Dotace pro začínající podnikatele

2
31.8.20 16:03

Dotace pro začínající podnikatele

Zdravím,
Chtěla bych se zeptat zda mate někdo zkušenost s dotaci pro začínající podnikatele. Jsem na úřadu práce od května a nyní si dělám kurz nehtové modelaze a za měsíc začínám kurz kosmetiky(obojí si hradim sama). Zajímalo by mě jak to chodí s tou dotaci. Četla jsem ze se musí udělat podnikatelský záměr atd. Ale předběžně mě zajímá když dělám dva kurzy jestli si mohu zadat o dotaci o každé zvlášť nebo jestli to třeba spadá pod jedno. Nehty budu končit koncem října a kosmetiku v prosinci.
Předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20905
31.8.20 18:02

No jelikož v prosinci budete normálně podnikatel a dotace jsou pro začínající podnikatele z UP, tak už budete mít smůlu. A opravdu to není tak jednoduchý, že si uděláte kurz a dostanete dotaci (prachy zadarmo).

https://www.dotacni.info/…spevky-z-up/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.8.20 18:33

@Cenarius proč budu mít smůlu? Nějak to nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
31.8.20 22:10

Mate tam infolinku na UP, tak si tam zavolejte a uvidite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
1.9.20 11:58

Ahoj, také jsem se o to zajímala. Určitě můžeš žádat o dotace pokud bude na ÚP.
Mohla jsi si požádat i o zaplacení rekvalifikace.
Mě tak pracák zaplatil rekvalifikační kurz na PMU.

Zvlášť pokud máš malé dítě a jsi třeba k tomu všemu maminka samoživitelka, tak máš velkou šanci na to dotace získat.
Pak je ještě program z EU mámo táto neseď doma pro rodiče co mají dítě do 15. let…nevím jestli je to ještě aktuální.

Určitě by byla škoda, kdyby jsi toho nevyužila, když ta možnost je.
Píšeš, že kurz končíš v prosinci. Začátkem roku se pravákům přidělují peníze a okolo února-března by ti mohli žádost schválit.
Do té doby si můžeš udělat kurz třeba na řasy nebo požádat pracák o kurz základy podnikání-proplatí ti ho a tím spíš dostaneš ty dotace.
Naučíš se tam např. napsat ten podnikatelský plán ;)
Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat