Jsem špatná ve své práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Máš teď 3 roky zjistit, co tě bude bavit a třeba se i v něčem rozvíjet. Dobrá můžeš být pouze v práci, která tě baví a dělá ti radost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vždycky s můžeš vrátit do oboru, který jsi vystudovala, pokud tě baví, ne? Teď máš ideální šanci třeba se nějak dovzdělat, případně i jen si odfrknout a rozmyslet si, co dál. Jo, ne každý může dělat všechno. Já bych třeba na vedoucí pozici taky neměla - radši ať někdo popohání mě, než abych někoho sekýrovala já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dali tě na místo vedoucí bez pořádného zaškolení? V tom by asi nevynikal nikdo, není chyba v tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná taky na to nemám. Něco jinýho je šéfovat aspoň v něčem, čemu rozumím. Ale neumět svojí práci a ještě šéfovat? katastrofa. Zkusila jsem dvakrát vedoucí pozici a potřetí už do toho nepůjdu i za cenu nižšího výdělku
@Kfětoslava děkuju, taky si myslím, že tohle od vedení nebylo vůbec zvládnuté. Dnes už bych na nástup bez zaučení, natož vedoucí, nepřistoupila.
- Citovat
- Upravit
To se může stát…
Ja po skole sla do prvni prace, kde mi rekli ano.. Nebylo to uplne neco, co jsem si „vzdycky prala delat“ ale kupodivu me prace bavila a sla mi pěkně.. Pak ale prisla nabidka jit za praci, ktera me vazne zajimala, vzdy jsem ji chtela delat a byla i mnohem lepe hodnocena,… no nenechala jsem se moc premlouvat a sla jsem… Do prace me hnali, aby me pani jeste stihla zaucit.. Pani na me ale nakonec hazela pekneho bobana a v podstate byla porad zaneprazdnena, odesla predcasne a me nic nenaucila… Boží… Kdyz jsem se uz do toho dostala, tak jsem zjistila, ze me ta prace naprosto, ale naprosto nebavi a ze v ni taky zrovna neexceluji… Dala jsem vypoved a se sebevedomim na bodě mrazu šla dal. Ted mam opet praci, ktera je super, bavi me a jde mi. Kazdy jsme jiny… A nemame vlohy na vse.. A dulezity je hlavne kolektiv… Pokud ani ten neni ok, pak je to uplny mord… Pokud jsi tehotna, muzes stejne jako ma kolegyne odejit driv… Zajdi za lekarkou a vysvetli ji situaci.. Verim, ze stres miminku neprospiva… a nebude pro ni problem te nechat doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky je možné, že to vidíš zkresleně, právě kvůli tomu, že jsi předtím excelovala.
Zas kdyby to byla taková hrůza, tak tě tam nenechají.
A i kdyby ne, tak na tom není nic divného, to je normální průběh - prostě člověk je povyšován tak dlouho, dokud se nedostane na pozici, na kterou nestačí… Stane se, svět se kvůli tomu nezboří. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počkej- to že ti jdou nové věci a vedení tak normálně, zatím co předtím si byla v jiných činostech excelentní neznamená, že jsi špatná. Průměr je norma, ne patologie.
To že jsi možná lepší pracovník, než vedoucí je úplně v pořádku - to se stává, je dobré o tom vědět. Na druhou stranu - mateřství ti vlastně může dodat sebevědomí vést lidi a organizovat práci, protože je to přesně to, co se s mimiem a batoletem budete učit ![]()
Na současné depce a propadu sebevědomí taky můžou mít vliv hormonální výkyvy.
Teď už to neřeš a soustřeď se na mateřství.
Respektive soustřeď se na posilování sebepřijetí, schopnosti říct si o pomoc, domluvě s partnerem nad složitějšmími tématy, kde každý máte trošku jiné potřeby a potřebujete najít cestu, jak je naplnit - to je to, co budeš příští rok dost intenzivně potřebovat, ne pracovní výkon
https://vltava.rozhlas.cz/…kace-6249993
https://luciekolarikova.cz/…e-sebelasky/
na to, co bude až se budeš vracet do práce máš ještě tunu času.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak se to projevuje, ze jsi spatna? Neni to jen tvuj subjektivni pocit, protoze jsi nebyla poradne zaskolena, tak trochu tapes a neveris si? Nebo nestihas terminy, delas chyby, ktere stoji firmu penize, tvuj sef si te vzal na koberecek…?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuju si trochu postěžovat, vlastně ani žádnou radu nečekám. Jsem zkrátka špatná v práci, kterou dělám a ničí mě to. Vždycky jsem byla „zaměstnancem roku“. Nejsem génius, ale jsem spolehlivá, pečlivá a zodpovědná. Ale tady mi to prostě nejde. Teď už neodejdu, odcházím za 3 měsíce na mateřskou. Dřív jsem neodešla, protože jsem chtěla už dítě a nechtěla jsem začínat jinde a říct jim brzy, že jsem těhotná.
Teď už to vydržím, ale nevím, jak to bude po mateřské. Kde posbírám zbytky svého sebevědomí? Z oboru, který jsem vystudovala, jsem díky tomuhle zaměstnání vypadla a po nějaké době strávené tady mám pocit, že nic neumím a jsem totálně neschopná.
Tady mi nic nedává smysl, nikdo mě nezaučil a hned jsem šla šéfovat. Navíc kolektiv je příšerný. Je v pořádku, že člověk je neschopný dělat určitý typ prací?
Ano, někdy práce nesedne. Během mateřské se sebereš, doplníš si vzdělání a pak půjdeš jinam. Hlavně klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Silverine247 stále ještě často nevím, co vlastně dělat. Mám například teď v práci jeden úkol a vůbec nechápu jeho smysl, jeho logiku, nevím, za jaký konec to vzít, prostě nerozumím tomu. Jsem tu 1,5 roku, samozřejmě, že něco málo už jsem odkoukala, ale pořád je to katastrofa. Vedení pořádně netuší, co se na tomto oddělení děje. Oni jsou se mnou spokojení, ale je to spíš jen tím, že umím být lepší podřízený, než nadřízený a nemám problém s ochotou splnit zadané úkoly (pokud na ně zrovna stačím). Já sama ale vím, že sotva tuším, co dělám
a podřízené mi dávají samozřejmě najevo, že nejsem člověk na správném místě
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Silverine247 stále ještě často nevím, co vlastně dělat. Mám například teď v práci jeden úkol a vůbec nechápu jeho smysl, jeho logiku, nevím, za jaký konec to vzít, prostě nerozumím tomu. Jsem tu 1,5 roku, samozřejmě, že něco málo už jsem odkoukala, ale pořád je to katastrofa. Vedení pořádně netuší, co se na tomto oddělení děje. Oni jsou se mnou spokojení, ale je to spíš jen tím, že umím být lepší podřízený, než nadřízený a nemám problém s ochotou splnit zadané úkoly (pokud na ně zrovna stačím). Já sama ale vím, že sotva tuším, co děláma podřízené mi dávají samozřejmě najevo, že nejsem člověk na správném místě
A o jakou praci se jedna? Je to nejake technicke zamereni napriklad, kde ti chybi znalosti, ktere by sis mohla nejak doplnit? Z toho, ze ti to podrizene davaji sezrat, si nic nedelej. Mozna jsi lepsi, nez si myslis a ony ti takto chteji podkopat autoritu. Prece te na to misto vybrali z nejakeho duvodu. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Silverine247 je to státní správa, úředničina
předtím jsem pracovala v laboratoři, tedy vše logické a exaktní. Vybrali mě s velkou pravděpodobností proto, že se jim na tu pozici nikdo nehlásil a na tohle pracoviště nikdo ze stávajících nechtěl právě kvůli špatnému kolektivu. Bohužel
- Citovat
- Upravit
Já teď poslední dva roky dělala vedoucí pozici a měla jsem taky pocit, že by to mohlo být mnohem lepší. Naskočila jsem do šíleného kolotoče a až zpětně mi došlo, že na to, že jsem se vše učila za pochodu, na zkrácený úvazek udělala práce, jak za celý, to nebylo špatný, naopak. A že jsem se srovnávala s kolegyněmi, které tu práci dělají přes deset let. Strašně jsem se trápila každou chybou, ale pak mi došlo, že někdo jiný by to možná za těch podmínek nedal vůbec nebo by tu práci ani nedokončil v použitelném stavu. Zkus se na to podívat jinou optikou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebuju si trochu postěžovat, vlastně ani žádnou radu nečekám. Jsem zkrátka špatná v práci, kterou dělám a ničí mě to. Vždycky jsem byla „zaměstnancem roku“. Nejsem génius, ale jsem spolehlivá, pečlivá a zodpovědná. Ale tady mi to prostě nejde. Teď už neodejdu, odcházím za 3 měsíce na mateřskou. Dřív jsem neodešla, protože jsem chtěla už dítě a nechtěla jsem začínat jinde a říct jim brzy, že jsem těhotná.
Teď už to vydržím, ale nevím, jak to bude po mateřské. Kde posbírám zbytky svého sebevědomí? Z oboru, který jsem vystudovala, jsem díky tomuhle zaměstnání vypadla a po nějaké době strávené tady mám pocit, že nic neumím a jsem totálně neschopná.
Tady mi nic nedává smysl, nikdo mě nezaučil a hned jsem šla šéfovat. Navíc kolektiv je příšerný. Je v pořádku, že člověk je neschopný dělat určitý typ prací?