práci, nebo Tě halt bude platit doma, nemáli jí. Toto rozhodně není na pracovní neschopnost, ta slouží něčemu docela jinému
Dělala jsem v masně a od 6tt jsem na neschopence, ale já byla po 4 potratech, tak proto mě dr nechal doma..
anonym, rodina to ještě neví.
@Anonymní píše:
Ahoj. V první řadě anonym, Rodina ještě neví, že jsem těhotná. Jsem v 5 tém týdnu. Pracuji v masně, denně tahám těžké bedny s masem, většinou okolo 15-20kg nějaké kusy masa, třeba bůček, má i 10kg a vše musím vešet. Chtěla bych ještě aspoň dva, tři měsíce chodit do práce, ale nevím, co na to Dr. Myslíte, že mě nechá pracovat? Samozřejmě nechci nic podcenit a kdyby mě poslal na neschopenku, tak se s ním nebudu dohadovat, ale zase se mi nechce sedět doma na zadku. Děkuji za vaše postřehy.
Takto tezke veci tehotna tahat nemůže ![]()
@Anonymní píše:
Dělala jsem v masně a od 6tt jsem na neschopence, ale já byla po 4 potratech, tak proto mě dr nechal doma..
anonym, rodina to ještě neví.
Já mám za sebou právě dva císaře a Dr mi řekl, že jak zjistím že jsem těhotná, tak mám hned přijít, aby sme se domluvili co a jak dál. A tobě napsal neschopenku kdo? Gynekolog, nebo obvodní?
@Anonymní píše:
Já mám za sebou právě dva císaře a Dr mi řekl, že jak zjistím že jsem těhotná, tak mám hned přijít, aby sme se domluvili co a jak dál. A tobě napsal neschopenku kdo? Gynekolog, nebo obvodní?
Gynekolog. Zeptal se na práci. Tak jsem mu řekla, ze tahám bedny, 12-14h stát, stres. Mám nízký tlak a břicho mě bolelo od začátku. Takže hned na první kontrole napsali neschopenku
@Anonymní píše:
Gynekolog. Zeptal se na práci. Tak jsem mu řekla, ze tahám bedny, 12-14h stát, stres. Mám nízký tlak a břicho mě bolelo od začátku. Takže hned na první kontrole napsali neschopenku
No jsem zvědavá, co mi zítra řekne. Děkuju
Holky, zbytečně se připravujete o peníze.
Pokud máte práci, kterou nemůžete v těhotenství vykonávat, tak vás zaměstnavatel musí přeřadit na jinou pozici. Nemá-li takovou, zůstanete doma. Za plný plat a neomezené vycházkami.
Na neschopence budete budete mít míň peněz a budete omezeny vycházkama.
Tak těžké věci tahat? To fakt ne.. domluv se v práci a pokud tam nebudou mít něco pro tebe musí tě nechat doma za plat
To je furt jak u blbecku na dvorečku, proč si nepřečtete jak je to v zákoně, zaměstnavatel vám musí nabídnou praci vhodnou pro těhotnou nebo zaplatit plný plat doma, když půjdeš na neschopenku přijdeš o peníze a ještě dostaneš omezené vycházky max 6 hodin ![]()
@Ennny radši půjdu na neschopenku. Zaměstnavatel by mi sice „umožnil“ jinou pozici, ale jelikož tam jsme jen dvě na celý krám, tak bych to ve finále stejně musela dělat a co s tím pak? Oni Vám na podniku řeknou že jinou pozici máte „jen obsluhovat“ ale když tam budu sama? Tak mi řeknou, ať jdu na neschopenku. Protože můj zaměstnavatel je strasnej d…l.
Ahoj, znám to přesně. Také jsem pracovala v masně bedny 20 - 30kg, každé ráno na převzetí cca 500 kg zboží. Zaměstnavatel by mi umožnil jinou pozici, jak říkáš jen obsluhovat, ale přesně - na směně jsme byly dvě a kolegyně měla 56 roků. Těžko všechny ty bedny by tahala sama. Šla jsem od začátku na neschopenku. Nakonec to nedopadlo, rodila jsem v květnu ve 41. týdnu holčičku andílka. Teď jsem opět těhotná (6.tt) a opět na neschopence.
@Anonymní píše:
@Ennny radši půjdu na neschopenku. Zaměstnavatel by mi sice „umožnil“ jinou pozici, ale jelikož tam jsme jen dvě na celý krám, tak bych to ve finále stejně musela dělat a co s tím pak? Oni Vám na podniku řeknou že jinou pozici máte „jen obsluhovat“ ale když tam budu sama? Tak mi řeknou, ať jdu na neschopenku. Protože můj zaměstnavatel je strasnej d…l.
Ale to je to čemu zjevně nerozumíš. Zaměstnavatel nemá právo ti říct ať jdeš na neschopenku. Prostě tě přeřadí na jinou práci a ty snad nejsi tak hloupá abys tam dobrovolně dál tahala těžké věci. Ať to odtaha někdo jiný a pokud to nebude možné tak tě MUSI nechat doma za plný plat. Jde jen o blbost těhotných, které než aby si duply za svá práva, tak jdou radši na neschopenku a pomůžou tím těmhle hyenam a ještě přijdou o prachy a vycházky ![]()
Ahoj. V první řadě anonym, Rodina ještě neví, že jsem těhotná. Jsem v 5 tém týdnu. Pracuji v masně, denně tahám těžké bedny s masem, většinou okolo 15-20kg nějaké kusy masa, třeba bůček, má i 10kg a vše musím vešet. Chtěla bych ještě aspoň dva, tři měsíce chodit do práce, ale nevím, co na to Dr. Myslíte, že mě nechá pracovat? Samozřejmě nechci nic podcenit a kdyby mě poslal na neschopenku, tak se s ním nebudu dohadovat, ale zase se mi nechce sedět doma na zadku. Děkuji za vaše postřehy.